FORMULA 1

Συνεχίζονται οι κατηγορίες για Έκλεστοουν

Συνεχίζονται οι κατηγορίες για Έκλεστοουν

Γερμανικό Μέσο υποστηρίζει ότι έχει απτά στοιχεία που συνδέουν τον Μπέρνι Έκλεστοουν με σκάνδαλο διαφθοράς σχετικά με την πώληση των εμπορικών δικαιωμάτων της F1 πριν από πέντε χρόνια.

Στις αρχές Ιανουαρίου ο Γερμανός τραπεζίτης, Τζέραρντ Γκριμπκόφσκι, ο οποίος ήταν επικεφαλής της Formula 1 που ανήκε στο χαρτοφυλάκιο της SLEC, συνελήφθη με την κατηγορία της δωροδοκίας, της φοροδιαφυγής και την αθέτηση σύμβασης.

Οι κατηγορίες αυτές προήλθαν αφού βρέθηκαν σε δύο τραπεζικούς του λογαριασμούς στην Αυστρία χρήματα τα οποία έφταναν τα 50.000.000 δολάρια!

Ο Γκριμπκόφσκι ήταν ένας από τους... αρχιτέκτονες της συμφωνίας όπου οι μετοχές της F1 πουλήθηκαν από την τράπεζα BayernLB στην CVC Capital Partners, σημερινοί κάτοχοι του πλειοψηφικού πακέτου του σπορ.

Τότε αναφορές στη Γερμανία έκαναν λόγο ότι τα 50.000.000 δολάρια προέρχονται από πληρωμή που είχε γίνει από μία εκ των εταιριών του Μπέρνι Έκλεστοουν. Ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος είχε αρνηθεί τις κατηγορίες και είχε υποσχεθεί να δώσει μάχη στις δικαστικές αίθουσες προκειμένου να αποδείξει την αθωότητά του. Ενώ και η CVC είχε δηλώσει άγνοια για την εν λόγω πληρωμή.

Νέο δημοσίευμα όμως του περιοδικού "Stern", ρίχνει ξανά... λάδι στη φωτιά, υποστηρίζοντας ότι η πληρωμή είχε γίνει από μια εταιρία ονόματι Petara. Λέξη η οποία προέρχεται από το συνδυασμό των ονομάτων των δύο κορών του Έκλεστοουν, Ταμάρα και Πέτρα.

Η εφημερίδα "Suddeutsche Zeitung" είχε χρησιμοποιήσει το συγκεκριμένο στοιχείο ως αποδεικτικό της ενοχής του Έκλεστοουν. Στις 14 Δεκεμβρίου του 2007 είχε σταλθεί επιστολή αυστριακή εταιρία, GREP GmbH, στον Έκλεστοουν σύμφωνα με την οποία ο Βρετανός είχε δώσει κάτι παραπάνω από 50.000.000 δολάρια και χρωστούσε ακόμη 2.300.000 δολάρια, για καθυστέρηση πληρωμών.

Λέγεται ότι ο συντάκτης της επιστολής ήταν ο δικηγόρος του Γκριμπκόφσκι και τελικός παραλήπτης ήταν ο Έκλεστοουν, ο οποίος συνέχισε φυσικά να παραδέχεται πώς έχει σχέση με τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Ακόμα δεν έχει αποδεχτεί κάτι, ωστόσο, αν τα συγκεκριμένα Μέσα δεν αποδείξουν τα όσα υποστηρίζουν αναμένεται να αποζημιώσουν τον ισχυρό άντρα της Formula 1 με ένα ποσό το οποίο θα περιέχει αρκετά μηδενικά!

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ