FORMULA 1

Τα 5 καλύτερα τιμόνια

Τα 5 καλύτερα τιμόνια
New Image

Σας παρουσιάζουμε τους 5 καλύτερους οδηγούς του φετινού πρωταθλήματος, λίγες μέρες πριν την έναρξη

Φερνάντο Αλόνσο

Ο άνθρωπος που κατάφερε να σπάσει το κατεστημένο του Μίκαελ Σουμάχερ κατακτώντας τα 2 τελευταία χρόνια ισάριθμα πρωταθλήματα θεωρείται ο καλύτερος πιλότος αυτή την στιγμή στην Φόρμουλα 1.

Η μεταγραφή του 26χρονου Ισπανού στην ομάδα της McLaren προκάλεσε αίσθηση και σκόρπισε με αισιοδοξία τους φίλους της αγγλικής ομάδας.

Ο Φερνάντο Αλόνσο, που θέλει να κατακτήσει το τρίτο συνεχόμενο πρωτάθλημα δήλωσε λίγες μέρες πριν την έναρξη της φετινής σεζόν :

"Θέλω να κερδίσω τρια Παγκόσμια Πρωταθλήματα. Το να κατακτήσεις ένα ίσως σημαίνει ότι έχεις καλύτερο μονοθέσιο. Το να κατακτήσεις δυο είναι σίγουρα μεγάλη επιτυχία. Τίποτα δεν συγκρίνεται, όμως, με το να φτάσεις τρεις φορές στην κορυφή και μάλιστα με δυο διαφορετικές ομάδες. Ακόμη και η γιαγιά μου το ξέρει αυτό".

Οι δηλώσεις αυτές φανερώνουν την δίψα του Ισπανού για την κατακτήσει του φετινού πρωταθλήματος με διαφορετικό μονοθέσιο σε σχέση με τις άλλες χρονιές και γεμίζει με αυτοπεποίθηση τους ιθύνοντες και οπαδούς της αγγλικής ομάδας.

Κίμι Ραΐκόνεν

Το έργο του Φινλανδού πιλότου την φετινή χρονιά είναι πολύ δύσκολο καθώς καλέιται να καλύψει το μεγάλο κενό του Μίκαελ Σουμάχερ.

Μετά την αποχώρηση του επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή, Μίκαελ σουμάχερ, οι ιθύνοντες της "σκουντερία" πίστευαν πως καλύτερος αντικαταστάτης του γερμανού δεν είναι άλλος από τον Κίμι Ραΐκόνεν.

Ο 28χρονος οδηγός που φέτος θα αγωνίζεται ως θεωρητικά δεύτερος οδηγός πίσω απο την Φελίπε Μάσα θέλει να πάρει τα σκήπτρα από τον Φερνάντο Αλόνσο κατακτώντας για πρώτη φορά στην καριέρα του το Πρωτάθλημα των οδηγών και να χαρίσει στην ιταλική ομάδα το πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Οι απαιτήσεις των φίλων της Ferrari είναι μεγάλες από τον Κίμι Ραΐκόνεν αλλά ο Φινλανδός έχει αποδείξει και στο παρελθόν πως δεν φοβάται τις προκλήσεις και είναι έτοιμος να κατακτήσει την κορυφή.

Φελίπε Μάσα

Ο 25χρονος Βραζιλιάνος μετά την αποχώρηση του Μίκαελ Σουμάχερ είναι πλέον ο πρώτος οδηγός της Ferrari, μπροστά από τον νεοαποκτηθέντα, Κίμι Ραΐκόνεν.

Φέτος λοιπόν είναι η μεγάλη ευκαιρία του Μάσα για να αποδείξει ότι αξίζει πολλά καθώς δεν θα κρύβεται πλέον πίσω από την σκιά του Γερμανού Πρωταθλητή.

Μεγάλος στόχος του 25χρονου πιλότου είναι να πρωταγωνιστήσει και να ανταποδώσει την εμπιστοσύνη που του έδειξαν οι ιθύνοντες της Ferrari κάνοντας τον πρώτο οδηγό.

Οι οδηγικές ικανότητες του Μάσα είναι δεδομένες και το πάθος του για την κατάκτηση της κορυφής μπορεί να τον φέρουν στην κορυφή του βάθρου.

Τζιανκάρλο Φιζικέλα

Η φετινή χρονιά ίσως είναι η τελευταία ευκαιρία για τον Ιταλό οδηγό της Renault, να αποδείξει ότι μπορεί να φτάσει ψηλά.

Το συμβόλαιο του με την Πρωταθλήτρια ομάδα, λήγει το 2007 και οι καλές εμφανίσεις κρίνονται ως επιτακτική ανάγκη.

Ο Φιζικέλα που τα 2 προηγούμενα χρόνια με την γαλλική ομάδα δεν τα πήγε καθόλου καλά, καλέιται την φετινή σεζόν ως πρώτος οδηγός, μετά την φυγή του Παγκόσμιου Πρωταθλητή, Φερνάντο Αλόνσο, να δώσει απαντήσεις σε όσους τον αμφισβητούν.

Η εμπειρία του είναι δεδομένη ύστερα από 11 ολόκληρα χρόνια στις πίστες, και σ' αυτό ποντάρουν οι ιθύνοντες της Renault.

Ρούμπενς Μπαρικέλο

Ο "γερόλυκος" της Φόρμουλα 1, Ρούμπενς Μπαρικέλο, θα τρέξει και φέτος ,με το μονοθέσιο της Honda με σκοπό να μαζέψει όσους περισσότερους πόντους μπορεί, για λογαριασμό της ομάδας του.

Ο Βραζιλιάνος πιλότος, είναι δεύτερος οδηγός πίσω από τον κατα 7 χρόνια νεότερο του, Τζέισον Μπάτον, και θα προσπαθήσει να βοηθήσει με την μεγάλη εμπειρία του, την Honda στην μάχη που θα κάνει φέτος για να παραμείνει στις πρώτες θέσεις τις κατάταξης.

Η εμπειρία του 34χρονου οδηγού, είναι κάτι παραπάνω από μεγάλη, καθώς με 232 εκκινήσεις, βρίσκεται στην τρίτη θέση των οδηγών με περισσότερες συμμετοχές, πίσω από τον Μίκαελ Σουμάχερ(250) και Ρικάρντο Πατρέζε(256).








































TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ