FORMULA 1

Τέλος ο Σάρτζεαντ από τη Williams, στη θέση του ο νεαρός Αργεντίνος Φράνκο Κολαπίντο στη Μόντσα

AP Photo/Nick Didlick
Williams driver Logan Sargeant, of the United States, speaks during a news conference before the Formula One U.S. Grand Prix auto race at Circuit of the Americas, Friday, Oct. 20, 2023, in Austin, Texas. (AP Photo/Nick Didlick) AP PHOTO/NICK DIDLICK

Η Williams ανακοίνωσε και επίσημα το τέλος της συνεργασίας της με τον Αμερικανό Λάγκαν Σάρτζεαντ, μετά από ενάμισι χρόνο. Ποιος είναι ο 21χρονος Φράνκο Κολαπίντο που θα πάρει τη θέση του από το Ιταλικό GP για τους τελευταίους 9 αγώνες της φετινής σεζόν της Formula 1.

Η πληροφορία ότι η Williams εξέταζε σοβαρά το ενδεχόμενο αντικατάστασης του Λόγκαν Σάρτζεαντ ενόψει του Ιταλικού GP, μετά το ατύχημα του Αμερικανού στις ελεύθερες δοκιμές του GP Ολλανδίας το περασμένο Σάββατο, κυκλοφορούσε έντονα στους κύκλους της F1.

Τώρα η ομάδα του Γκροβ επιβεβαίωσε ότι δεν ήταν λανθασμένη, καθώς ανακοίνωσε την απόφασή της να διακόψει τη συνεργασία της με τον Σάρτζεαντ, και να τοποθετήσει στη θέση του τον νεαρό Φράνκο Κολαπίντο.

Ο διευθυντής της Williams F1, Τζέιμς Βάουλς, είχε συζητήσεις στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου στο Ζάντβορτ με διευθυντές άλλων ομάδων της F1, αναζητώντας τον οδηγό που θα έπαιρνε στη θέση του Σάρτζεαντ στη Μόντσα.

Έτσι, ακούστηκαν τα ονόματα των δοκιμών της Mercedes και της Red Bull Racing, Μικ Σουμάχερ και Λίαμ Λόσον αντίστοιχα. Οι Τότο Βολφ και Κρίστιαν Χόρνερ ήταν ανοικτοί στο ενδεχόμενο δανεισμού των οδηγών τους, όμως η Williams εντέλει ακολούθησε διαφορετικό δρόμο επιλέγοντας τον Κολαπίντο.

O 21χρονος Αργεντίνος είναι μέλος της Ακαδημίας νέων οδηγών της Williams, και έχει δείξει εξαιρετική δυναμική στην καριέρα του στις μικρότερες κατηγορίες. Ήταν πρωταγωνιστής επί δύο χρόνια στη Formula 3 (με τέσσερις νίκες σε αγώνες Sprint του θεσμού), και φέτος ανελίχθηκε στη Formula 2.

Παρότι η σεζόν του δεν ξεκίνησε καλά, όμως, τώρα είναι πλέον πρωταγωνιστής του θεσμού με την ομάδα MP Motorsport - και μάλιστα στον αγώνα Sprint της Ίμολα πέτυχε και την πρώτη του νίκη. Επίσης ανέβηκε στο βάθρο στην Ισπανία και στην Αυστρία.

Ο Κολαπίντο έχει ήδη αποκτήσει τις πρώτες του εμπειρίες από μονοθέσιο της Formula 1, καθώς οδήγησε την περσινή και φετινή Williams στις δοκιμές του Άμπου Ντάμπι πέρσι στο τέλος της σεζόν, καθώς και τη φετινή FW46 στις πρώτες ελεύθερες δοκιμές του Βρετανικού GP - στη θέση του Σάρτζεαντ.

O Βάουλς είπε: “Το να αλλάξουμε έναν οδηγό στο μέσον της σεζόν δεν ήταν μια απόφαση που πήραμε ανάλαφρα, αλλά πιστεύουμε ότι αυτό δίνει στη Williams την καλύτερη ευκαιρία να διεκδικήσει βαθμούς το υπόλοιπο της χρονιάς.

Μόλις φέραμε μια μεγάλη αναβάθμιση του αυτοκινήτου και πρέπει να πάρουμε το μέγιστο από κάθε ευκαιρία για βαθμούς, σε μια εκπληκτικά στενή μάχη των ομάδων μέσης δυναμικής.

Αυτό θα είναι αναμφίβολα πολύ σκληρό για τον Λόγκαν, που έδωσε ό,τι μπορούσε τον καιρό του στη Williams, και θέλουμε να τον ευχαριστήσουμε για όλη του τη σκληρή δουλειά και τη θετική του προσέγγιση.

Ο Λόγκαν παραμένει ένας ταλαντούχος οδηγός, και θα τον υποστηρίξουμε για να συνεχίσει την αγωνιστική του καριέρα στο μέλλον. Ξέρω ότι ο Φράνκο έχει σπουδαία ταχύτητα και τεράστια δυναμική, και ανυπομονούμε να δούμε τι θα κάνει στη Formula 1”, κατέληξε ο Βρετανός.

TAGS FORMULA 1 F1 F1 2024 WILLIAMS ΦΡΑΝΚΟ ΚΟΛΑΠΙΝΤΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ