ΡΑΛΙ ΝΤΑΚΑΡ

Το νέο "θηρίο" του Κάρλος Σάινθ: Η Ford αποκάλυψε το αγωνιστικό Raptor T1+ του Ντακάρ

FORD MEDIA EUROPE
Ford Raptor T1+ FORD MEDIA EUROPE

Η εταιρεία του μπλε οβάλ παρουσίασε στο Goodwood το Raptor T1+, το αυτοκίνητο με το οποίο για πρώτη φορά στην ιστορία της θα αγωνιστεί εργοστασιακά στο Ράλι Ντακάρ τον Ιανουάριο του 2025 - σε συνεργασία με την M-Sport και με οδηγούς τους Κάρλος Σάινθ και Νάνι Ρόμα.

Η M-Sport, η εταρεία που κατασκευάζει επίσης και τα Puma Rally1 του WRC, έχει συμπληρώσει ήδη 10.000 χιλιόμετρα δοκιμών εξέλιξης του Raptor T1+, οι οποίες θα συνεχιστούν και μετά από από την πρεμιέρα του στο φετινό Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood, στη Βρετανία.

Η πρώτη αγωνιστική δραστηριότητα της θηριώδους αυτής κατασκευής των Rally-Raid είναι προγραμματισμένη για τις 8-10 Αυγούστου 2024, στο Baja της Ουγγαρίας. Η προετοιμασία της ομάδας θα συνεχιστεί με το Rallye du Maroc, στο Μαρόκο τον Οκτώβριο.

FORD MEDIA EUROPE
Ford Raptor T1+ FORD MEDIA EUROPE


Η πρεμιέρα στο Ντακάρ θα γίνει στις 4 Ιανουαρίου 2025. Η Ford και η M-Sport απέκτησαν μια πρώτη εμπειρία από τον αγώνα αυτόν πέρσι, συμμετέχοντας με ένα τροποποιημένο Ranger από την ομάδα NMW και με οδηγούς τους Νάνι Ρόμα και Γκάρεθ Γούλριτζ.

Όμως, επισήμως, η πρώτη πλήρης εργοστασιακή συμμετοχή της Ford στο Ράλι Ντακάρ θα γίνει του χρόνου. Η ομάδα θα διαθέτει τέσσερα Raptor T1+, με τα οποία θα αγωνιστούν ο Κάρλος Σάινθ (ο πρεσβυτερος, φυσικά) και ο Νάνι Ρόμα - που μετρούν τέσσερις και μία νίκες στο Ντακάρ αντίστοιχα. Οι οδηγοί των άλλων δύο αυτοκινήτων θα ανακοινωθούν το προσεχές διάστημα.

FORD MEDIA EUROPE
Ford Raptor T1+ FORD MEDIA EUROPE


Το Ford Raptor T1+ είναι αποκλειστικά θερμικό. Διαθέτει κινητήρα V8 5.0 λίτρων για να κινήσει το βάρος των 2.010 κιλών. Οι τροχοί του είναι 17 ιντσών αλλά τα ελαστικά του 37'', ενώ η διαδρομή της ανάρτησης φτάνει τα 35 εκατοστά.

“Το να συμμετέχουμε σε έναν τόσο απαιτητικό αγώνα όπως το Ντακάρ είναι ένα έργο που προκαλεί δέος σε όλους εμάς στη Ford Performance, αλλά ποτέ δεν αποφύγαμε μια πρόκληση”, δήλωσε ο Μαρκ Ράσμπρουκ, διευθυντής της Ford Performance Motorsports σε παγκόσμιο επίπεδο.

FORD MEDIA EUROPE
Ford Raptor T1+ FORD MEDIA EUROPE

"Για να υποστηρίξουμε αυτή την πρόκληση έχουμε συνεργαστεί με τους καλύτερους στον κόσμο, με την M-Sport και τη Red Bull, και νομίζω ότι δείχνει πόσο σοβαρά το αντιμετωπίζουμε.

Το Ford Raptor T1+ δείχνει το παγκόσμιο μας όραμα για την εκτός δρόμου αυτοκίνηση - θέλουμε να κάνουμε το καλύτερο στα πιο δύσκολα μέρη του κόσμου. Τα μαθήματα που παίρνουμε από το Raptor T1+, παράλληλα με τη συμμετοχή μας με φορτηγά στο Baja 1000 και το Finke Desert Race, θα βοηθήσουν να κάνουμε τα Raptor ακόμα καλύτερα για τους πελάτες μας”, κατέληξε ο Ράσμπρουκ.

TAGS ΡΑΛΙ ΝΤΑΚΑΡ ΡΑΛΙ ΝΤΑΚΑΡ 2025 FORD FORD RANGER
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ