FORMULA 1

Συμφωνία Williams με Jaguar

Συμφωνία Williams με Jaguar

Η ιστορική ομάδα της Formula 1, Williams, ενώνει τις δυνάμεις της με τη φίρμα πολυτελείας, Jaguar, θέλοντας να δημιουργήσουν ένα εκρηκτικό και φιλικό προς το περιβάλλον μοντέλο.

Το μέλλον της αυτοκίνησης επιβάλλει στις αυτοκινητοβιομηχανίες να βγάζουν στην παραγωγή τους μοντέλα με χαμηλή εκπομπή ρύπων.

Βάσει, λοιπόν, αυτού του σκεπτικού η Jaguar αναμένεται να προχωρήσει τα σχέδιά που παρουσίασε στο Παρίσι πέρυσι, ξεκινώντας την παρασκευή του ιδιαίτερου μοντέλου.

Η Jaguar συνεργάζεται με την Williams F1 με σκοπό να χρησιμοποιήσει το υβριδικό σύστημα κίνησης, ευελπιστώντας ότι το μοντέλο θα βγει στην αγορά το 2013.

Η τιμή του θα κυμαίνεται από 700.000 λίρες-900.000 λίρες, τιμή που θα εξαρτάται από τους φόρους που θεσπίζει κάθε κράτος.

Αναφορικά με τις επιδόσεις του, η Jaguar δεν έχει προχωρήσει σε δημοσιοποίηση τεχνικών χαρακτηριστικών, ωστόσο βάσει των νέων κανονισμών της F1, που θα ισχύουν από το 2013, η Williams θα πρέπει να χρησιμοποιεί τετρακύλινδρο κινητήρα 1.6 λίτρων.

Παράλληλα, η Jaguar έχει αποκαλύψει ότι το C-X75 θα είναι ένα από τα ταχύτερα αυτοκίνητα παραγωγής του κόσμου, φτάνοντας στα 96 χλμ. / ώ. στα πρώτα 3 δευτερόλεπτα. Η τελική του ταχύτητα θα φτάνει τα 300 χλμ./ώ. και οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CΟ2) υπολογίζονται κάτω από 99 g/Km.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ