FORMULA 1

"Τελεσίγραφο" της Red Bull στον Πέρεζ - Ο Μεξικανός έχει δύο αγώνες για να σώσει την καριέρα του

Mark Thompson / Getty Images / Red Bull Content Pool
NORTHAMPTON, ENGLAND - JULY 05: Sergio Perez of Mexico and Oracle Red Bull Racing looks on in the garage during practice ahead of the F1 Grand Prix of Great Britain at Silverstone Circuit on July 05, 2024 in Northampton, England. MARK THOMPSON / GETTY IMAGES / RED BULL CONTENT POOL

Παρότι πρόσφατα ανανέωσε το συμβόλαιό του με τη Red Bull Racing μέχρι το τέλος του 2026, η πολύ φτωχή απόδοση του Σέρτζιο Πέρεζ στους τελευταίους αγώνες της Formula 1 γεννά δεύτερες σκέψεις στην ομάδα του Μίλτον Κινς - και τώρα ο Μεξικανός καλείται να αναστρέψει στην κατάσταση στα δύο GP (Ουγγαρίας και Βελγίου) μέχρι το τέλος του Ιουλίου.

Ο Σέρτζιο Πέρεζ, παρότι οδηγεί θεωρητικά το ίδιο μονοθέσιο -τη Red Bull RB20- με τον Μαξ Φερστάπεν, δεν έχει ανέβει στο βάθρο της Formula 1 από το GP Κίνας τον περασμένο Απρίλιο.

Όμως, το χειρότερο για εκείνον είναι ότι σε τρεις από τους πέντε τελευταίους αγώνες έχει αποκλειστεί από την πρώτη περίοδο (Q1) των δοκιμών κατάταξης, στερώντας έτσι από τον εαυτό του την ευκαιρία για ένα καλό αποτέλεσμα στους αντίστοιχους αγώνες.

Δεδομένου ότι οι McLaren, Mercedes και Ferrari έχουν κλείσει δραστικά τη διαφορά τους από τη Red Bull, και η φετινή RB20 δεν είναι όσο κυρίαρχη ήταν η περσινή RB19, η ομάδα του Μίλτον Κινς έχει απόλυτη ανάγκη τους βαθμούς του Πέρεζ για τη μάχη του πρωταθλήματος κατασκευαστών.

Παρότι στο περιθώριο του GP Καναδά ανακοινώθηκε η διετής επέκταση του συμβολαίου της Red Bull Racing με τον Μεξικανό, μέχρι το τέλος του 2026, η πρώτη διατηρεί όρους που της επιτρέπουν να τον αποδεσμεύσει πρόωρα. Και η φτωχή απόδοση του ‘Τσέκο’ στους τελευταίους αγώνες πυροδοτεί τέτοιες σκέψεις στην ηγεσία της RBR.

Συγκεκριμένα, υπάρχει ο όρος που δίνει την ευκαιρία στη Red Bull να αποδεσμεύσει χωρίς αποζημίωση τον Πέρεζ αν η βαθμολογική του υστέρηση από τον Μαξ Φερστάπεν μέχρι τη διακοπή του Αυγούστου είναι μεγαλύτερη των 100 βαθμών.

Αυτή τη στιγμή η υστέρησή του είναι στους 137 βαθμούς, και φαντάζει απίθανο για τον Πέρεζ να πάρει 37 βαθμούς παραπάνω από τον Φερστάπεν στα GP Ουγγαρίας και Βελγίου που έρχονται για δύο προσεχή Σαββατοκύριακα, πριν τη διακοπή του Αυγούστου.

Clive Mason / Getty Images / Red Bull Content Pool
Ο Σέρτζιο Πέρεζ με τον διευθυντή της RBR Κρίστιαν Χόρνερ στο GP Ιαπωνίας 2024 CLIVE MASON / GETTY IMAGES / RED BULL CONTENT POOL


Με αυτόν το μοχλό πίεσης, η RBR προτρέπει τον Πέρεζ να αναστρέψει την απόδοσή του στους αγώνες του Χανγκαρόρινγκ και του Σπα. “Όλοι οι αγώνες είναι κρίσιμοι”, είπε ο διευθυντής της ομάδας Κρίστιαν Χόρνερ, “διότι στους κατασκευαστές ναι μεν αυξήσαμε την απόσταση από τη Ferrari αλλά η McLaren έκλεισε τη διαφορά κατά 7 βαθμούς.

Και δεν μπορούμε να βασιζόμαστε μόνο σε ένα αυτοκίνητο, έχουμε απεγνωσμένα ανάγκη να αρχίσει ο Τσέκο να σκοράρει πολλούς βαθμούς και πάλι. Ξέρουμε για τι είναι ικανός, και αυτό είναι το πιο εκνευριστικό. Αλλά συζητάμε μαζί του τι μπορούμε να κάνουμε στους δύο αγώνες πριν τη διακοπή”, πρόσθεσε ο Χόρνερ.

Παράλληλα, με το άρθρο του στο Speedweek, ο σύμβουλος της ομάδας (και υπεύθυνος των οδηγών) Χέλμουτ Μάρκο έγραψε: “Ελπίζουμε ότι ο Σέρτζιο Πέρεζ θα ανακτήσει τη φόρμα του. Θα επανεξετάσουμε την κατάσταση μετά τους δύο επόμενους αγώνες, στη διάρκεια της διακοπής, και θα δούμε τι θα γίνει”.

Από τη δική του πλευρά, ο Μεξικανός οδηγός τόνισε: “Οι τελευταίοι αγώνες ήταν πολύ δύσκολοι. Σε κανέναν δεν εξελίχθηκαν τα πράγματα ομαλά, οπότε ανυπομονώ για τους επόμενους.

Ελπίζουμε ότι θα πάρουμε μπροστά, απομένουν ακόμα πολλοί αγώνες. Ευελπιστώ ότι θα γυρίσουμε τη σελίδα και θα επιστρέψουμε στην απόδοση που είχαμε νωρίτερα φέτος” πρόσθεσε ο Σέρτζιο Πέρεζ.

TAGS FORMULA 1 F1 F1 2024 RED BULL ΣΕΡΤΖΙΟ ΠΕΡΕΖ ΚΡΙΣΤΙΑΝ ΧΟΡΝΕΡ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ