FORMULA 1

Το Netflix ανέβασε το πρώτο συγκινητικό τρέιλερ του ντοκιμαντέρ για τον Σουμάχερ

Ο Μίκαελ Σουμάχερ πανηγυρίζει νίκη του σε αγώνα της Formula 1
Ο Μίκαελ Σουμάχερ πανηγυρίζει νίκη του σε αγώνα της Formula 1 PHOTO CREDITS: ASSOCIATED PRESS

Το ντοκιμαντέρ του Netflix για τη ζωή και τα επιτεύγματα του Μίκαελ Σουμάχερ στη Formula 1 πρόκειται να κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στην συνδρομητική πλατφόρμα στις 15 Σεπτεμβρίου, αλλά τώρα -στις παραμονές του Βελγικού GP- δημοσιεύθηκε το πρώτο τρέιλερ.

Μόνο τυχαίος δεν είναι ο χρονισμός που κυκλοφόρησε το τρέιλερ, καθώς ήταν στη βέλγικη πίστα του Σπα που ο μεγάλος Γερμανός πολυπρωταθλητής, Μίκαελ Σουμάχερ είχε πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του στη Formula 1 πριν από 30 χρόνια, το 1991 με τη Jordan.

Και ήταν ακριβώς στο ίδιο μέρος που, ένα χρόνο αργότερα, είχε πανηγυρίσει την πρώτη νίκη της καριέρας του, προτού ακολουθήσουν άλλες 90.

Στο ντοκιμαντέρ του Netflix έχουν συνδράμει τόσο η οικογένεια του "Σούμι" -η γυναίκα του Κορίνα, ο γιος του και οδηγός της Haas F1 Μικ, η κόρη του Τζίνα, ο αδελφός του, Ραλφ και ο πατέρας του, Ρολφ-, καθώς και ο Σεμπάστιαν Φέτελ, που είχε πάντα τον Γερμανό ως ίνδαλμα στα παιδικά και εφηβικά χρόνια του.

Το ντοκιμαντέρ παρακολουθεί την ανέλιξη του σπουδαίου πιλότου από το Karting και από την πίστα του πατέρα του -Ρολφ- στο Κέρπεν μέχρι την κορυφή της F1: την κατάκτηση των δύο πρώτων παγκόσμιων τίτλων του με τη Benetton και άλλων πέντε με τη Ferrari, που τον έκαναν τον πιο επιτυχημένο οδηγό της ιστορίας της F1.

Σκοπός του ντοκιμαντέρ δεν είναι μια απλή παράθεση εικόνων από τις επιτυχίες του "Σούμι". Σύμφωνα με το Netflix, αποσκοπεί να σπάσει το στερεότυπο ότι ο Γερμανός ήταν στην πίστα μια αδίστακτη αγωνιστική "μηχανή", και με αποκλειστικές συνεντεύξεις και ανέκδοτα προσωπικά videos της οικογένειας να διηγηθεί την ιστορία ενός άνδρα που δούλεψε σκληρά για να υπερνικήσει την αμφιβολία, την έλλειψη αυτοπεποίθησης και την ανασφάλεια, για να γίνει ένας από τους μεγαλύτερους οδηγούς της ιστορίας της F1.

Η διαχρονική μάνατζερ του Μίκαελ Σουμάχερ, Σαμπίν Κεμ, χαρακτήρισε το ντοκιμαντέρ ως "το δώρο της οικογένειας στον πολυαγαπημένο της σύζυγο και πατέρα", ο οποίος από το Δεκέμβριο του 2013 δίνει τη σκληρή μάχη της ανάρρωσης από τις επιπτώσεις του χτυπήματος στο κεφάλι κατά τη διάρκεια ατυχήματός του ενώ έκανε σκι στις γαλλικές Άλπεις.

TAGS FORMULA 1 FERRARI
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ