FORMULA 1

Το πρόγραμμα του GP του Λας Βέγκας: Οι ώρες των δοκιμών, των κατατακτήριων και του αγώνα

Red Bull Content Pool
LAS VEGAS, NEVADA - NOVEMBER 16: Sergio Perez of Mexico and Oracle Red Bull Racing prepares to drive in the garage during practice ahead of the F1 Grand Prix of Las Vegas at Las Vegas Strip Circuit on November 16, 2023 in Las Vegas, Nevada. (Photo by Dan Istitene/Getty Images) RED BULL CONTENT POOL

H Formula 1 βρίσκεται για πρώτη φορά μετά από το 1982 στο Λας Βέγκας, για το GP στη έρημο της Νεβάδα που θα διεξαχθεί το Σαββατόβραδο στους δρόμους -και εμπρός από τα πιο εμβληματικά σημεία και κτήρια- της πόλης του τζόγου. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του τριημέρου.

Ο Μαξ Φερστάπεν χαρακτήρισε αυτό το τριήμερο “1% αγώνα και 99% σόου” καθώς η αμερικανική Liberty Media, κάτοχος των εμπορικών δικαιωμάτων της Formula 1, θέλει να κάνει αυτό το τρίτο GP των ΗΠΑ του προγράμματος -μετά του Μαϊάμι και του Τέξας- μια ξεχωριστή και φαντασμαγορική φιέστα του σπορ για τους Αμερικανούς.

Είναι το πρώτο GP της Formula 1 των ΗΠΑ που θα διεξαχθεί κατά τις νυχτερινές ώρες, υπό το φως των προβολέων, με τη μεγάλη ιδιαιτερότητα ότι θα γίνει το Σαββατόβραδο -αντί του κλασσικού κυριακάτικου μεσημεριού- με φόντο τα λαμπρά φώτα από νέον και τα εμβληματικά καζίνο της πόλης. Φυσικά, Σαββατόβραδο στο Λας Βέγκας σημαίνει πρωί της Κυριακής στη χώρα μας.

Πέραν του GP που θα ξεκινήσει -με την τοπική ώρα- στις 22:00 το βράδυ του Σαββάτου, οι δοκιμές κατάταξης -όπως και η δεύτερη περίοδος ελεύθερων- θα ξεκινήσουν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, που σημαίνει στις 10:00 το πρωί του Σαββάτου (18/11), με την ελληνική ώρα.

Έτσι, οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες του Νοεμβρίου στην έρημο της Νεβάδα -που θα πέσουν κάτω από τους 15° Κελσίου- θα κάνουν πολύ δύσκολο το έργο των οδηγών και των ομάδων στη θέρμανση των ελαστικών.

Το σικρουί έχει μήκος 6,2 χιλιόμετρα, με μια τεράστια ευθεία 2 χιλιομέτρων, και φυσικά δεν έχει καμία σχέση με τη σπειροειδή πίστα που σχεδιάστηκε στο πάρκινγκ του ξενοδοχείου Σίζαρς Πάλας για τα GP του 1981 και '82.

Αυτός είναι ο προτελευταίος από τους 22 φετινούς αγώνες της F1, και τα φετινά πρωταθλήματα έχουν ήδη κριθεί υπέρ του Μαξ Φερστάπεν και της Red Bull Racing. Ωστόσο, συνεχίζεται η μάχη του Σέρτζιο Πέρεζ και του Λιούις Χάμιλτον για τη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος οδηγών, όπως και των Mercedes, Ferrari, Aston Martin, McLaren για τις θέσεις στους κατασκευαστές πίσω από την RBR. Αναλυτικά, το πρόγραμμα του τριημέρου έχει ως εξής:

Πρόγραμμα GP Λας Βέγκας 2022
Παρασκευή 17 Νοεμβρίου

  • 06:30-07:30: Ελεύθερες Δοκιμές 1 (FP1)
  • 10:00-11:00: Ελεύθερες Δοκιμές 2 (FP2)

Σάββατο 18 Νοεμβρίου

  • 06:30-07:30: Ελεύθερες Δοκιμές 3 (FP3)
  • 10:00-11:00: Δοκιμές κατάταξης

Κυριακή 19 Νοεμβρίου

  • 08:00: Αγώνας (GP)

    Update: Η FIA ανακοίνωσε ότι η δεύτερη περίοδος ελεύθερων δοκιμών (FP2) θα καθυστερήσει, λόγω του προβλήματος με τα καλύμματα των υπομόνων που οδήγησαν στην πρόωρη διακοπή της πρώτης περιόδου. Αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση για την ακριβή ώρα διεξαγωγής τους.
TAGS FORMULA 1 F1 GP ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ