MOTORSPORTS

Το VIDEO από το τρομακτικό ατύχημα στο Eurocup-3 του Ζάντβοορτ

EUROCUP-3
Michael Shin Accident Zandvoort EUROCUP-3

Ο Νοτιοκορεάτης Μάικλ Σιν γλίτωσε χωρίς κανέναν τραυματισμό από τις πολλαπλές και βίαιες ανατροπές του μονοθεσίου του στον αγώνα του θεσμού Eurocup-3 στην Ολλανδία.

Ο Μάικλ Σιν βγήκε σώος από ένα βίαιο ατύχημα που είχε στον αγώνα του Eurocup-3 στο Ζάντβοορτ της Ολλανδίας. Μετά από επαφή του με άλλο μονοθέσιο, προσέκρουσε στη μπαριέρα και έπειτα ακολούθησαν πολλαπλές βίαιες ανατροπές του αυτοκινήτου του - πριν αυτό προσγειωθεί ανάποδα.

Χάρη στην εκπληκτική πρόοδο που έχει σημειωθεί τις τελευταίες δεκαετίες στο μότορσπορ για την ασφάλεια των οδηγών, ο Σιν βγήκε από τα συντρίμμια χωρίς τον παραμικρό τραυματισμό.

Και λίγη ώρα αργότερα, εξήγησε: “Μόλις βγήκα από το αυτοκίνητο από αυτό το φρικώδες ατύχημα. Ήταν πολύ μεγάλο. Η ιατρική ομάδα έκανε σπουδαία δουλειά για να με βγάλει από το αυτοκίνητο και να βεβαιωθεί ότι είμαι εντάξει. Επιβεβαιώνω ότι είμαι απόλυτα καλά”. Δείτε το Video παρακάτω:

Την επόμενη μέρα, παρεμπιπτόντως, σημειώθηκε ένα παρεμφερές ατύχημα και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, στον αγώνα του πρωταθλήματος IndyCar στην πίστα της Άιοβα.

Στα τελευταία μέτρα πριν την καρό σημαία, το μονοθέσιο του οδηγού Στινγκ Ρέι Ρομπ, επίσης μετά από επαφή με άλλο μονοθέσιο -με την Arrow McLaren του Αλεξάντερ Ρόσι (που φαίνεται πως ξέμεινε από καύσιμα)- σηκώθηκε εγκάρσια στον αέρα και έπειτα έκανε μια σειρά από ανατροπές πριν προσγειωθεί και αυτό ανάποδα στην άσφαλτο.

Οι Αμερικανοί δεν έχουν το κάλυμμα του κόκπιτ (halo) που έχει η FIA, αλλά μια κατασκευή με διάφανο κάλυμμα. Ωστόσο, αποδείχθηκε και αυτή αρκετά ανθεκτική, για να σώσει τη ζωή του Ρομπ - για την ακρίβεια, για να τον προφυλάξει από τον οποιονδήποτε τραυματισμό, όπως διαπιστώθηκε στο ιατρικό κέντρο της πίστας της Άιοβα.

Τη στιγμή του ατυχήματος του Στινγκ Ρέι Ρομπ, οι Εντ Κάπρεντερ και Κάιλ Κέρκγουντ που ακολουθούσαν είχαν τετ-α-κε από την έκπληξή τους για το συμβάν μπροστά τους, και παρά τη μεταξύ τους σύγκρουση εκτός πίστας και εκείνοι βγήκαν σώοι από τα μονοθέσιά τους.

Λίγες ώρες μετά, η οικογένεια του Στινγκ Ρέι Ρομπ, καθώς και η ομάδα του AJ Foyt Racing, ευχαρίστησαν την ιατρική ομάδα των IndyCars, καθώς και τα μέτρα ασφάλειας που έχει λάβει το σπορ τα τελευταία χρόνια.

TAGS MOTORSPORTS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ