FORMULA 1

Βολφ: "Δεν υπάρχει προδοσία με τον Λιούις, θα του κάνει καλό η αλλαγή στη Ferrari και εμείς θα χειραφετηθούμε"

Sebastian Kawka / Mercedes-Benz AG
Ο Λιούις Χάμιλτον με τον διευθυντή της Mercedes F1 Τότο Βολφ στο γκαράζ της ομάδας στο Άμπου Ντάμπι SEBASTIAN KAWKA / MERCEDES-BENZ AG

Ο διευθυντής της Mercedes F1 Τότο Βολφ ξεκαθάρισε σε συνέντευξή του στο BBC ότι δεν υπάρχει κανένα αρνητικό συναίσθημα στις σχέσεις της ομάδας με τον Λιούις Χάμιλτον, και ότι μετά από 12 χρόνια η μεταγραφή του Βρετανού στη Scuderia το 2025 θα βοηθήσει και τις δύο πλευρές να αναγεννηθούν.

Η δήλωση του Βολφ ότι η Mercedes F1 αισθανόταν την ανάγκη να “χειραφετηθεί” από τον Χάμιλτον, και να βάλει στις ράγες την επόμενη σελίδα της, έρχεται μετά από μια ανάλογη που είχε κάνει και τον περασμένο Απρίλιο, περίπου τρεις μήνες μετά τη "βόμβα" της συμφωνίας Χάμιλτον-Ferrari για το '25.

Ίσως αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το νέο συμβόλαιο που υπέγραψε η ομάδα του Μπράκλεϊ με τον Λιούις, το Σεπτέμβριο του 2023, ήταν για 1+1 χρόνο, δίνοντας στον επτάκις πρωταθλητή την ελευθερία να αποχωρήσει το ‘25. Επιλογή που εντέλει πήρε ο Χάμιλτον, υπογράφοντας το νέο του συμβόλαιο με τη Ferrari τον Ιανουάριο του 2024.

Σε ερώτηση αν μετανιώνει για ορισμένες από τις κινήσεις του σχετικά με την απώλεια του Χάμιλτον για το 2025, ο Βολφ απάντησε “όχι, αποφασίσαμε ως ομάδα για αυτό και ήμασταν πάντοτε απόλυτα διαφανείς με τον Λιούις. Το καλό με εκείνον είναι ότι είναι σε θέση να βάζει τον εαυτό του στη θέση σου και κατάλαβε πού το πάμε.

Οπότε, από την άποψη αυτή δεν υπάρχουν άσχημα συναισθήματα, δεν υπάρχει προδοσία. Θα του κάνει καλό η αλλαγή. Περάσαμε την πιο μακροχρόνια περίοδο ενός οδηγού σε μία ομάδα. Δώδεκα χρόνια συνολικά. Και ίσως το χρειαζόταν, κατά κάποιο τρόπο, να έχει μια αλλαγή και να αναγεννηθεί”, πρόσθεσε ο Αυστριακός.

Και κατέληξε: “Το να είσαι οδηγός της Ferrari έχει τεράστιο πρεστίζ. Αλλά ίσως και για εμάς, ως ομάδα, είναι σημαντικό να χειραφετηθούμε και να ακολουθήσουμε μια διαφορετική κατεύθυνση”.

Η διαφορετική αυτή κατεύθυνση ακούει στο όνομα Αντρέα Κίμι Αντονέλι: στον μόλις 18χρονο αντικαταστάτη του Χάμιλτον στη Mercedes F1 του χρόνου, που προφανώς έχει πείσει τον Βολφ και όλη την ομάδα ότι αξίζει να επενδύσουν τα πάντα στο φαινομενικό του ταλέντο για το μέλλον.

TAGS FORMULA 1 F1 F1 2025 MERCEDES F1 ΛΙΟΥΙΣ ΧΑΜΙΛΤΟΝ ΤΟΤΟ ΒΟΛΦ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ