FORMULA 1

Τέλος ο Ντάνιελ Ρικιάρντο από την RB, στη θέση του ο Λίαμ Λόσον από το GP του Τέξας

Red Bull Content Pool
Ο Ντάνιελ Ρικιάρντο της RB στις δοκιμές εξέλιξης του Μπαχρέιν 2024 RED BULL CONTENT POOL

Η ομάδα της Φαέντσα επιβεβαίωσε αυτό που ήταν λίγο ως πολύ αναμενόμενο στο πρόσφατο GP Σιγκαπούρης, ότι ο Ντάνιελ Ρικιάρντο θα αντικατασταθεί από το GP των ΗΠΑ (20/10) και μέχρι το τέλος της σεζόν από τον νεαρό Λίαμ Λόσον.

Η RB, η δεύτερη ομάδα της Red Bull (που επίσημα ονομάζεται Visa CashApp RB), φέρεται να κατέληξε σε αυτή την απόφαση για να μην χάσουν τον Λίαμ Λόσον - καθώς η καταληκτική ημερομηνία για να διατηρήσουν τις υπηρεσίες του ταλαντούχου Νεοζηλανδού θα έληγε πριν από το επόμενο GP, στο Τέξας.

Η Red Bull έπλεξε το εγκώμιο του Ντάνιελ Ρικιάρντο μέσω των καναλιών της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την 14ετή καριέρα του λαοφιλούς Αυστραλού στη F1, ενώ ο διευθυντής της RB Λορέν Μεκίς ανέφερε: Όλοι εδώ στη VCARB θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Ντάνιελ για τη σκληρή του δουλειά τις τελευταίες δύο σεζόν μαζί μας

Προσέφερε την μεγάλη εμπειρία και το ταλέντο του στην ομάδα, με μια φανταστική προσέγγιση που βοήθησε όλους να εξελιχθούν και να καλλιεργήσουν στενό ομαδικό πνεύμα.

Ο Ντάνιελ υπήρξε πραγματικός κύριος τόσο εντός όσο και εκτός πίστας και ποτέ χωρίς αυτό το χαμόγελο. Θα μας λείψει, αλλά πάντα θα έχει μια ξεχωριστή θέση στην οικογένεια της Red Bull.

«Θα ήθελα επίσης να εκμεταλλευτώ αυτή την ευκαιρία για να καλωσορίσω τον Λίαμ. Ήδη γνωρίζει καλά την ομάδα. Οδήγησε για εμάς την περασμένη σεζόν και ανταποκρίθηκε καλά σε δύσκολες συνθήκες, οπότε θα είναι μια φυσική μετάβαση.

Είναι υπέροχο να βλέπουμε νέο ταλέντο από την οικογένεια της Red Bull να κάνει το επόμενο βήμα. Ανυπομονούμε να επικεντρωθούμε στο υπόλοιπο της σεζόν μαζί».

Μετά από την ανακοίνωση αυτή, πλέον στο κόκπιτ της RB για τα τελευταία 6 GP του 2024 θα βρίσκεται ο Λόσον - αλλά προς το παρόν δεν είναι γνωστό αν ο Νεοζηλανδός θα παραμείνει στην ομάδα και το 2025, δίπλα στον Γιούκι Τσουνόντα που έχει ήδη ανακοινωθεί και επίσημα. Εν πολλοίς, αυτό θα εξαρτηθεί από τις φετινές του επιδόσεις.

Τέλος ο Ντάνιελ Ρικιάρντο από την RB, στη θέση του ο Λίαμ Λόσον από το GP του Τέξας
Ο 22χρονος Λίαμ Λόσον επιστρέφει στις εκκινήσεις της F1 RED BULL CONTENT POOL


Ο 22χρονος βρίσκεται στην Ακαδημία νέων οδηγών της Red Bull από το 2019, και πέρσι αντικατέστησε για πέντε αγώνες τον Ρικιάρντο στο κόκπιτ της ομάδας (που τότε λεγόταν Alpha Tauri) μετά από τον τραυματισμό του Αυστραλού στις ελεύθερες δοκιμές του GP Ολλανδίας.

Η απόδοση του Νεοζηλανδού ήταν εντυπωσιακή, και μάλιστα -με ένα όχι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό μονοθέσιο- κατάφερε να σκοράρει 2 βαθμούς στο GP της Σιγκαπούρης.

Όσο για τον Ρικιάρντο, υπήρξε επίσης μέλος της Ακαδημίας της Red Bull και έκανε το ντεμπούτο του στη F1 το 2011 με την ομάδα Hispania. Έπειτα μετέβη στην Toro Rosso, όπου οι επιδόσεις του έφεραν την προαγωγή στη μεγάλη ομάδα της Red Bull.

Με την τελευταία κέρδισε 8 νίκες σε GP δίπλα πρώτα στον Σεμπάστιαν Φέτελ και έπειτα στον Μαξ Φερστάπεν. Αλλά βλέποντας την προτεραιότητα της ομάδας στον Ολλανδό, επέλεξε εντέλει να φύγει για τη Renault το 2018. Μετά από δύο χρόνια πήρε μεταγραφή στη McLaren, όπου κέρδισε μεν άλλη μία νίκη (στη Μόντσα το 2021) αλλά στο τέλος του 2022 έχασε τη θέση του από τον συμπατριώτη του Όσκαρ Πιάστρι.

Ο Ντάνι προσπάθησε να αναζωογονήσει την καριέρα του επιστρέφοντας στην οικογένεια της Red Bull, όπου κλήθηκε να αντικαταστήσει τον Νικ ντε Βρις στο μέσον του 2023. Ήλπιζε ότι αυτό θα τον καθιέρωνε ξανά στη F1, όμως αυτό δεν συνέβη - κι έτσι αφήνει το σπορ μετά από 257 εκκινήσεις, 9 νίκες και 3 πολ ποζίσιονς.

TAGS FORMULA 1 F1 F1 2024 VISA RB
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ