ΟΛΥΜΠΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΑΕΚ-Ολύμπια Λάρισας: 72-70

ΑΕΚ-Ολύμπια Λάρισας: 72-70
Τομπσον INTIME SPORTS

Σε ένα δραματικό -στο τέλος- ματς η ΑΕΚ επικράτησε της Ολύμπιας Λάρισας με 72-70

Το πρώτο ημίχρονο ήταν σχετικά ισορροπημένο, με την ΑΕΚ όμως να έχει ένα σταθερό προβάδισμα στο σκορ, χωρίς να της δίνει την απαιτούμενη ασφάλεια. Η ομάδα του Κώστα Φλεβαράκη πήγαινε σε συγκεντρωμένες επιθέσεις, είχε καλή κυκλοφορία και κυρίως αρκετές επιθετικές λύσεις.
Κυριακόπουλος, Νέμεθ, Παπανικολάου, Νέμεθ και Τόμπσον έδιναν πόντους στην ΑΕΚ, την ώρα που ο Γιώργος Μπαρτζώκας έβλεπε μόνο τους Κινγκκαι Μπατή να είναι παραγωγικοί με 10 πόντους έκαστος. Επίσης μια σχετικά ευδιάκριτη αστοχία από τη γραμμή των βολών, κόστισε στην Ολύμπια Λάρισας η οποία δικαίως στην ανάπαυλα βρισκόταν πισω στο σκορ (36-30).

Με τον Κυριακόπουλο να εξελίσσεται σε ηγέτη της ΑΕΚ, η ομάδα του Κώστα Φλεβαράκη μπήκε πιο αποφασιστικά στο τρίτο δεκάλεπτο και ανέβασε τη διαφορά πάνω από τους 10 πόντους, αλλά η Ολύμπια απάντησε με τον Σούλτζε, ο οποίος βρήκε στόχο από μέση και μακρινή απόσταση και απότελεσε το στήριγμα στους Κινγκ και Μπατή.

Το τρίτο δεκάλεπτο έληξε με σκορ 59-50, ενώ στην αρχή της τέταρτης περιόδου η διαφορά υπέρ της ΑΕΚ έφτασε τους 12 πόντους και οι περισσότεροι πίστεψαν πως θα έπαιρνε εύκολα το ροζ φύλλο. Όμως, ο Καστλ ξύπνησε, η Ολύμπια παρέμεινε ψύχραιμη και συγκεντρωμένη και το παιχνίδι έγινε ντέρμπι μέχρι το τέλος.

Με το σκορ στο 71-66 ο Μάικ Κινγκ ευστόχησε σε τρεις βολές, ενώ στην επόμενη επίθεση ο Νέμεθ αστόχησε σε τρίποντο. Η Ολύμπια είχε την τύχη στα χέρια της, ο Μάριος Μπατής έχασε ένα κρίσιμο σουτ 8'' πριν τη λήξη, ενώ στη συνέχεια ο Παπανικολάου ευστόχησε σε 1/2 βολές, τον οποίο "μιμήθηκε" ο Καστλ 3 δευτερόλεπτα πριν το τέλος και χωρίς κάποιον συμπαίκτη του να παίρνει το επιιθετικό ριμπάουντ, κάτι που διαμόρφωσε και το τελικό 72-70.

Τα δεκάλεπτα:: 17-12, 36-30, 59-50, 72-70

ΑΕΚ (Κώστας Φλεβαράκης): Κυριακόπουλος 15 (3/3τρ.), Ταπούτος, Βασιλόπουλος 5 (1τρ.), Παπανικολάου 13 (3ασ.), Τόμπσον 9 (1τρ., 5λ.), Χατζής, Δορκοφίκης 5, Κίκερπιλ 3, Μπράιαντ 10 (8ρ.), Άντερσεν 2, Νέμεθ 10.

Ολύμπια Λάρισας (Γιώργος Μπαρτζώκας): Καστλ 9 (2τρ., 3ασ.), Κινγκ 17 (2τρ.), Σούλτζε 15 (2τρ.), Σπανός, Σιγκούνας 2, Κούρτοβιτς, Μπατής 13 (1τρ., 6ρ., 2ασ., 4κλ.), Αριγκμπάμπου 6, Κολώκας 3, Καραποστόλου 3 (1τρ.), Παπαϊωακείμ 2.

Μπαρτζώκας: "Αυτό που ζήσαμε ήταν παρωδία"



Για απαράδεκτη ατμόσφαιρα έκαναν λόγο οι "πορτοκαλί" μετά το τέλος του ματς. "Δεν έχω να δηλώσω κάτι, μόνο να δώσω συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου, που στάθηκαν όρθιοι μέσα σε ένα τέτοιο γήπεδο σε αγώνα για το πρωτάθλημα της Α1" τόνισε ο Αλέξανδρος Σιγκούνας.

"Συγχαρητήρια στον κόουτς και την ΑΕΚ για τη νίκη της και από σεβασμό προς αυτούς δεν θα κάνω καμιά δήλωση για το παιχνίδι. Ήταν μια παρωδία αυτό που ζήσαμε" πρόσθεσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Από τη μερια του ο Κώστας Φλεβαράκης υπογράμμισε: "Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά. Η νίκη μας ήταν πέρα για πέρα δίκαιη. Αν εκεί που είχαμε πάρει τη διαφορά ήμασταν ήρεμοι και ψύχραιμοι ίσως θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει πιο εύκολα. Μπήκαμε με το σκεπτικό ότι παίζουμε με έναν πολύ σοβαρό αντίπαλο, με συγκεκριμένη φιλοσοφία τόσα χρόνια.

Είχαμε πολλά προβλήματα στο δεύτερο μέρος με την αποβολή του Τόμπσον. Περίεργο ματς με δύο αντιαθλητικά σε έναν παίκτη. Είναι σημαντικό να κερδίζει με κάποια από τα βασικά σου στελέχη να μη βρίσκονται σε καλή μέρα. Είναι σπουδαίο για εμένα να είναι όλοι οι παίκτες έτοιμοι. Χρειαζόμαστε όλα τα παιδιά. Ό,τι καλύτερο είναι να βλέπουμε νίκες όπου οι Έλληνες παίκτες πρωταγωνιστούν.



Αν κάποιος έκανε οτιδήποτε εις βάρος παίκτη ή σταφ της Ολύμπιας είναι κατακριτέο. Μέχρι σήμερα, πάντως, στο Σπόρτιγκ η ατμόσφαιρα ήταν υποδειγματική.

Σε όλα τα ματς ως τώρα όλα ήταν άψογα και πήραμε τα συγχαρητήρια όλων των ιθυνόντων. Διαιτητών και αντιπάλων. Δικαιούμαστε να έχουμε αρκετά παράπονα από τη διαιτησία. Πολλά περισσότερα απ’ την Ολύμπια".




Τέλος ο Γιάννης Κυριακόπουλος συμπλήρωσε: "Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Προερχόμασταν από μια κακή εμφάνιση και ήττα στο Αλεξάνδρειο. Έπρεπε οπωσδήποτε να κερδίσουμε το ματς, όπως και όλα τα ματς εδώ μέσα. Δικαιούμασταν τη νίκη επί ενός δύσκολου αντιπάλου. Είναι μια καλή και σοβαρή ομάδα".

























TAGS ΟΛΥΜΠΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ