FORMULA 1

Βολφ: "Ο Χάμιλτον μπορεί να γίνει πρωταθλητής με τη Ferrari"

Οι Χάμιλτον και Βολφ της Mercedes F1
Οι Χάμιλτον και Βολφ της Mercedes F1 MERCEDES AMG F1 MEDIA

"Αν η Ferrari καταφέρει να δώσει στον Λιούις ένα μονοθέσιο που κερδίζει, μπορεί να κατακτήσει το πρωτάθλημα, χωρίς αμφιβολία" είπε ο διευθυντής της Mercedes F1 Τότο Βολφ, ενόψει της πολύ παράξενης συνθήκης να έχει αντίπαλό του τον Χάμιλτον το 2025.

Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Λιούις Χάμιλτον θα αποχωρήσει στο τέλος αυτής της σεζόν από τη Mercedes F1, έπειτα από 12 χρόνια - κατά τα οποία κέρδισε 6 από τους τίτλους του, και βοήθησε την ομάδα να κερδίσει 8 διαδοχικά πρωταθλήματα κατασκευαστών.

Ο 39χρονος αποφάσισε να κλείσει την καριέρα του στη Ferrari, χαρακτηρίζοντας τη Scuderia ως “παιδικό μου όνειρο”, και δεν έκρυψε την επιθυμία του να γίνει με την ιταλική ομάδα ο μοναδικός οδηγός της ιστορίας της Formula 1 με 8 πρωταθλήματα. Μια τέτοια επιτυχία με το cavallino στη φόρμα του θα είναι ένα συγκλονιστικό επίτευγμα.

Ο Βολφ ενημερώθηκε από τον Χάμιλτον για την απόφασή του να αφήσει τη Mercedes για τη Ferrari ένα 24ωρο πριν τις επίσημες ανακοινώσεις της 1ης Φεβρουαρίου 2024. Έκτοτε, ο Αυστριακός έχει μιλήσει δημοσίως με τα καλύτερα λόγια για τη συνεργασία του με τον Βρετανό, και τώρα τα επανέλαβε.

Αν η Ferrari καταφέρει να δώσει στον Λιούις ένα μονοθέσιο που κερδίζει, μπορεί να κατακτήσει το πρωτάθλημα, χωρίς αμφιβολία”, είπε ο Βολφ μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων ΡΑ. “Θα έχω πάντα μια προσωπική σχέση με τον Λιούις και θα ανατρέχω στις σπουδαίες στιγμές, τόσο τις επαγγελματικές όσο και σε προσωπικό επίπεδο.

Όταν ο Λιούις μετακινηθεί στη Ferrari, θα γίνει αντίπαλός μας, αλλά πάντα θα του εύχομαι να διάγει χαρούμενες ημέρες”, πρόσθεσε ο Αυστριακός. Θυμίζουμε ότι ο Χάμιλτον είχε υπογράψει με τη Mercedes F1 συμβόλαιο 1+1 ετών για το 2024 και ‘25, με δική του οψιόν αν θα μείνει στην ομάδα του Μπράκλεϊ και την επόμενη χρονιά.

Μου είχε πει ότι θα έμενε, αλλά μετά αποφάσισε να φύγει. Οι άνθρωποι αλλάζουν γνώμη, αλλά επίσης αλλάζουν και οι συνθήκες. Πρέπει να σέβεσαι την άποψη του καθενός, και δεν κρατώ καθόλου κακία”, κατέληξε ο Τότο Βολφ.

AP
Οι Τότο Βολφ και Λιούις Χάμιλτον σε πρόσφατη εκδήλωση χορηγού της Mercedes F1 στη Νέα Υόρκη AP

Το συμβόλαιο του Χάμιλτον με τη Ferrari είναι διετές, για το 2025-’26. Κι ενώ η τρέχουσα απόδοση των Mercedes και Ferrari δείχνει να δικαιώνει την επιλογή του για την επόμενη χρονιά, πολλοί πιστεύουν ότι η Mercedes θα ανακτήσει τα ηνία το 2026 λόγω της φερόμενης ανωτερότητας του κινητήρα που ετοιμάζει για τη μετάβαση στο νέο πλαίσιο των τεχνικών κανονισμών σε ενάμιση χρόνο. Σε κάθε περίπτωση, μόνο ο χρόνος θα δείξει αν ο Λιούις έκανε τη σωστή επιλογή.

TAGS FORMULA 1 F1 F1 2025 ΛΙΟΥΙΣ ΧΑΜΙΛΤΟΝ ΤΟΤΟ ΒΟΛΦ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ