FORMULA 1

Θέλει να αλλάξει ο Γκροζάν

Θέλει να αλλάξει ο Γκροζάν

Μετά την κριτική που δέχθηκε στη Σουζούκα ο Ρομαίν Γκροζάν δεσμεύθηκε πως θα κάνει ό,τι μπορεί για να αποφύγει συμβάντα στον πρώτο γύρο των αγώνων.

Ο Μαρκ Γουέμπερ τον χαρακτήρισε "παλαβό" και του ζήτησε το λόγο για το γεγονός πως "κατέστρεψε" τον αγώνα του στην Ιαπωνία. Ο Κρίστιαν Χόρνερ κάλεσε τη Lotus να ελέγξει τον Ρομαίν Γκροζάν.

Ο Γάλλος οδηγός έχει εμπλακεί σε αρκετά ατυχήματα φέτος στη Φόρμουλα 1. Τιμωρήθηκε δε με αποκλεισμό ενός αγώνα και υπερασπίστηκε τον εαυτό του.

" Από τον αγώνα της Σιγκαπούρης, προσπαθώ να είμαι προσεκτικός στην εκκίνηση και είναι πραγματικά ενοχλητικό που αναμείχθηκα σε ένα ατύχημα ακόμη στην Ιαπωνία", σχολίασε ο Γκροζάν.

Ο οδηγός της Lotus εξήγησε το συμβάν, λέγοντας " προσεγγίζοντας την πρώτη στροφή, κοίταζα στα αριστερά μου τον Σέρχιο Πέρες, φροντίζοντας να αποφύγω την επαφή μαζί του. Δεν περίμενα αυτή τη διαφορά στην ταχύτητα ανάμεσα σε εμενα και τον Μαρκ στη στροφή, συγκρουστήκαμε και αυτό ήταν. Ήταν ένα ανόητο λάθος. Ο Μαρκ ήρθε να με δει μετά τον αγώνα και φυσικά δεν ήταν ευτυχισμένος. Ζήτησα συγνώμη και πρέπει να προχωρήσουμε".

Ο Γκροζάν πρόσθεσε πως " κάθισα κάτω και κοίταξα ορισμένα πράγματα με την ομάδα μου. Σίγουρα είναι ένας τομέας που χρειάζεται να βελτιωθούμε. Ξεκάθαρα επικεντρωνόμαστε σε αυτό το κομμάτι στους επόμενους αγώνες".

Το "αφεντικό" της Lotus, Eρίκ Μπουγιέ υπερασπίστηκε τον οδηγό του και υποστήριξε πως οι υπόλοιποι οδηγοί "προκαλούν" τον Γκροζάν γιατί γνωρίζουν πως πρέπει να είναι προσεκτικός. Θεωρεί πως το τελευταίο πρόβλημα του οδηγού του, προήλθε από τη μεγάλη προσπάθεια.

" Μπορούσαμε να το δούμε στη Σιγκαπούρη, όταν ο Ρομαίν επέστρεψε από την τιμωρία του, πως ορισμένοι άλλοι οδηγοί τον πίεζαν περισσότερο στην εκκίνηση. Στη Σουζούκα ο Ρομαίν έκανε ένα μικρό λάθος υπολογίζοντας τη διαφορά του από τον Μαρκ. Καθίσαμε και μιλήσαμε. Ξέρουμε τι πρέπει να γίνει. Νομίζω πως στη Σιγκαπούρη και στη Σουζούκα προσπαθούσε να μείνει μακριά από τα προβλήματα και στον τελευταίο αγώνα, η προσπάθεια του είχε αντίθετη κατάληξη".

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ