ΚΟΛΟΣΣΟΣ

ΑΕΚ-Κολοσσός: 78-59

ΑΕΚ-Κολοσσός: 78-59
Παπανικολάου

Η ΑΕΚ δεν επηρεάστηκε από το σύνδρομο της πρεμιέρας και επιβλήθηκε με 78-59 του Κολοσσού

Η ΑΕΚ επέβαλλε τον δικό της ρυθμό και εγκλωβίζοντας τον Κολοσσό στην τρίτη περίοδο δεν συνάντησε καμία δυσκολία. Οι παίκτες του Κώστα Φλεβαράκη έδειξαν προετοιμασμένοι και κατά διαστήματα έπαιξαν όμορφο μπάσκετ έχοντας πολύ καλές συνεργασίες.
Οι "θαλασσί" αντιμετώπισαν δυσκολίες στην επίθεση περιμένοντας λύσεις μόνο από τον Στίβεν Σμιθ και στο δεύτερο ημίχρονο δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν την Ένωση και να διεκδικήσουν τη νίκη.

Νευρικό ξεκίνημα



Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν νωθρά την αναμέτρηση και ήταν ιδιαίτερα άστοχες αναζητώντας τον ρυθμό τους, με αποτέλεσμα να είναι χαμηλό το σκορ στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.

Στη δεύτερη περίοδο η ΑΕΚ κατάφερε να ανοίξει το παιχνίδι και έτρεξε στα σημεία που της δόθηκε η εύκαιρία, έχοντας παράλληλα πολυφωνία στην επίθεση. Οι παίκτες του Κώστα Φλεβαράκη βρήκαν λύσεις στην επίθεση με τον Περικλή Δορκοφίκη και τον Τρέβον Μπράιαντ να κυριαρχούν απόλυτα μέσα στις δύο ρακέτες.

Σε εκείνο το σημείο η Ένωση ξεκίνησε να δημιουργεί μία διαφορά με συνεχόμενους πόντους του Παπανικολάου και του Δορκοφίκη που είχαν ως συνέπεια οι γηπεδούχοι να τρέξουν ένα σερί 8-0 και να προηγηθούν με 17-11. Οι "θαλασσί" προσπάθησαν να αντιδράσουν και μείωσαν όμως όχι για πολύ αφού έδειχναν να έχουν πρόβλημα στην επίθεση.

Η ΑΕΚ συνέχισε να έχει τον έλεγχο του αγώνα και λίγο πριν από τη λήξη του ημιχρόνου ανέβασε τη διαφορά για πρώτη φορά στους 12 πόντους (37-25) με καλάθι του Φώτη Βασιλόπουλου.

Κυριάρχησε η ΑΕΚ



Στην επανάληψη η ΑΕΚ ήταν απόλυτη κυρίαρχος απέναντι στον Κολοσσό που προσπαθούσε να κρατηθεί μέσα στο παιχνίδι με τους πόντους του Στίβεν Σμιθ ο οποίος έμοιαζε μόνος. Οι "κιτρινόμαυροι" συνέχισαν να βρίσκουν στόχο στην επίθεση με αποτέλεσμα στις αρχές τις περιόδου το τρίποντο του Γιάννη Κυριακόπουλου να δώσει αέρα 17 πόντων στους γηπεδούχους (61-44).

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος αναζητούσε λύση προκειμένου η ομάδα του να ακολουθήσει στο σκορ καθώς είχε τον έλεγχο των ριμπάουντ όμως δεν μπορούσε να τα εκμεταλλευτεί αφού πήγαινε σε λανθασμένες επιλογές.

Στα τελευταία λεπτά ο τεχνικός του Κολοσσού χρησιμοποίησε τους νεαρούς Δανά και Λεριά αφού η ΑΕΚ ήταν μπροστά με 20 πόντους (78-58).

Τα δεκάλεπτα: 12-11, 37-27, 56-41, 78-59.

ΑΕΚ (Φλεβαράκης): Κυριακόπουλος 3 (1), Βασιλόπουλος 2, Παπανικολάου 13, Τόμσον 10 (1), Χατζής 13 (1), Δορκοφίκης 8, Κίκερπιλ 2, Μπράιαντ 16 (1), Άντερσεν, Νέμεθ 11 (3).

Κολοσσός (Σφαιρόπουλος): Χάρις 5 (1), Παντελιάδης 4, Βασίλιεβιτς 14 (1), Δανάς, Λεριάς, Ασημακόπουλος 5 (1), Σμιθ 19 (2), Χαρίσης, Τσάμης 6, Τζόκο, Τσέρανιτς 6.

Φλεβαράκης: "Η νίκη μετράει"

Ο Κώστας Φλεβαράκης μετά το τέλος του αγώνα σχολίασε: " Αυτό που μετρούσε στην πρώτη αγωνιστική ήταν να πάρουμε μία νίκη που θα είχε διπλή αξία. Επρεπε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να βρούμε τη χημεία μας, τους ρόλους μας καθώς η προετοιμασία μας ήταν και μικρότερη σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες.

Προσπαθήσαμε πολύ απέναντι σε μία καλή ομάδα. Με μία νίκη δεν λύνονται τα προβλήματα και πλέον κοιτάμε την έπόμενη μέρα". Σχετικά με τον Χρήστο Ταπούτο αλλά και το άδειο γήπεδο ο τεχνικός της ΑΕΚ είπε: " Μέρα με την μέρα θα μπαίνει πιο δυνατά στις απαιτήσεις της ΑΕΚ.

Είναι θέμα χρόνου, αλλά θα γίνει με σταδιακό τρόπο. Θα μπορούσε να παίξει με τον Κολοσσό όμως έχω πει ότι όλοι παίκτες θέλω να είναι έτοιμοι 100% Εχουμε μία ομάδα νέα και πρέπει να παίξουμε σε άδειο γήπεδο για κάτι που έγινε πέρσι. Αυτό είναι άδικο για το άθλημα και οι μόνοι που δεν φταίμε είμαστε εμείς".

Ο Δημήτρης Παπανικολάου από την πλευρά του τόνισε: " Κάναμε ιδανικό ξεκίνημα. Εμείς είχαμε ενέργεια, θέληση και πάθος. Με την ίδια ενέργεια θα έχουμε τύχη στο πρωτάθλημα".

Στην αντίπερα όχθη ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ανέφερε: " Η ΑΕΚ ήθελε περισσότερο τη νίκη και το έδειξε. Ήμασταν νευρικοί στην επίθεση και δώσαμε εύκολους πόντους στους αντιπάλους μας. Πρέπει να διορθώσουμε τα λάθη μας τώρα που είναι νωρίς".

Το live του αγώνα:
1' Έναρξη 1ης περιόδου
4' Δίποντο Κολοσσός Τσέρανιτς (5-6)
5' Δίποντο Κολοσσός Τσάμης (9-9)
9' Δίποντο Κολοσσός Χάρις (9-11)
10' Δίποντο ΑΕΚ Μπράιαντ (12-11)
10' Λήξη 1ης περιόδου 12-11
11' Έναρξη 2ης περιόδου
11' Τεχνική ποινή
Ο Κολοσσός δεχτηκε τεχνική ποινή αφού είχε έξι παίκτες στο παρκέ.
12' Δίποντο ΑΕΚ Παπανικολάου (15-11)
13' Δίποντο ΑΕΚ Δορκοφίκης (17-11)
15' Δίποντο Κολοσσός Παντελιάδης (19-17)
15' Δίποντο ΑΕΚ Δορκοφίκης (21-17)
20' Δίποντο ΑΕΚ Βασιλόπουλος (37-25)
20' Λήξη ημιχρόνου 37-27
21' Έναρξη 3ης περιόδου
28' Τρίποντο ΑΕΚ Νέμεθ (54-41)
30' Δύο βολές ΑΕΚ Χατζής (56-41)
30' Λήξη 3ης περιόδου 56-41
31' Έναρξη 4ης περιόδου
36' Τρίποντο Κολοσσός Βασίλιεβιτς (67-57)
40' Λήξη αγώνα 78-59



































TAGS ΚΟΛΟΣΣΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ