FORMULA 1

Βασέρ: "Ο Χάμιλτον διάλεξε τη Ferrari γιατί ρώτησε τον εαυτό του πού μπορεί να γίνει πρωταθλητής το 2025-'26-'27"

Scuderia Ferrari Press Office
Ο διευθυντής της Scuderia Ferrari Φρεντ Βασέρ SCUDERIA FERRARI PRESS OFFICE

Εμμέσως πλην σαφώς ο διευθυντής της Scuderia Ferrari Φρεντ Βασέρ επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι ο Λιούις Χάμιλτον έχει υπογράψει με την ιταλική ομάδα συμβόλαιο 2 ετών με την οψιόν για ένα ακόμη, λέγοντας ότι η επιλογή του Άγγλου να πάει στο Μαρανέλο “στέλνει ένα μήνυμα” στη F1.

Λίγες ώρες πριν από την επιστροφή του Λιούις Χάμιλτον στις νίκες στη Formula 1 έπειτα από 2 χρόνια και 7 μήνες, στο GP Βρετανίας της προηγούμενης Κυριακής με τη Mercedes, ο Φρεντ Βασέρ ρωτήθηκε από τους Financial Times για το κίνητρο του μεγάλου επτάκις παγκόσμιου πρωταθλητή να πάει το 2025 στη Ferrari, αλλά και για εκείνο της Scuderia να τον επιλέξει.

Και σχετικά με το κίνητρο του Λιούις, ο Γάλλος είπε ότι πίσω από αυτό βρίσκεται η δυναμική της Ferrari να τον κάνει πρωταθλητή για όγδοη φορά: Έπρεπε να κάνει μία επιλογή. Ρώτησε τον εαυτό του πού μπορεί να έχει τις περισσότερες πιθανότητες να γίνει πρωταθλητής το 2025, το 2026 και το 2027. Και η απάντηση ήταν η Ferrari”.

Το μήνυμα αυτό, κατά τον Βασέρ, είναι πως το γεγονός ότι ο Λιούις διάλεξε τη Scuderia δείχνει τη σοβαρότητα και ικανότητα της ομάδας να επιστρέψει στην κορυφή της Formula 1 - της δίνει το κύρος για να προσελκύσει κορυφαίους τεχνικούς του σπορ (όπως τον Άντριαν Νιούι) για την ενίσχυση της ομάδας του Μαρανέλο.

O Λιούις είναι ένα σύμβολο. H υπογραφή του ήταν σημαντική διότι έστειλε ένα μήνυμα στο πάντοκ”, πρόσθεσε ο Γάλλος. “Έχουμε καλούς ανθρώπους στη Ferrari, αλλά θέλω να ενισχύσω την ομάδα μας ακόμα περισσότερο.

Ο Λιούις στέλνει ένα θετικό μήνυμα στους υπόλοιπους στο πάντοκ σχετικά με το μέλλον αυτής της ομάδας. Οι περισσότεροι τεχνικοί της F1 βρίσκονται στη Βρετανία.

Αν μετακομίσεις από το Μπράκλεϊ [της Mercedes] στο Μίλτον Κινς [της Red Bull Racing], κρατάς τα παιδιά σου στο ίδιο σχολείο και μένεις στο ίδιο σπίτι. Αλλά η μετακόμιση στην Ιταλία είναι μια διαφορετική ιστορία. Επηρεάζει όλη την οικογένεια”, κατέληξε ο Φρεντ Βασέρ.

TAGS FORMULA 1 F1 F1 2025 SCUDERIA FERRARI ΛΙΟΥΙΣ ΧΑΜΙΛΤΟΝ ΦΡΕΝΤ ΒΑΣΕΡ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ