FORMULA 1

Τιμή-ρεκόρ για τα γάντια του Σένα

Τιμή-ρεκόρ για τα γάντια του Σένα

Αντί του ποσού των 22.000 λιρών πωλήθηκαν σε δημοπρασία τα αγωνιστικά γάντια του Άιρτον Σένα από το 1991. Ποιος είναι ο νέος (και τυχερός) ιδιοκτήτης.

Οι οδηγοί χαρίζουν τα κράνη τους, αλλά όχι τα γάντια τους. Θεωρούνται προσωπικό αντικείμενο και έτσι όταν το περιοδικό Motorsport ανακοίνωσε πως στη δημοπρασία που επρόκειτο να διοργανώσει, θα δημοπρατούνταν γάντια που ανηκαν στον Άιρτον Σένα, οι ενδιαφερόμενοι ετοίμασαν τα στυλό και τα μπλοκ επιταγών τους.

Στη βραδιά που φιλοξενήθηκε στη Βασιλική Όπερα του Λονδίνου τα γάντια που φόρεσε ο τρις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής το 1991, τη χρονιά που κατέκτησε τον τρίτο παγκόσμιο τίτλο του, πωλήθηκαν αντί του ποσού των 22.000 λιρών (25.600 ευρώ).

Ο τυχερός είναι το "αφεντικό" της ομάδας της Lotus, ο Ζεράρ Λόπες. Τα γάντια... επέστρεψαν σπίτι τους θα μπορούσε να πει κανείς, αφού η σημερινή Lotus είναι η Toleman, ομάδα στην οποία ξεκίνησε την καριέρα του στη Φόρμουλα 1 ο οδηγός από το Σάο Πάουλο.

Τα γάντια δώρισε ο πιο κοντινός άνθρωπος του Σένα στη Φόρμουλα 1, ο Τζο Ραμίρες, ο πρώην συντονιστής (μάνατζερ κάτω από τον Ρον Ντένις) στη McLaren και ο άνθρωπος που προσπάθησε να χειριστεί τη δύσκολη συνύπαρξη του Αλαίν Προστ με τον Σένα

Σύμφωνα με παλαιότερη συνέντευξη της μητέρας του Σένα, Νέιντε Σένα ντα Σίλβα, ο οδηγός που έχασε τη ζωή του στην Ίμολα την Πρωτομαγιά του 1994, αγωνιζόταν με μπαλωμένα γάντια, τα οποία έστελνε μετά από κάθε αγώνα στη μητέρα του για να του τα μαντάρει.

Συγκεντρώθηκαν περίπου 92.000 λίρες για το... ταμείο των μηχανικών της Φόρμουλα 1. Τη δημοπρασία έκανε ο σερ Τζάκι Στιούαρτ.

Στο Hall of Fame του περιοδικού Motorsport μπήκαν ο Νίκι Λάουντα, ο πατέρας (Γκρέιαμ) και ο γιος (Ντέιμον) Χιλ, ο μυθικός Κόλιν Τσάπμαν της Lotus και ο Δανόας οκτώ φορές νικητής στον 24ωρο αγώνα Le Mans, Τομ Κρίστενσεν.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ