FORMULA 1

Τιμωρία στον Ρικιάρντο για το Μπαχρέιν

MELBOURNE, AUSTRALIA - MARCH 16:  Daniel Ricciardo of Australia and Infiniti Red Bull Racing drives in for a pitstop during the Australian Formula One Grand Prix at Albert Park on March 16, 2014 in Melbourne, Australia.  (Photo by Mark Thompson/Getty Images) *** Local Caption *** Daniel Ricciardo
MELBOURNE, AUSTRALIA - MARCH 16: Daniel Ricciardo of Australia and Infiniti Red Bull Racing drives in for a pitstop during the Australian Formula One Grand Prix at Albert Park on March 16, 2014 in Melbourne, Australia. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) *** Local Caption *** Daniel Ricciardo GETTY IMAGES

Ο Αυστραλός θα πάει στον αγώνα της Μέσης Ανατολής με ποινή δέκα θέσεων στην εκκίνησης, λόγω της μη ασφαλούς απελευθέρωσής του από το δεύτερο πιτ-στοπ.

Ο Ντάνιελ Ρικιάρντο «πλήρωσε» το σφάλμα της μη ασφαλούς αποδέσμευσής του από την ομάδα της Red Bull Racing κατά το δεύτερο πιτ-στοπ του στο GP Μαλαισίας με ποινή δέκα θέσεων για το επερχόμενο GP του Μπαχρέιν (6/04), όπως ορίζει ο κανονισμός της Formula 1.

Η RBR αποδέσμευσε τον Αυστραλό από το πιτ-στοπ χωρίς να έχει τοποθετηθεί σωστά ο εμπρός αριστερός τροχός. Στη συνέχεια οι μηχανικοί έτρεξαν για να φέρουν πίσω το μονοθέσιο στο χώρο του γκαράζ της ομάδας.

Ο Ρικιάρντο τιμωρήθηκε στη διάρκεια του αγώνα με ποινή 10 δευτερολέπτων, αλλά ο κανονισμός -για λόγους ασφαλείας στα πιτς- προβλέπει και επιπλέον τιμωρία στον επόμενο αγώνα.

" Φαντάζομαι πως όλοι νομίζαμε ότι τα ελαστικά είναι όλα στη θέση τους» είπε ο Ρικιάρντο και συνέχισε: « Αμέσως μόλις ξεκίνησα, κατάλαβα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και ο εμπρός αριστερός τροχός ήταν χαλαρός".

Πέραν του Ρικιάρντο, οι Κέβιν Μάγκνουσεν και Ζουλς Μπιανκί δέχθηκαν από δύο βαθμούς ποινής για οδηγικά πειθαρχικά παραπτώματα στη διάρκεια του αγώνα της Σεπάνγκ. Θυμίζουμε πως, σύμφωνα με το μέτρο που εφαρμόζεται για πρώτη φορά φέτος, όταν ένας οδηγός συμπληρώσει 12 βαθμούς ποινής τιμωρείται με αποκλεισμό από τον επόμενο αγώνα.

Ο Μάγκνουσεν της McLaren τιμωρήθηκε διότι κρίθηκε υπαίτιος για τη σύγκρουση με τον Κίμι Ράικονεν στον πρώτο γύρο, ενώ ο Μπιανκί επειδή προκάλεσε ατύχημα στην 4η στροφή, επίσης του πρώτου γύρου.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ