FORMULA 1

Το ατύχημα των Πέρεζ-Σάινθ στον προτελευταίο γύρο του GP στο Μπακού -Δείτε το VIDEO

AP Photo/Sergei Grits
Ferrari driver Carlos Sainz of Spain in action at the start of the Formula One Grand Prix in Baku, Azerbaijan, on Sunday, Sept. 15, 2024. AP PHOTO/SERGEI GRITS

Το συγκλονιστικό GP του Αζερμπαϊτζάν έληξε άδοξα για τους Σέρτζιο Πέρεζ και Κάρλος Σάινθ, καθώς στη μάχη τους για την 3η θέση του βάθρου οι Μεξικανός και ο Ισπανός συγκρούστηκαν και κατέληξαν στις μπαριέρες.

Την ώρα που ο Όσκαρ Πιάστρι όδευε προς τη μεγαλειώση δεύτερη νίκη της καριέρας του στη Formula 1, πίσω του στους τρεις τελευταίους γύρους του σημερινού (15/9) GP του Αζερμπαϊτζάν οι Σαρλ Λεκλέρ, Σέρτζιο Πέρεζ και Κάρλος Σάινθ εμπλέκονταν σε μια συναρπαστική μάχη για τις πλευρικές θέσεις του βάθρου.

Οκτώ γύρους πριν το τέλος ο Σάινθ πλησίασε στο κιβώτιο της Red Bull του Πέρεζ, και κατάφερε να περάσει τον Μεξικανό για την 3η θέση όταν ο Τσέκο έχασε τη γραμμή του κάνοντας τη δική του επίθεση στον Λεκλέρ.

Αυτό έγινε στην πρώτη στροφή - στην αμέσως επόμενη ο Σάινθ προσπάθησε να περάσει και τον Λεκλέρ, ο Μονεγάσκος αμύνθηκε, κι έτσι ο Ισπανός έχασε εκείνος τη γραμμή του, με αποτέλεσμα να επιτρέψει στον Πέρεζ να έρθει δίπλα του στην ευθεία που ακολουθούσε.

Τότε, ο Πέρεζ φάνηκε ανεξήγητα να συγκλίνει λίγο προς την πλευρά του Σάινθ, με αποτέλεσμα να ακουμπήσουν οι τροχοί των δύο μονοθεσίων, και να καταλήξουν και οι δύο στη μπαριέρα. Έτσι, ο αγώνας τελείωσε με καθεστώς Εικονικού Οχήματος Ασφαλείας. Δείτε παρακάτω τι συνέβη στο ατύχημα Πέρεζ-Σάινθ:

TAGS FORMULA 1 F1 F1 2024 GP ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ ΚΑΡΛΟΣ ΣΑΙΝΘ ΣΕΡΤΖΙΟ ΠΕΡΕΖ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ