FORMULA 1

Τι λέει ο Χάμιλτον για τον Φερστάπεν, για πρώτη φορά μετά το Άμπου Ντάμπι

Ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής της F1, Λιούις Χάμιλτον
Ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής της F1, Λιούις Χάμιλτον MERCEDES F1 MEDIA

Τρεις μήνες μετά την αμφιλεγόμενη απώλεια του όγδοου τίτλου του στη F1, το Δεκέμβριο του 2021 στο GP του Άμπου Ντάμπι, ο Χάμιλτον είπε πως "όλα είναι φυσιολογικά με τον Μαξ" και υποστήριξε ότι έχει πολλά κοινά στοιχεία με τον Ολλανδό.

Εξάλλου, ασχέτως με όσα συνέβησαν στο Άμπου Ντάμπι -για τα οποία φυσικά δεν έφερε ο ίδιος την ευθύνη- ο Μαξ Φερστάπεν λογίζεται ευρέως ως επάξιος παγκόσμιος πρωταθλητής του 2021, δεδομένης της εξαιρετικής του απόδοσης όλη την περσινή σεζόν. Και αυτό είναι κάτι που έχει παραδεχθεί και ο διευθυντής της Mercedes F1, Τότο Βολφ.

Ο Λιούις Χάμιλτον εξαφανίστηκε για δύο μήνες από τα φώτα της δημοσιότητας, συμπεριλαμβανομένων και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, και ποτέ μετά το Άμπου Ντάμπι δεν είχε αναφερθεί στον Φερστάπεν - μέχρι σήμερα, που μίλησε για τη σχέση του με τον Ολλανδό στο περιθώριο των χειμερινών δοκιμών εξέλιξης των μονοθεσίων του 2022, στο Μπαχρέιν.

"Όταν συναντιόμαστε με τον Μαξ στο πάντοκ όλα είναι φυσιολογικά", είπε ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής της F1. "Είμαστε δύο διαφορετικοί οδηγοί που έχουν πολλά κοινά, από την άποψη του πόσο πολύ αγαπάμε αυτό που κάνουμε, την οδήγηση".

Ο 37χρονος μίλησε και για τις αψιμαχίες που είχε με τον Ολλανδό στην πίστα, οι οποίες σε τρεις περιπτώσεις -Σίλβερστοουν, Μόντσα και Τζέντα- οδήγησαν σε μεταξύ τους σύγκρουση. Η χειρότερη, φυσικά, συνέβη στη βρετανική πίστα - καθώς την ακολούθησε το σφοδρό ατύχημα του Φερστάπεν στη στροφή Copse και η βραχεία νοσηλεία του Ολλανδού, την ώρα που ο Χάμιλτον κέρδιζε τον αγώνα της πατρίδας του.

"Αν είχα καθίσει να διαβάσω όλα τα σχόλια (στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης) μετά το Σίλβερστοουν, όλη τη ρατσιστική λεκτική βία, θα κατέβαινα ξαφνικά σε ένα πολύ αρνητικό μέρος", είπε σχετικά.

"Οπότε δεν επιτρέπω σε αυτό το άστατο μέσο να ορίζει τη ζωή μου. Πρέπει να είσαι προσεκτικός, διότι ο τρόπος που τα μέσα ενημέρωσης φουσκώνουν μια έντονη κατάσταση, αυτός εκτός από όλα τα άλλα δημιουργεί και μια αφήγηση για τους θεατές.

"Από την άλλη πλευρά, είμαστε αμείλικτοι. Είναι και εκείνος, είμαι και εγώ. Αυτό πρέπει να είσαι, φαντάζομαι, στον τρόπο που δουλεύεις - αλλά και με λίγη συμπόνια. Είμαστε μαχητές εκεί έξω, δεν υπάρχουν φίλοι στην πίστα, όπως δεν υπάρχουν φίλοι και στους αγώνες σκι, για παράδειγμα.

Αυτό είναι κάτι δεδομένο. Ορισμένες φορές κάνουμε τα πράγματα σωστά, και ορισμένες άλλες λάθος. Αυτό που έχει σημασία είναι να παραμένουμε άνθρωποι όταν βγαίνουμε από τα αυτοκίνητο και να διατηρούμε αυτό το σεβασμό", κατέληξε ο Χάμιλτον.

TAGS FORMULA 1 F1 ΛΙΟΥΙΣ ΧΑΜΙΛΤΟΝ MERCEDES F1 ΜΑΞ ΦΕΡΣΤΑΠΕΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ