FORMULA 1

Τιμήθηκε στο Μπάκιγχαμ ο Μπάτον

Τιμήθηκε στο Μπάκιγχαμ ο Μπάτον
New Image

Ο Μπάτον τιμήθηκε από τη βασίλισσα Ελισάβετ τη δεύτερη, για την κατάκτηση του πρωταθλήματος το 2009

Η χρονιά που πέρασε αποτέλεσε για το Βρετανό πιλότο την πιο σημαντική περίοδο της καριέρας του, μιας και βγήκε από την αφάνεια με τον πιο διθυραμβικό τρόπο, την κατάκτηση του πρωταθλήματος.
Ο Μπάτον φέτος έχει πάρει δύο νίκες στα πρώτα εφτά Grand Prix, απέχοντας από την κορυφή και τον πρωτοπόρο Μαρκ Γουέμπερ μόλις πέντε βαθμούς.

Ο 30χρονος Μπάτον, έχει καταφέρει να κερδίσει την εκτίμηση του κόσμου της Formula 1, γεγονός για το οποίο δεν θα μπορούσε να αδιαφορήσει μέχρι και το παλάτι του Λονδίνου.

"Οι τελευταίοι 18 μήνες είναι η καλύτερη περίοδο της ζωής μου. Ξεκινώντας πέρυσι αντιμετώπισα σχεδόν το απίθανο, με την κατάκτηση του παγκόσμιου τίτλου στη Formula 1 πραγματοποίησα το παιδικό μου όνειρο και τώρα οδηγώ για μια από τις σπουδαιότερες ομάδες στο σπορ", είπε αρχικά ο Μπάτον για την κατάκτηση του τίτλου, ενώ για την τιμή που δέχθηκε από τη Μεγαλειοτάτη σχολίασε:

"Το να αναγνωριστείς επιπλέον από τη Μεγαλειοτάτη και το βρετανικό λαό είναι η πιο τέλεια τιμή που θα μπορούσα να φανταστώ. Ολόκληρη η ζωή μου στο μηχανοκίνητο αθλητισμό ήταν ένα απίστευτο ταξίδι. Όταν ξεκίνησα στα οχτώ μου τους αγώνες καρτ, μπορούσα να ονειρευτώ να αγωνίζομαι στη Formula 1 ή να γίνω παγκόσμιος πρωταθλητής. Ακόμη και τώρα, νιώθω ακόμα ότι αυτά τα όνειρα να είναι απίστευτα και φανταστικά για εμένα. Το να επισκεφτώ το παλάτι του Μπάκιγχαμ σήμερα (2/6) είναι ακόμα ένα τεράστιο βήμα σε αυτό το ταξίδι".



Σημειώνεται πως την περασμένη χρονιά τον ίδιο τίτλο είχε πάρει ο έτερος πιλότος της McLaren, Λιούις Χάμιλτον, για το πρωτάθλημα που κατέκτησε το 2008.








TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ