FORMULA 1

Τρεις ομάδες της F1 αλλάζουν χρώματα για το GP του Τέξας

McLaren Media Centre
McLaren MCL38, USA GP 2024 MCLAREN MEDIA CENTRE

Η Formula 1 επιστρέφει μετά από σχεδόν έναν μήνα αυτό το τριήμερο (18-20/10) με το GP των ΗΠΑ στο Όστιν του Τέξας, και οι McLaren, Alpine και Haas F1 θα αγωνιστούν εκεί -καθεμία για τους δικούς της λόγους- με διαφορετικούς χρωματισμούς των μονοθεσίων τους.

Ξεκινώντας από τη McLaren, η πρωτοπόρος της βαθμολογίας της F1 θα επαναφέρει στο αμάξωμα της MCL38 για αυτό τον αγώνα τη δημοφιλή και παραδοσιακή εμφάνιση χρωμίου - που είχε στις περίφημες McLaren-Mercedes από τα τέλη της δεκαετίας του 1990 μέχρι και τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 2010.

Το χρώμιο επανήλθε στην παλέτα της McLaren πέρσι στο GP του Σίλβερστοουν, καθώς η αγγλική ομάδα εξέλιξε τη χρωματική αυτή παραλλαγή σε συνεργασία με τη Google - που είναι μία εκ των χορηγών της ομάδας.

McLaren Media Centre
Ο χρωματισμός της McLaren MCL38 για το GP του Τέξας 2024 MCLAREN MEDIA CENTRE


Ο χρωματισμός έχει την ονομασία ‘Chrome Shines Again’ (‘Το Χρώμιο Λάμπει Ξανά’), και εκτός από το αμάξωμα της McLaren MCL38 θα βρίσκεται επίσης και σε ορισμένα σημεία της αγωνιστικής φόρμας του Λάντο Νόρις και του Όσκαρ Πιάστρι.

Περνώντας στην Alpine, η ομάδα του Ένστοουν παρουσίασε τα νέα της χρώματα που είναι εμπνευσμένα από τη δημοφιλή κινηματογραφική τριλογία του Ιντιάνα Τζόουνς.

ALPINE MEDIA
Τα χρώματα της Alpine A524 για το GP ΗΠΑ 2024 ALPINE MEDIA


Αυτό προέκυψε από τη συνεργασία της Alpine με την Xbox, και αφορά στην προώθηση του νέου videogame με την ονομασία ‘Indiana Jones and the Great Circle’, που θα βγει στην αγορά την Άνοιξη του 2025.

Ο πορτοκαλί χρωματισμός της Alpine A524, που θα επεκταθεί και στις αγωνιστικές φόρμες των Πιέρ Γκασλί και Εστεμπάν Οκόν, περιλαμβάνει έναν αρχαίο χάρτη με κόκκινες διαδρομές βάσει της εμβληματικής ταινίας με τον Χάρισον Φορντ.

ALPINE MEDIA
Ο χρωματισμός της Alpine για το Όστιν είναι εμπνευσμένος από την τριλογία του Ιντιάνα Τζόουνς ALPINE MEDIA


Τέλος, η Haas θα έχει στις δύο VF-24 στον αγώνα του Όστιν ειδικό χρωματισμό με τα αστέρια της αμερικανικής σημαίας, όπως κάνει κάθε χρόνο στο GP της πατρίδας της.

Η ομάδα του Τζιν Χάας αγωνίζεται με αμερικανική αγωνιστική άδεια, παρά το γεγονός ότι εκτός από την Κανάπολις στη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ έχει βάση και στο Μπάνμπερι, της επαρχίας της Ορξόρδης στην Αγγλία.

Θυμίζουμε ότι στην πίσω πτέρυγα των δύο μονοθεσίων της Haas F1 εφεξής θα βρίσκεται και το λογότυπο της Toyota Gazoo Racing, μετά από την πρόσφατη ανακοίνωση της τεχνικής συνεργασίας της ομάδας με τον αγωνιστικό βραχίονα του ιαπωνικού κολοσσού της Toyota.

Επίσης, στο Όστιν η Haas F1 θα παρουσιάσει και ένα εκτεταμένο πακέτο αεροδυναμικής αναβάθμισης της VF-24 - τη βασική της εξέλιξη για τους τελευταίους 6 αγώνες της φετινής σεζόν της Formula 1, στη μάχη της με την RB για την 6η θέση του φετινού πρωταθλήματος κατασκευαστών.

TAGS FORMULA 1 F1 F1 2024 GP ΗΠΑ MCLAREN MCLAREN MCL38 HAAS ALPINE F1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ