FORMULA 1

Συγκινημένος ο Ρικιάρντο στη Σιγκαπούρη: “Ξέρω ότι μπορεί να ήταν αυτό το τελευταίο μου GP”

Rudy Carezzevoli / Getty Images / Red Bull Content Pool
SINGAPORE, SINGAPORE - SEPTEMBER 22: 18th placed Daniel Ricciardo of Australia and Visa Cash App RB speaks to the media after the F1 Grand Prix of Singapore at Marina Bay Street Circuit on September 22, 2024 in Singapore, Singapore. RUDY CAREZZEVOLI / GETTY IMAGES / RED BULL CONTENT POOL

Ο Ντάνιελ Ρικιάρντο δεν έκρυψε τη συναισθηματική του φόρτιση μετά το τέλος του GP Σιγκαπούρης, ενμέσω της έντονης φημολογίας ότι η Red Bull έχει αποφασίσει να τον αντικαταστήσει από το επόμενο αγώνα (Τέξας, 20/10) με τον Λίαμ Λόσον στο κόκπιτ της RB.

Ο Αυστραλός, ένας από τους πιο δημοφιλείς και αγαπητούς οδηγούς της Formula 1 τις τελευταίες 14 σεζόν, επιβεβαίωσε ότι υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα το σημερινό GP της Σιγκαπούρης να ήταν ο τελευταίος από τους 257 αγώνες του στην κορωνίδα του μότορσπορ - λέγοντας συγκεκριμένα πως “είμαι προετοιασμένος” για αυτό το ενδεχόμενο.

Ο Ρικιάρντο ξεκίνησε την καριέρα του στη F1 με την ομάδα Hispania (HRT, που δεν υφίσταται πλέον) το 2011, έπειτα συνέχισε στις Toro Rosso και Red Bull Racing μέχρι το 2018, ώσπου αποφάσισε να φύγει το 2019 για τη Renault. Το 2021-'22 πέρασε μια διετία στη McLaren, πριν επιστρέψει με την Alpha Tauri (νυν RB) το 2023. Στα 257 του GP κέρδισε 8 νίκες και μπήκε στην πρώτη δεκάδα του πίνακα συμμετοχών, ξεπερνώντας τον Ρικάρντο Πατρέζε.

Μια άλλη υπόνοια που άφησε ο Αυστραλός ήταν πως η φτωχή του 18η θέση στο GP της Μαρίνα Μπέι ήταν “ένα ευτυχές τελείωμα που δεν συνέβη ποτέ”, αν και ο ταχύτερος γύρος που έκανε στο τέλος (αφότου μπήκε για να βάλει ένα σετ μαλακής γόμας) προκάλεσε αντιδράσεις σχετικά με την παρέμβασή του στη μάχη του τίτλου - καθώς πήρε τον ταχύτερο γύρο, και τον ένα βαθμό που τον συνοδεύει, από τον νικητή Λάντο Νόρις.

Στη συνέντευξή του εμπρός από τις κάμερες στο πάντοκ της Μαρίνα Μπέι ο Ρικιάρντο ήταν συναισθηματικά φορτισμένος, αλλά είπε ότι νιώθει καλύτερα σε σχέση με το τέλος του 2022 που έχασε τη θέση του στη McLaren από τον πρωτοεμφανιζόμενο Όσκαρ Πιάστρι.

Προσπάθησα να το ευχαριστηθώ λίγο, κάπως σαν το τέλος του 2022 με τη McLaren” είπε για το σημερινό αγώνα ο Αυστραλός. “Προφανώς και γνώριζα ότι μπορεί αυτός να ήταν ο τελευταίος μου αγώνας, οπότε προσπάθησα να τον ευχαριστηθώ.

Νομίζω ότι είμαι πολύ πιο χαρούμενος τώρα στο σπορ σε σχέση με τότε. Οπότε, αν όλα τελείωσαν, ας πούμε ότι αισθάνομαι λίγο πιο γαλήνια και είμαι περήφανος για την καριέρα μου”.

Στη στοχευμένη ερώτηση αν υφίσταται η πιθανότητα να μην συμμετάσχει στο επόμενο GP, στις ΗΠΑ, ο Ρικιάρντο απάντησε πως “υπάρχει ένα ρεαλιστικό ενδεχόμενο να συμβεί κάτι τέτοιο. Κατά κάποιο τρόπο όλοι μας στη Red Bull κρινόμαστε αγώνα με τον αγώνα, όπως και ο Τσέκο [Πέρεζ].

Άλλες φορές νιώθεις ότι πάει καλά, κι άλλες όχι. Προφανώς δόθηκε μεγάλη έμφαση σε αυτό τον αγώνα, και θα μου άρεσε πολύ να είχα ένα καλύτερο τριήμερο - ποιος ξέρει αν αυτό θα άλλαζε κάτι, ή αν η απόφαση έχει ληφθεί ήδη πριν έρθουμε εδώ.

Είμαι προφανώς προετοιμασμένος για αυτό, και έτσι προσπάθησα όλο το τριήμερο να σκεφτώ κάποια πράγματα για τον εαυτό μου. Και κατάλαβα γιατί γύρισα στο σπορ.

Καμιά φορά πρέπει να βλέπεις τη μεγάλη εικόνα, και πάντα έλεγα ότι δεν ήθελα να είμαι αυτός ο τύπος που είναι εδώ στην εκκίνηση και παλεύει για κανέναν βαθμό εδώ κι εκεί - που είναι ο τρόπος που εξελίχθηκαν τα πράγματα φέτος”, κατέληξε ο Ντάνιελ Ρικιάρντο.

TAGS FORMULA 1 F1 F1 2024 GP ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗΣ ΝΤΑΝΙΕΛ ΡΙΚΙΑΡΝΤΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ