STOIXIMAN GBL

22 χρόνια αήττητος από Άρη ο ΠΑΟ

ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ<br>
OLYMPIAKOS - PANATHINAIKOS
Ομπράντοβιτς παίκτες INTIME SPORTS

22 χρόνια αήττητος από Άρη ο ΠΑΟ! Τζάμπολ σήμερα στη σειρά (18.00, ΑΝΤ1) εν μέσω φιέστας

Κι όμως είναι αλήθεια... Ο Παναθηναϊκός έχει να χάσει από τον Άρη σε αγώνα πλέι οφ από τη σεζόν 1986-87. Από τότε, δηλαδή, που ο Άρης ήταν αυτοκράτορας κι ο Γκάλης με τον Γιαννάκη και την παρέα τους σάρωναν τα πάντα στην ελληνική επικράτεια και προέλαυναν διεθνώς. Τότε το σύστημα ήταν πολύ διαφορετικό. Μετρούσαν και οι αγώνες της κανονικής περιόδου, επομένως μπορούσαν να γίνουν από ένα έως τρία παιχνίδια μέχρι κάποια από τις δύο ομάδες να συμπληρώσει τρεις νίκες και να προκριθεί. Ο Άρης είχε ήδη νικήσει δύο φορές τον Παναθηναϊκό στην κανονική περίοδο, άρα μετά τη νίκη του και στο Αλεξάνδρειο με 68-67 δεν χρειάστηκε να παίξουν οι δύο ομάδες άλλον αγώνα για τα πλέι οφ. Ο Άρης προκρίθηκε στον τελικό με 3-0 και στη συνέχεια κατέκτησε και τον τίτλο απέναντι στον Πανιώνιο.
Εκείνος λοιπόν ο αγώνας ήταν ο τελευταίος ο οποίος έληξε με νίκη των "κιτρίνων". Εδώ βέβαια υπάρχει μια μικρή λεπτομέρεια. Από τότε οι δύο ομάδες έχουν τεθεί αντιμέτωπες στα πλέι οφ μόλις μία φορά ακόμα! Τη σεζόν 2005-06, οπότε προπονητής του Άρη ήταν και πάλι ο Αντρέα Ματσόν. Επρόκειτο ξανά για ημιτελικό και ο Παναθηναϊκός είχε πάρει άνετη πρόκριση στον τελικό με 3-0. Νίκησε δύο φορές στην Αθήνα (83-67, 79-72) και μία φορά στη Θεσσαλονίκη (93-71). Ο σημερινός είναι μόλις ο πέμπτος αγώνας πλέι οφ στην ιστορία των αναμετρήσεων μεταξύ Παναθηναϊκού και Άρη και θα γίνει σε γιορτινή ατμόσφαιρα.

Παρουσιάζεται το πέμπτο αστέρι

Η φιέστα είναι αναπόφευκτη στο ΟΑΚΑ όσο κι αν ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ως σοβαρός προπονητής που είναι, έχει μια μικρή ανησυχία μην τυχόν και το μυαλό των παικτών του παρασυρθεί. Παρόλα αυτά η ΚΑΕ Παναθηναϊκός νιώθει υποχρεωμένη να γιορτάσει μαζί με τους φίλους της ομάδας την κατάκτηση για πέμπτη φορά της Ευρωλίγκα. Γι' αυτό έχει ετοιμάσει ένα μεγάλο πάρτι, το κλου του οποίου θα είναι η επίσημη παρουσίαση της νέας φανέλας του Παναθηναϊκού με πέντε πια και όχι τέσσερα αστέρια να πλαισιώνουν το έμβλημα του συλλόγου.

Ο Ομπράντοβιτς και οι παίκτες του φιλοδοξούν να ολοκληρώσουν αυτό το πάρτι με νίκη επί του Άρη, που θα διατηρήσει τους "πράσινους" εντός στόχου. Δηλαδή τη διατήρηση του πλεονεκτήματος έδρας και την ασφαλή πορεία προς τον τελικό των πλέι οφ.

Ο Άρης βεβαίως δεν θα παραδοθεί αμαχητί και θα προσπαθήσει να κάνει τη ζημιά μη έχοντας τίποτα να χάσει, αφού κανείς δεν θα πει τίποτα σε περίπτωση ήττας, και ποντάροντας στη χάλαρωση που συνήθως δημιουργούν οι εορταστικές εκδηλώσεις. Ο Αντρέα Ματσόν δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα κι έχει το αβαντάζ ότι διέθετε περισσότερες μέρες από τον Ομπράντοβιτς να προετοιμάσει την ομάδα του γι' αυτό το παιχνίδι.

Ένα παιχνίδι που θα αρχίσει στις 18.00 (ΑΝΤ1) και θα το διευθύνουν οι Γκόντας, Αναστόπουλος και Μπήτης.










TAGS STOIXIMAN GBL
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ