FORMULA 1

To VIDEO του Άντριαν Νιούι που οδηγεί τη Ferrari του Νίκι Λάουντα στο Goodwood

Red Bull Content Pool
SPIELBERG, AUSTRIA - JUNE 29: Adrian Newey, the Chief Technical Officer of Red Bull Racing walks in the Paddock during previews ahead of the F1 Grand Prix of Austria at Red Bull Ring on June 29, 2023 in Spielberg, Austria. RED BULL CONTENT POOL

Ένας από τους κορυφαίους σχεδιαστές της ιστορίας της Formula 1, ο Άντριαν Νιούι, οδήγησε ένα από τα πιο εμβληματικά μονοθέσια όλων των εποχών: τη Ferrari 312 T4 του Νίκι Λάουντα.

Παρότι το παρασκήνιο τον θέλει να απομακρύνεται όλο και περισσότερο από τη Ferrari, σχετικά με την επιλογή της ομάδας που θα πάει τον Μάρτιο του 2025 που θα αποχωρήσει από τη Red Bull, ο Άντριαν Νιούι οδήγησε ένα cavallino -και μάλιστα ένα από τα μυθικότερα όλων, τη Ferrari 312 T4- στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood.

Ο Νιούι, ο πλέον επιτυχημένος σχεδιαστής της ιστορίας της Formula 1 -με 25 πρωταθλήματα που κατέκτησε με τις Williams, McLaren και Red Bull Racing- βρέθηκε στο κόκπιτ της 312 Τ4 το Σάββατο (13/7) στην κλασσική διαδρομή του Φεστιβάλ Ταχύτητας στο Goodwood της Βρετανίας.

Ήταν υπέροχο, το να οδηγείς το παλιό αυτοκίνητο του Νίκι, αυτό που του χάρισε το πρωτάθλημα, είναι τόσο ξεχωριστό, ειλικρινά είναι” είπε ο Άντριαν Νιούι όταν βγήκε από την 312 Τ4.

Γνωριζόμασταν αρκετά καλά με τον Νίκι. Οπότε, το να είμαι εδώ, να κάθομαι στο ίδιο κάθισμα και να προσπαθώ να φανταστώ την εμπειρία που είχε τότε, και το πώς προετοίμαζε τον εαυτό του πριν από την εκκίνηση και όλα αυτά, είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο”, πρόσθεσε ο Βρετανός αεροδυναμιστής.

Ο 65χρονος, θυμίζουμε, είχε πολλαπλές και εκτενείς επαφές με τη Ferrari τους τελευταίους μήνες, για τη μετάβασή του στο Μαρανέλο την Άνοιξη του 2025 - μετά το επίσημο τέλος της συνεργασίας του με τη Red Bull Racing το ερχόμενο Μάρτιο. Ωστόσο, πλέον φέρεται να είναι πιο κοντά στην Aston Martin F1, ενώ είχε συζητήσεις και με τις Mercedes και McLaren.

TAGS FORMULA 1 F1 SCUDERIA FERRARI GOODWOOD ΑΝΤΡΙΑΝ ΝΙΟΥΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ