FORMULA 1

Θα αφήσει τη Red Bull o Ricciardo;

Θα αφήσει τη Red Bull o Ricciardo;

Ο Daniel Ricciardo ακόμα δεν έχει αρχίσει να ψάχνει και να ψάχνεται ενόψει 2018.

Αν η Ferrari και το γεγονός πως αποτελεί το αντίπαλο δέος της Mercedes στους πρώτους τέσσερις αγώνες της σεζόν αποτελεί μία ευχάριστη έκπληξη, η δυσάρεστη έκπληξη αφορά σίγουρα τη Red Bull Racing.

Με τους νέους τεχνικούς κανονισμούς να τονίζουν περισσότερο την αεροδυναμική απόδοση των μονοθεσίων, όλοι περίμεναν πως οι RB13 θα ήταν άκρως ανταγωνιστικές.

Ωστόσο η σχεδιαστική ομάδα του Adrian Newey έπεσε έξω, οι «ταύροι» δεν παράγουν τα επιθυμητά επίπεδα κάθετης δύναμης και έτσι οι Max Verstappen και Daniel Ricciardo, δεν μπορούν να κοιτάξουν στα μάτια τους ομόλογούς τους σε Mercedes και Ferrari.

Αυτό σίγουρα φέρνει απογοήτευση, ενδεχομένως και εντάσεις, αν κι ακόμα κάτι τέτοιο δεν έχει βγει στην επιφάνεια. Όμως στα paddock κυκλοφορούν φήμες πως ο Αυστραλός μπορεί και να αναζητά τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, δεδομένου πως στον άμεσο ανταγωνισμό, υπάρχουν συμβόλαια που λήγουν στο τέλος της σεζόν που διανύουμε.

«Σίγουρα θέλω να έχω στο διάθεσή μου το ταχύτερο δυνατό μονοθέσιο αλλά προς το παρόν τουλάχιστον, δεν υπάρχει τίποτα στο μυαλό μου», είπε ο Ricciardo στην εφημερίδα Osterreich.

Κι αυτό γιατί η Red Bull αναμένεται να έχει δύο σημαντικές αναβαθμίσεις. Η πρώτη αφορά στο σασί και θα έρθει από τον επόμενο κιόλας αγώνα, στην Ισπανία. Η δεύτερη αφορά στην υβριδική μηχανή της Renault και αναμενόταν για τις αρχές Ιουνίου στον Καναδά, όμως όπως μόλις ανακοινώθηκε θα καθυστερήσει κι άλλο για λόγους αξιοπιστίας.

«Αυτή τη στιγμή δεν είμαστε στη μάχη για τους παγκόσμιους τίτλους. Όμως αν είμαστε ανταγωνιστικοί στη Βαρκελώνη, όλα μπορεί να αλλάξουν», τόνισε ο 27χρονος που φέτος μετρά μία τέταρτη θέση (Κίνα), μία πέμπτη (Μπαχρέιν) και δύο εγκαταλείψεις (Αυστραλία, Ρωσία).

photo credits: redbullcontentpool.com

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ