FORMULA 1

Βασέρ για Νιούι: "Πιο σημαντική είναι η σταθερότητα της ομάδας"

SCUDERIA FERRARI PRESS OFFICE
Ο διευθυντής της Scuderia Ferrari, Φρεντ Βασέρ, στο GP του Μονακό 2024 SCUDERIA FERRARI PRESS OFFICE

Σε συνέχεια των πληροφοριών που θέλουν τη Ferrari να μην ενδιαφέρεται πλέον για τις υπηρεσίες του πιο επιτυχημένου σχεδιαστή της F1, Άντριαν Νιούι, ο διευθυντής της Scuderia Ferrari Φρεντ Βασέρ είπε ότι "είμαι πολύ ικανοποιημένος με την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε ήδη".

Παρότι ο ιταλικός Τύπος θεωρούσε βέβαιη τη μετακίνηση του Άντριαν Νιούι στο Μαρανέλο τον Απρίλιο του 2025, πριν από τρεις ημέρες δημοσίευμα του αξιόπιστου γερμανικού περιοδικού Auto Motor und Sport ανέφερε ότι πλέον η Scuderia έχει αποσύρει το ενδιαφέρον της για τον Βρετανό σχεδιαστή.

Το κανάλι Sky Italia ρώτησε τον Φρεντ Βασέρ αν βρίσκεται σε προχωρημένες συνομιλίες με τον Νιούι και αν η Ferrari περιμένει την απάντηση του 65χρονου. Και ο Γάλλος απάντησε: “Όχι. Μιλάω με όλους στο πάντοκ αν συναντηθούν οι δρόμοι μας, διότι είμαστε μορφωμένοι άνθρωποι” είπε χαμογελώντας ο Βασέρ.

Και συνέχισε: “Αλλά δεν θέλω να κάνω κανένα άλλο σχόλιο διότι η απάντησή μου μπορεί να ερμηνευθεί κάπως, και το σημαντικότερο για μένα είναι η σταθερότητα της ομάδας. Όπως έχω ήδη πει, έχουμε φέτος μια καλή χρονιά, οδεύουμε προς τη σωστή κατεύθυνση, και η σταθερότητα της ομάδας των ανθρώπων έχει μεγαλύτερη σημασία από τα μεμονωμένα άτομα. Είναι πολύ ικανοποιημένος με την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε ήδη”, πρόσθεσε ο Βασέρ.

Δεν αλλάζει κάτι το αποτέλεσμα του Μονακό”
Πέραν του Νιούι, ο Γάλλος διοικητής της Scuderia θέλησε να κρατήσει χαμηλά τους τόνους μετά την θριαμβευτική νίκη του Σαρλ Λεκλέρ και της ιταλικής ομάδας στο τελευταίο GP, του Μονακό - λέγοντας ότι η νίκη αυτή δεν αλλάζει πολλά από όσα γνωρίζαμε πριν τον αγώνα του Πριγκιπάτου σε σχέση με τις ισορροπίες δυνάμεων στην κορυφή της Formula 1.

Παρόλα αυτά, ο Βασέρ δήλωσε ότι οι Ferrari και McLaren θα είναι σε θέση και σε άλλους αγώνες φέτος -στους 16 που απομένουν στο φετινό πρωτάθλημα- να ανταγωνιστούν και να κερδίσουν επί ίσοις όροις τη Red Bull, αναλόγως του πώς ταιριάζει κάθε σιρκουί σε κάθε διαφορετικό μονοθέσιο.

AP Photo/Luca Bruno
Ο Σαρλ Λεκλέρ με τη Ferrari SF-24 στο GP του Μονακό 2024 AP PHOTO/LUCA BRUNO


Μιλώντας για το κλείσιμο της διαφοράς απόδοσης από τη Red Bull, ο Γάλλος τόνισε: “Δεν είναι θέμα κινήτρου, διότι το κίνητρο είναι εδώ για καιρό, αλλά θέμα αυτοπεποίθησης για τους οδηγούς, για την ομάδα. Και βέβαια, όταν είσαι σε θέση να κερδίζεις δίνεις μεγαλύτερη έμφαση στις λεπτομέρειες, είναι λίγο σαν χιονοστιβάδα.

Αυτό οφείλεται στη βελτίωση που έχουμε σημειώσει τους τελευταίους 6-7 μήνες. Πρέπει να συνεχίσουμε έτσι, αλλά το χειρότερο σενάριο θα είναι να φανταστούμε πως τα καταφέραμε, πως θα είναι έτσι τα πράγματα μέχρι τέλους.

Διότι μας περιμένουν διαφορετικές πίστες, με διαφορετικές χαράξεις και διαφορετικά χαρακτηριστικά. Ανταγωνιζόμαστε με τις McLaren και Red Bull και θα υπάρχουν διαρκή σκαμπανεβάσματα [απόδοσης] μέχρι το τέλος της χρονιάς. Πρέπει, λοιπόν, να σκοράρουμε καλά όταν δεν είμαστε στην κορυφή, και να μπορούμε να κερδίζουμε ότι θα είμαστε. Αλλά τίποτα δεν αλλάζει”.

Κατά συνέπεια, ο Βασέρ επιβεβαιώνει αυτό που φάνηκε στους τρεις τελευταίους αγώνες, ότι πλέον “έχουμε τουλάχιστον τρεις ομάδες -με τη Mercedes επίσης όχι πολύ πίσω- ικανές να διεκδικούν την πολ ποζίσιον και τη νίκη. Είναι συναρπαστικό κι ελπίζω να συνεχιστεί αυτό μέχρι το τέλος της σεζόν. Κι εμείς είμαστε τώρα σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό οπορτουνιστές”.

Θυμίζουμε ότι μετά τη μεγάλη αναβάθμιση της Ίμολα, η Scuderia φέρεται να προγραμματίζει άλλα δύο βήματα εξέλιξης της SF-24, τα οποία θα παρουσιάσει στα GP Βρετανίας και Ουγγαρίας τις 7 και 21 Ιουλίου αντίστοιχα.

TAGS FORMULA 1 F1 F1 2024 SCUDERIA FERRARI ΦΡΕΝΤ ΒΑΣΕΡ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ