FORMULA 1

Ταχύτερος ο Ράσελ, στα χιλιοστά Mercedes και McLaren στην κορυφή των δεύτερων δοκιμών της Ολλανδίας

AP Photo/Patrick Post
Mercedes driver George Russell of Britain steers his car during the second practice session ahead of the Formula One Dutch Grand Prix auto race, at the Zandvoort racetrack, Netherlands, Friday, Aug. 23, 2024. AP PHOTO/PATRICK POST

Ο Τζορτζ Ράσελ με τη Mercedes W15 και ο Όσκαρ Πιάστρι με τη McLaren MCL38 χωρίστηκαν από μόλις 61 χιλιοστά του δευτερολέπτου στην προσομοίωση των δοκιμών κατάταξης στο Ζάντβορτ. Οι Λιούις Χάμιλτον και Λάντο Νόρις άφησαν στην 5η θέση τον Μαξ Φερστάπεν και τη Red Bull.

Οι δύο Mercedes και οι δύο McLaren βρέθηκαν στις τέσσερις πρώτες θέσεις της δεύτερης περιόδου ελεύθερων δοκιμών του GP Ολλανδίας, 15ου φετινού γύρου της Formula 1, καθώς ο Τζορτζ Ράσελ ήταν 0,06’’ ταχύτερος του Όσκαρ Πιάστρι, 0,11’’ του Λιούις Χάμιλτον και 0,26’’ του Λάντο Νόρις.

Σε μια περίοδο που διακόπηκε για λίγα λεπτά λόγω της (ήπιας) πρόσκρουσης του Νίκο Χούλκενμπεργκ με τη Haas VF-24 στις μπαριέρες, ο Σέρτζιο Πέρεζ με την έτερη Red Bull RB20 βρέθηκε εκτός δεκάδας, ενώ η Ferrari ήταν 9η με τον Σαρλ Λεκλέρ - ενώ ο Κάρλος Σάινθ έμεινε στο γκαράζ με προβλήματα στο κιβώτιο ταχυτήτων της SF-24.

Αυτή τη φορά, σε αντίθεση με τις πρώτες ελεύθερες δοκιμές, η πίστα του Ζάντβορτ ήταν στεγνή και ηλιόλουστη. Ωστόσο, οι ισχυροί άνεμοι στις όχθες της Βόρειας Θάλασσας έστειλαν πολλούς οδηγούς εκτός πίστας - συμπεριλαμβανομένου και του Φερστάπεν και του Χάμιλτον, νωρίς στην ωριαία αυτή διαδικασία.

Αρχικά ο Ολλανδός ήταν ταχύτερος με χρόνο 1:12.131 με τη μέση γόμα, αλλά μετά το 15λεπτο ακολούθησε το ατύχημα του Χούλκενμπεργκ, έπειτα από ανεξήγητο μπλοκάρισμα των φρένων του στην είσοδο της στροφής ‘Ταρζάν’.

Οι οδηγοί επέστρεψαν όταν άνοιξε πάλι η πίστα για τις προσομοιώσεις δοκιμών κατάταξης. Η RB20 έδειξε ασταθής καθώς ο Φερστάπεν έριξε το χρόνο στο 1:10.986 με τη μαλακή γόμα. Σύντομα ο Νόρις κινήθηκε ελάχιστα ταχύτερα και ανέβηκε στην κορυφή, αλλά αμέσως έκανε το ίδιο και ο Πιάστρι, κατεβάζοντας το χρόνο στο 1:10.763.

Εντέλει, όμως, ήταν ο Ράσελ που ανέβηκε για να μείνει στην κορυφή, σταματώντας το χρονόμετρο στο 1:10.702, παρότι νωρίτερα είχε ανησυχήσει για το δάπεδο της Mercedes W15 έπειτα από ένα βίαιο πέρασμα από τα κερμπς.

Πίσω από τους πρώτους πέντε, ταχύτερος από τις άλλες ομάδες -και από τις Ferrari- ήταν ο Φερνάντο Αλόνσο με την Aston Martin AMR24. Μετά από τις προσομοιώσεις του ενός γύρου των κατατακτήριων, όπως πάντα, οι ομάδες αφοσιώθηκαν στις συστοιχίες γύρων με τη μέση γόμα για να συλλέξουν δεδομένα για την Κυριακή.

FORMULA 1
GP Ολλανδίας 2024, Ελεύθερες Δοκιμές 2 FORMULA 1
TAGS FORMULA 1 F1 F1 2024 GP ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ