FORMULA 1

Μίκαελ Σουμάχερ: Στο σκαμνί τρεις κατηγορούμενοι για την υπόθεση εκβιασμού της οικογένειας του Γερμανού

AP Photo/Ricardo Mazalan
Ο Μίκαελ Σουμάχερ στο γκαράζ της Ferrari, στο GP Βραζιλίας 2004 AP PHOTO/RICARDO MAZALAN

Οι γερμανικές εισαγγελικές αρχές άσκησαν κατηγορίες εις βάρος τριών ατόμων που φέρονται να εμπλέκονται σε σχέδιο εκβιασμού κατά της οικογένειας του επτάκις πρωταθλητή της Formula 1, Μίκαελ Σουμάχερ.

Τον περασμένο Ιούλιο έγινε γνωστό ότι οι ελβετικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη του Μάρκους Φ., που εργαζόταν μέχρι το 2021 ως φύλακας στην οικία της οικογένειας του Μίκαελ Σουμάχερ, έπειτα από καταγγελία της οικογένειας ότι έχει πέσει θύμα εκβιασμού.

Από το Δεκέμβριο του 2013, όταν ο Μίκαελ Σουμάχερ υπέστη βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις κατά τη διάρκεια ατυχήματος ενώ έκανε σκι στις γαλλικές Άλπεις, η σύζυγός του Κορίνα Σουμάχερ διαμόρφωσε στην οικία τους μια ιδιωτική κλινική, προκειμένου να προστατεύσει τον “Σούμι” από οποιαδήποτε κακόβουλη εισβολή στην ιδιωτικότητά του.

Σύμφωνα με τις νέες πληροφορίες, ο 53χρονος Μάρκους Φ. από το Βούπερταλ της δυτικής Γερμανίας, φέρεται να έκλεψε δύο σκληρούς δίσκους με απόρρητα αρχεία για την κατάσταση της υγείας του Μίκαελ Σουμάχερ - συμπεριλαμβανομένων φωτογραφιών, videos, λίστες φαρμάκων και την πλήρη του ιατρική έκθεση.

Ο 53χρονος, εν συνεχεία, φέρεται να πούλησε το υλικό έναντι πενταψήφιου ποσού στον κυρίως ύποπτο, ο οποίος ήταν εκείνος που επικοινώνησε με την οικογένεια Σουμάχερ τον Ιούνιο του 2024 για τον εκβιασμό της καταβολής των 15 εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να μην δημοσιοποιήσει το υλικό στο “dark web”.

Ο τρίτος ύποπτος είναι ο 30χρονος γιος του υπόπτου από το Βούπερταλ, στον οποίο αποδόθηκε η κατηγορία της συνέργειας καθώς φέρεται να δημιούργησε τη μη εντοπίσιμη ηλεκτρονική διεύθυνση μέσω της οποίας αποστάλθηκαν δείγματα του υλικού στην οικογένεια Σουμάχερ.

Οι τρεις ύποπτοι ενδέχεται να αντιμετωπίσουν μακροχρόνιες ποινές φυλάκισης.

Ο Μίκαελ Σουμάχερ, θυμίζουμε, δεν έχει εμφανιστεί δημόσια μετά το ατύχημά του. Ο επτά φορές πρωταθλητής και νικητής 91 GP της Formula 1 είχε αρχικά τεθεί σε τεχνητό κώμα στο νοσοκομείο της γαλλικής Γκρενόμπλ, από το οποίο ξύπνησε το 2014 και μεταφέρθηκε στην ιδιωτική κλινική της οικίας του στην Ελβετία.

TAGS FORMULA 1 F1 ΜΙΧΑΕΛ ΣΟΥΜΑΧΕΡ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ