FORMULA 1

"Υπόκλιση" του Τζοέλ Εμπίντ στον Όσκαρ Πιάστρι -Τι απάντησε ο Αυστραλός

McLaren Media Centre
Όσκαρ Πιάστρι, GP Ουγγαρίας 2024 MCLAREN MEDIA CENTRE

Την πρόβλεψη ότι “ο Όσκαρ Πιάστρι είναι μελλοντικός παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1” έκανε ο αστέρας του ΝΒΑ, Τζοέλ Εμπίντ, μετά τη νίκη του νεαρού Αυστραλού οδηγού της McLaren την περασμένη Κυριακή (15/9) στο Αζερμπαϊτζάν. Κι ο 23χρονος επέστρεψε τη φιλοφρόνηση.

Ο Όσκαρ Πιάστρι κέρδισε μέσα σε δύο μήνες -μετά το GP Ουγγαρίας τον Ιούλιο- τη δεύτερη νίκη της καριέρας του στη Formula 1, στον 17ο φετινό αγώνα του πρωταθλήματος στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, μετά από τη μεγαλειώδη του άμυνα για 31 γύρους στις λυσσαλέες επιθέσεις του Σαρλ Λεκλέρ με τη Ferrari.

Σε ένα σιρκουί που η McLaren αναμφίβολα δεν είχε το ταχύτερο μονοθέσιο, ο Πιάστρι ήταν απολύτως αλάνθαστος σε αυτό το τούνελ από μπαριέρες για 31 διαδοχικούς γύρους, και στο τέλος του αγώνα του Μπακού μίλησε για το “πιο αγχωτικό απόγευμα της ζωής μου”.

Κι ενώ για τον κόσμο του μότορσπορ το άστρο του 23χρονου είχε ήδη λάμψει από τον τρόπο με τον οποίο κυριάρχησε και έγινε πρωταθλητής στις πρώτες του σεζόν στη Formula 3 και στη Formula 2, τώρα η φήμη του πέρασε και στους απομακρυσμένους φίλους της F1.

Όπως, προφανώς, είναι ο αστέρας των Σίξερς και της εθνικής ομάδας μπάσκετ των ΗΠΑ, Τζοέλ Εμπίντ, που έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter/X αυτό που πλέον είναι ξεκάθαρο σε όλους: ότι “ο Όσκαρ Πιάστρι είναι μελλοντικός παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1”.

Ο Πιάστρι δεν άφησε να πάει χαμένη η φιλοφρόνηση του Εμπίντ, και έσπευσε -ως μανιώδης χρήστης της πλατφόρμας, και ο ίδιος- να απαντήσει: “Όχι στο μπάσκετ. Για κάτι τέτοιο θα χρειαζόμουν μια προπόνηση μαζί σου”!

TAGS FORMULA 1 F1 F1 2024 ΟΣΚΑΡ ΠΙΑΣΤΡΙ ΤΖΟΕΛ ΕΜΠΙΝΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ