FORMULA 1

Τρούλι:"Είμαι ενθουσιασμένος"

Τρούλι:"Είμαι ενθουσιασμένος"
Τρούλι

Ο Ιταλός πιλότος της Toyota, Γιάρνο Τρούλι, δήλωσε πως είναι ενθουσιασμένος με τη κατάκτηση της 6ης θέσης

Μία ακόμα ηλιόλουστη μέρα, με τις θερμοκρασίες στην πίστα να αγγίζουν τους 50°C και τη θερμοκρασία του αέρα τους 35°C, ο Jarno έκανε μία δυνατή εκκίνηση και ανέβηκε στην έβδομη θέση μέσα στο γενικό χαμό για την πρώτη στροφή. Δυστυχώς, ο αγώνας του Ralf Schumacher τελείωσε στην πρώτη στροφή μετά από σύγκρουση με τον David Coulthard.
Το αυτοκίνητο του Ralf υπέστη ζημιά στην ανάρτηση εμπρός αριστερά, και δεν μπορούσε να συνεχίσει. Ο Jarno κατάφερε να ξεφύγει από το πλήθος οδηγώντας με σταθερό ρυθμό κατά τη διάρκεια του πρώτου μέρους και έκανε το πρώτο του pit stop στον 31ο γύρο του.

Το επόμενο stop έγινε στον 56ο γύρο και αγωνίστηκε σκληρά να περάσει τον Mark Webber, υπερασπιζόμενος στη συνέχεια τη θέση του μέχρι το πέσιμο της καρό σημαίας, όπου και κέρδισε τρεις βαθμούς, φτάνοντας έτσι συνολικά τους επτά για τον ίδιο και τους εννέα για την Toyota τη φετινή σεζόν.

Η ομάδα θα προσπαθήσει τώρα να έχει ένα ακόμα θετικό αποτέλεσμα στο Γαλλικό Grand Prix, με τις προετοιμασίες να ξεκινούν την Τρίτη, ημέρα έναρξης ενός τριήμερου προγράμματος δοκιμών στο Silverstone.

Γιάρνο Τρούλι: "Κάναμε απίστευτη δουλειά..."


Την ικανοποίηση του για την έκτη θέση δεν μπορούσε να κρύψει ο Ιταλός οδηγός της Toyota Γιάρνο Τρούλι, ο οποίος δήλωσε μεταξύ άλλων: "Είναι απίστευτο. Δεν μπορώ να το πιστέψω ότι τερμάτισα σε βαθμολογούμενη θέση σήμερα. Παρά την όλη προσπάθεια που καταβάλαμε, νόμιζα ότι θα ήταν δύσκολο να πάρουμε βαθμούς, αλλά η ομάδα έκανε απίστευτη δουλειά.

Δεν κάναμε κανένα λάθος και τερματίσαμε στην έκτη θέση, κάτι που για εμάς είναι σαν νίκη σήμερα. Για να είμαι ειλικρινής ήταν τελείως απροσδόκητο, επειδή πριν τον αγώνα δεν περίμενα τόσο καλή επίδοση από μένα ή από το αυτοκίνητο, επομένως είμαι ευχαριστημένος. Πνευματικά, ήταν ένας πολύ σκληρός αγώνας επειδή ήμουν στο όριο σε όλο τον αγώνα.

Πάλεψα με τον Webber και δεν πίστευα ότι θα τον περνούσα αλλά τελικά τα κατάφερα. Έδωσα μεγάλη μάχη. Πραγματικά το απόλαυσα, αλλά μετά από έναν πολύ καλό ελιγμό όταν τον προσπέρασα μετά το δεύτερο pit stop πίστευα ότι θα έχανα τη θέση.

Όταν τελείωσε ο αγώνας ρώτησα πολλές φορές ‘είστε σίγουροι ότι τερμάτισα έκτος;’ επειδή δεν μπορούσα να το πιστέψω! Στους τελευταίους τέσσερις αγώνες αντιμετωπίσαμε μερικά προβλήματα, αλλά ο σημερινός δείχνει ότι όταν όλα είναι καλά, μπορούμε να κερδίζουμε βαθμούς"





.

Ραλφ Σούμαχερ: "Ήμασταν άτυχοι..."

Απο την άλλη πλευρά ο απογοητευμένος Ραλφ Σουμάχερ, που δε κατάφερε να τερματίσει τόνισε χαρακτηριστικά: "Ήταν απογοητευτική η κατάληξη του αγώνα μου μετά από μια αρκετά καλή κατάταξη στα προκριματικά. Εμφανώς, κατά την είσοδο στην πρώτη στροφή υπήρξε πολύς συνωστισμός και όλοι είχαν κρύα λάστιχα.

Μπαίνοντας στην πρώτη στροφή φρενάρισα πολύ ήρεμα αλλά τα λάστιχά μου μπλόκαραν λίγο. Ο David ήρθε από την εξωτερική πλευρά και τρακάραμε. Πιστεύω ότι ήταν ένα συνηθισμένο αγωνιστικό περιστατικό. Είναι απογοητευτικό αλλά αυτά συμβαίνουν σε τέτοιες συνθήκες στο ξεκίνημα ενός αγώνα, όταν όλοι προσπαθούν να κερδίσουν θέσεις.

Ήταν ατυχία για εμάς επειδή θα μπορούσαμε να κάνουμε ένα καλό αγώνα. Θα κάνω δοκιμές στο Silverstone την Τρίτη, επομένως τώρα πετάω κατευθείαν για Αγγλία, ώστε να προετοιμαστώ για το Γαλλικό Grand Prix, όπου ελπίζω σε ένα καλύτερο αποτέλεσμα".







Ταντάσι Γιαμάσα: "Είμαι κατενθουσιασμένος..."



Για τον αγώνα της Ιντιανάπολις προέβει σε δηλώσεις και ο αντιπρόεδρος της Γιαπωνέζικης εταρίας Ταντάσι Γιαμάσα, λέγοντας: "Ο τερματισμός στην έκτη θέση στον τελευταίο αγώνα της θητείας του Tsutomu Tomita ως Προέδρου και Επικεφαλής Ομάδας πριν φύγει στο τέλος Ιουνίου είναι φανταστικό αποτέλεσμα. Είμαι κατενθουσιασμένος.

Ο Jarno έκανε ένα φανταστικό αγώνα αλλά το αποτέλεσμα οφείλεται επίσης στη θαυμάσια δουλειά όλης της ομάδας. Αυτό που συνέβη στον Ralf δεν ήταν στο χέρι μας, αλλά ευελπιστούμε να φέρει ένα καλύτερο αποτέλεσμα στον επόμενο GP. Ήταν απλά ένα συνηθισμένο περιστατικό στο ξεκίνημα ενός αγώνα. Ήταν ένα Σαββατοκύριακο πολύ δύσκολο στην αρχή λόγω της μειωμένης πρόσφυσης που αντιμετωπίσαμε, αλλά το αποτέλεσμα είναι καλό.

Ο αγώνας είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ο Jarno έκανε πολύ καλή δουλειά στον αγώνα επειδή πάλεψε στο τέλος με τον Mark Webber, ο οποίος ήταν λίγο ταχύτερος σε τελική ταχύτητα, αλλά κάπως πιο αργός στο εσωτερικό κομμάτι της πίστας.

Η στρατηγική μας στο Q3 χθες απέδωσε για τον Jarno επειδή παρατείναμε το πρώτο μέρος και αυτό βοήθησε στο να παραμείνει μπροστά από τον Webber. Επίσης δεν είχαμε κανένα απολύτως τεχνικό πρόβλημα με το αυτοκίνητο όλο το Σαββατοκύριακο και αυτό ασφαλώς είναι μία καλή είδηση. Τώρα στόχος μας είναι να πάμε ακόμα καλύτερα στον επόμενο αγώνα, στη Γαλλία".

















TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ