FORMULA 1

Ζημιές αφήνει ο Χάμιλτον στη McLaren

Ζημιές αφήνει ο Χάμιλτον στη McLaren

Eννέα εκατομμύρια ευρώ θα στοιχίσει στη McLaren η εγκατάλειψη του Λιούις Χάμιλτον στο Ιντερλάγκος. Αντίο με υπαινιγμούς από τον πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή.

Η McLaren δεν αποχαιρέτισε απλώς στη Βραζιλία τον χαρισματικό Λιούις Χάμιλτον, αλλά και 9.000.000 ευρώ.

Η εγκατάλειψη του Βρετανού οδηγού μετά από επαφή με τον Νίκο Χούλκενμπεργκ της Force India (από το 2013 στη Sauber) στοίχισε στη βρετανική ομάδα τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Μπορεί ο Τζένσον Μπάτον να πήρε τη νίκη στη Βραζιλία, ωστόσο το πρόσωπο του αγώνα στη McLaren ήταν ο Χάμιλτον που αγωνίστηκε για τελευταία φορά με την ομάδα που τον ανέδειξε.

Ο Χάμιλτον που επέλεξε τη Mercedes από τη McLaren και σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα δεν μιλιέται πλέον με τον μέντορα του, Ρον Ντένις, θα επισκεφθεί το εργοστάσιο της ομάδας στο Γουόκινγκ για να αποχαιρετήσει τους υπαλλήλους της McLaren.

Μετά, σύμφωνα με τα λόγια του, " με περιμένουν οι μεγαλύτερες διακοπές εδώ και αρκετό καιρό". Ο Χάμιλτον έχει την άδεια από τον Μάρτιν Γουίτμαρς να ξεκινήσει να μιλάει με τους νέους συνεργάτες του, αλλά όχι για τεχνικά ζητήματα.

Και φυσικά δεν αμέλησε να πετάξει τη σπόντα του για την τέως ομάδα του. " Ανυπομονώ να συμμετάσχω στο 1/3 των χορηγικών υποχρεώσεων που είχα εδώ. Ίσως και το 1/4. Να έχω περισσότερο χρόνο για τον εαυτό μου, να μπορώ να γυμνάζομαι και να προετοιμάζομαι για τους αγώνες".

Η McLaren είναι ιδιαίτερα απαιτητική από τους οδηγούς της, μόλις πριν από λίγα χρόνια ο Χάμιλτον είχε γίνει ατραξιόν σε τσίρκο της Κωνσταντινούπολης. Στη Mercedes δε θα μπορεί να κρατάει και τα έπαθλα του, αφού ο Ντένις απαιτεί από τους οδηγούς να τα παραδίδουν στο εργοστάσιο.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ