FORMULA 1

Το ασύλληπτο κόστος από την καταστροφή της Red Bull του Πέρεζ στο Μονακό

Red Bull Content Pool
MONTE-CARLO, MONACO - MAY 26: The car of Sergio Perez of Mexico and Oracle Red Bull Racing is recovered from the track after crashing during the F1 Grand Prix of Monaco at Circuit de Monaco on May 26, 2024 in Monte-Carlo, Monaco. RED BULL CONTENT POOL

Ο Χέλμουτ Μάρκο αποκάλυψε το αστρονομικό ποσό που κόστισε στη Red Bull Racing η καταστροφή της RB20 του Σέρτζιο Πέρεζ, στο σφοδρό ατύχημα του Μεξικανού με τον Κέβιν Μάγκνουσεν της Haas στον πρώτο γύρο του GP του Μονακό.

Όταν έγινε σαφές ότι είναι καλά στην υγεία τους ο Πέρεζ, ο Μάγκνουσεν και επίσης ο Νίκο Χούλκενμπεργκ, που παρασύρθηκε από το ατύχημα των δύο πρώτων, η Red Bull και -κυρίως- η Haas άρχισαν να σκέφτονται το λογαριασμό από ένα ατύχημα που προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στα τρία μονοθέσια.

Η RB20 του Πέρεζ φάνηκε να έχει καταστραφεί ολοσχερώς, καθώς δεν φαίνεται να σώζεται ούτε το σασί από την πρόσκρουσή της στη μπαριέρα της ανηφόρας της πίστας πριν από την αριστερή στροφή του οδηγεί στο Καζίνο του Μόντε Κάρλο.

Ο Χέλμουτ Μάρκο, σύμβουλος της Red Bull GmbH, είπε μετά το τέλος του αγώνα ότι η ζημιά του μονοθεσίου θα κοστίσει πολύ ακριβά στην ομάδα του Μίλτον Κινς: “Το κόστος από αυτό είναι στα δύο με τρία εκατομμύρια δολάρια. Και με το όριο προϋπολογισμού, αυτό είναι φυσικά ένα σημαντικό μειονέκτημα”, είπε ο Αυστριακός στο γερμανικό κανάλι Sky.

Red Bull Content Pool
Ο Σέρτζιο Πέρεζ αμέσως μετά το ατύχημα του πρώτου γύρου στο GP του Μονακό RED BULL CONTENT POOL


Και δήλωσε έκπληκτος για το γεγονός ότι οι αγωνοδίκες θεώρησαν το γεγονός ως απλό “αγωνιστικό συμβάν” και δεν επέβαλλαν κάποια ποινή στον Μάγκνουσεν: “Ήταν άλλο ένα ατύχημα στο οποίο ενεπλάκη ο Μάγκνουσεν. Δόξα τω Θεό είχε αίσια κατάληξη, αλλά ήταν μια πολύ κρίσιμη κατάσταση.

Με εξέπληξε, ωστόσο, η ταχύτητα με την οποία οι αγωνοδίκες αντιμετώπισαν το θέμα. Αυτές είναι αποφάσεις τις οποίες δύσκολα μπορείς να επηρεάσεις, αλλά ήταν κάτι πολύ επικίνδυνο”, κατέληξε ο Μάρκο.

Κι ενώ για τη Red Bull Racing το κόστος αυτό είναι οδυνηρό γιατί της στερεί το αντίστοιχο ποσό από την εξέλιξη της RB20 στο πλαίσιο του ορίου προϋπολογισμού κάθε ομάδας (στα 140 εκατ. δολάρια, για το 2024), για τη Haas η ζημιά στα δύο της μονοθέσια είναι πιο οδυνηρό για τον έτσι κι αλλιώς περιορισμένο και σφιχτό της προϋπολογισμό.

TAGS FORMULA 1 F1 F1 2024 GP ΜΟΝΑΚΟ RED BULL ΣΕΡΤΖΙΟ ΠΕΡΕΖ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ