FORMULA 1

Τα δύσκολα δεν έχουν έρθει για τον Φέτελ

Mercedes Formula One team principal Ross Brawn walks in the paddock before the Turkish F1 Grand Prix at the Istanbul Park circuit in Istanbul May 8, 2011. REUTERS/Leonhard Foeger (TURKEY - Tags: SPORT MOTOR RACING)
Mercedes Formula One team principal Ross Brawn walks in the paddock before the Turkish F1 Grand Prix at the Istanbul Park circuit in Istanbul May 8, 2011. REUTERS/Leonhard Foeger (TURKEY - Tags: SPORT MOTOR RACING) REUTERS

Ο Ρος Μπρον της Mercedes κρίνει ότι η πραγματική αξία του Σεμπάστιαν Φέτελ θα φανεί όταν αλλάξουν τα πράγματα στην καριέρα του.

Ο Ρος Μπρον δεν έχει ανέβει στο... βαγόνι του ενθουσιασμού για τον Σεμπάστιαν Φέτελ σε ότι έχει να κάνει με τις κρίσεις σχετικά με τη μοναδική σεζόν του Γερμανού παγκόσμιου πρωταθλητή.

Το "αφεντικό" της Mercedes τόνισε ότι θα δούμε πραγματικά από τι πάστα είναι φτιαγμένος ο 24χρονος οδηγός όταν δεν θα έχει στη διάθεση του το καλύτερο μονοθέσιο. Λίγο αυστηρά σχόλια αν υποθέσει κανείς ότι δεν έχουν περάσει καν 72 ώρες από την κατάκτηση του τίτλου από τον Φέτελ

Ο Μπρον που ακολούθησε τον Μίκαελ Σουμάχερ από τη Benetton στη Ferrari σχολίασε " για τον Σεμπάστιαν θα έρθει μια ενδιαφέρουσα φάση στην καριέρα του, αυτή που δεν θα έχει το καλύτερο μονοθέσιο. Τώρα έχουμε ένα φανταστικό οδηγό στο καλύτερο μονοθέσιο, αυτός ο συνδυασμός είναι αχτύπητος. Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε τον ρόλο του Σεμπάστιαν, την επιρροή του Σεμπάστιαν, τη θέση του Σεμπάστιαν όταν δεν θα έχει το καλύτερο μονοθέσιο. Τότε θα πρέπει να το "δημιουργήσει", να το κάνει το καλύτερο μονοθέσιο".

Ο πολυμήχανος Βρετανός προχώρησε σε μια άτοπη σύγκριση του Φέτελ με τον Σουμάχερ. Μόλις ο Γερμανός κατέκτησε τον δεύτερο τίτλο του μετακινήθηκε με την ευλογία όλων στη Ferrari. Ο Φέτελ δεν έχει λόγο να φύγει από τη Red Bull.

"Για τον Μίκαελ το κίνητρο ήταν να πάει στη Ferrari και να την κάνει επιτυχημένη. Είμαι σίγουρος ότι ο Σεμπάστιαν θα το σκεφτεί αυτό γιατί όλος ο κόσμος σκέφτεται ότι ο Σεμπάστιαν κάνει την καλύτερη δουλειά, αλλά η Red Bull είναι ένα φανταστικό μονοθέσιο. Η φιλοδοξία του μπορεί να πάρει διαφορετική τροχιά, ποιος ξέρει;", αναρωτήθηκε ο Μπρον που έχει βαλθεί να σπέρνει δαιμόνια.

Προχώρησε και σε σύγκριση του Σουμάχερ με τον Φέτελ και φυσικά έπλεξε το εγκώμιο του οδηγού που ανέδειξε τη δουλειά του.

" Ο Μίκαελ ήταν πάντα πολύ επίμονος, συγκεντρωμένος στο στόχο του. Δεν λέω ότι ο Σεμπάστιαν δεν είναι, αλλά ο Μίκαελ είχε την ίδια συμπεριφορά εντός και εκτός μονοθεσίου. Μακριά από την πίστα ο Μίκαελ έχει πλάκα. Ο Σεμπ δείχνει ότι έχει πιο ελαφρύ χαρακτήρα. Έχει μεγάλο ταλέντο και δείχνει ότι γίνεται δυνατότερος. Φέτος έλεγαν ότι δεν θα αντέξει την πίεση και τα κατάφερε πολύ καλά. Με ακόμα έναν τίτλο, θα αποκτήσει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στον εαυτό του", κατέληξε. Και θα είναι έτοιμος να "πετάξει" μακριά από τη Red Bull. Σωστά; Ο Σουμάχερ δεν θα τρέχει για πάντα στη Mercedes.

Την απάντηση στον Μπρον έδωσε ο Ντέβιντ Κούλθαρντ, πρεσβευτής της Red Bull Racing. Στη στήλη του στην εφημερίδα Daily Telegraph έγραψε πολλά για τις ανέσεις Ferrari και τον Μπρον. " Αν δεν ήταν ο διπλός διαχύτης της Brawn το 2009 ο Φέτελ θα είχε τρεις τίτλους τώρα", έγραψε χαρακτηριστικά.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ