X

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας ή να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αντιταχθείτε σε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις μας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο.

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΑΕΚ: Τα δεδομένα για τα Άνω Λιόσια

ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η ομάδα μπάσκετ της ΑΕΚ βρίσκεται κοντά στην μετακόμισή της στο Ολυμπιακό Κέντρο Άνω Λιοσίων και η μεταφορά των βαρέων αθλημάτων σε άλλο χώρο δεν αναμένεται να αποτελέσει εμπόδιο.

Το πρωί της Παρασκευής (21/12) έγινε γνωστή η πρόθεση της ΑΕΚ να μετακομίσει στο Ολυμπιακό Κέντρο Άνω Λιοσίων. Μία υπόθεση, ωστόσο, η οποία έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό και που αυτή τη στιγμή συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να υλοποιηθεί.

Η συγκεκριμένη εγκατάσταση φαντάζει ιδανική για την ομάδα μπάσκετ των κιτρινόμαυρων.

Πρόκειται για ένα κλειστό το οποίο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 φιλοξένησε τα τουρνουά του Τζούντο και τη Πάλης, αλλά και το τουρνουά του Μπότσια στους Παραολυμπιακούς Αγώνες. Σε εκείνους τους αγώνες το γήπεδο είχε χωρητικότητα 6.000 θεατών, όμως αυτή δεν είναι η πραγματική δυνατότητα φιλοξενίας φιλάθλων που έχει το συγκεκριμένο κλειστό. Σε όλες τις πλευρές του υπάρχουν πτυσσόμενες εξέδρες οι οποίες δεν είχαν ανοίξει τότε και έτσι η χωρητικότητα του μπορεί να φτάσει τους 9.300 θεατές.

ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το κλειστό ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 2001 και παραδόθηκε στις αρχές του 2004. Η συνολική έκταση του οικοπέδου ξεπερνά τα 65.000 τετραγωνικά μέτρα από οποία περίπου τα 45.000 καλύπτονται από την εγκατάσταση, ενώ τα υπόλοιπα είναι εξωτερικοί χώροι και πάρκινγκ. Η εγκατάσταση χωρίζεται σε τέσσερα επίπεδα που στεγάζουν τους χώρους με τις βασικές λειτουργίες του Γυμναστηρίου, όπως είναι ο αγωνιστικός χώρος, τα προπονητήρια, οι χώροι διοίκησης – VIP – ΤΥΠΟΥ, οι χώροι των τεχνικών και οι χώροι που χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από τους θεατές. Στο χαμηλότερο επίπεδο αναπτύσσονται οι χώροι των Η/Μ εγκαταστάσεων και οι αποθηκευτικοί χώροι. Η πρόσβαση σε αυτό γίνεται από την έξοδο 5 της Αττικής Οδού ("Περιφερειακή Αιγάλεω, Ανω Λιόσια").

ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στο συγκεκριμένο γήπεδο ήδη έχει αγωνιστεί η ανδρική ομάδα χάντμπολ της ΑΕΚ όπου και έχει κατακτήσει ένα Κύπελλο. Για την ακρίβεια τη σεζόν 2013-14 η ΑΕΚ αντιμετώπισε στον τελικό τον Διομήδη του οποίου επιβλήθηκε με 16-18 παρουσία χιλιάδων οπαδών της.

ΕΔΡΑ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ

Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων είχε πέσει το συγκεκριμένο κλειστό εδώ και αρκετό καιρό, αφού η λύση του ποδηλατοδρομίου είχε πολλές δυσκολίες. Στην εγκατάσταση των Άνω Λιοσίων η ΑΕΚ σκοπεύει να στεγάσει πέρα από την ανδρική ομάδα μπάσκετ και κάποια από τα ερασιτεχνικά τμήματα του συλλόγου τα οποία ταλανίζονται από το πρόβλημα της έδρας εδώ και πολλά χρόνια. Είναι χαρακτηριστικό πως η ανδρική ομάδα βόλεϊ παίζει στο Μετς, η γυναικεία στο σχολικό κλειστό της Νέας Φιλαδέλφειας και η ανδρική ομάδα χάντμπολ στο ΟΑΚΑ.

Χάρτες κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στάθμευσης και εισόδου γύρω από τις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις. Από τα ’νω Λιόσια. Πέμπτη 1 Απριλίου 2004 ΑΠΕ / ATHOC / ΑΘΗΝΑ 2004-ΠΡΟΣΟΧΗ:ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΡΧΕΙΟΘΕΤΗΣΗ ΚΑΙ Η ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ) EUROKINISSI

Το Ολυμπιακό Κέντρο Άνω Λιοσίων, όπως και άλλες Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις, έχουν ενταχθεί στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου. Από το 2004 μέχρι και το 2010 είχε χρησιμοποιηθεί για πολλές εκδηλώσεις (όπως για παράδειγμα τηλεοπτικά σόου και αγώνες χόκεϊ επί πάγου). Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει μία προσπάθεια για να δοθεί ζωή στο κλειστό με τη χρησιμοποίησή του από σχεδόν όλα τα βαρέα αθλήματα (πάλη, τάε κβον ντο, τζούντο κλπ).

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΛΥΘΟΥΝ

Αυτό είναι και ένα από τα προβλήματα που πρέπει να λυθεί. Τόσο τα γραφεία αρκετών Ομοσπονδιών, όσο και οι αγώνες τους διεξάγονται στο συγκεκριμένο κλειστό με αποτέλεσμα ήδη πολλές εξ αυτών να έχουν βγάλει το καλεντάρι τους για τη νέα σεζόν το οποίο φυσικά συμπεριλαμβάνει πολλούς αγώνες. Μάλιστα, δεν αποκλείεται ακόμα και εντός της ημέρας να βγάλουν ανακοίνωση για το θέμα.

Εάν προχωρήσει το συγκεκριμένο πλάνο είναι δεδομένο πως θα δοθεί λύση από την Πολιτεία τόσο για τα γραφεία των Ομοσπονδιών όσο και για τους χώρους όπου θα γίνονται οι αγώνες τους. Βέβαια, σε σχέση με την ποδηλασία το ενδεχόμενο αυτό είναι σαφέστατα πιο εύκολο. Τα βαρέα αθλήματα μπορούν σαφέστατα πιο εύκολα να φιλοξενηθούν σε κάποιο κλειστό σε σχέση με τη μεταφορά της πίστας ποδηλασίας που υπάρχει στο ΟΑΚΑ και είναι η μοναδική σε όλη τη χώρα.

Γενική άποψη του αγωνιστικού χώρου από το Ολυμπιακό Γυμναστήριο ’νω Λιοσίων που γίνεται η Αθλητική Διοργάνωση Μπότσια 2004, Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2004. ATHOC/ΑΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ.ΠΡΟΣΟΧΗ.ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΡΧΕΙΟΘΕΤΗΣΗ ΚΑΙ Η ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ. EUROKINISSI

Την ίδια ώρα με την ενοικίαση του κλειστού στην ΑΕΚ θα δοθεί λύση και στο πρόβλημα οικονομικής συντήρησης του κλειστού. Όπως συνέβη και με τις άλλες Ολυμπιακές εγκαταστάσεις έτσι και το Ολυμπιακό Κέντρο Άνω Λιοσίων δεν μπορεί να συντηρηθεί οικονομικά από τις Ομοσπονδίες που το χρησιμοποιούν και φυσικά βάζει και αυτό μέσα το ελληνικό δημόσιο.

Επιπρόσθετα στο κάδρο των συζητήσεων έχει μπει και η μετακίνηση των φίλων της ΑΕΚ στο κλειστό των Άνω Λιοσίων. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει Μέσο Μαζικής Μεταφοράς που να πηγαίνει εκεί κάτι που αναμένεται να λυθεί με τη δημιουργία στάσης του Προαστιακού κοντά στο γήπεδο, αλλά και με λεωφορειακές γραμμές.

Τέλος, όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, η συγκεκριμένη εξέλιξη δίνει και μία εξήγηση στο αίτημα του Παναθηναϊκού για το ποδηλατοδρόμιο, αφού το αίτημα των πρασίνων δεν απαιτεί μεταφορά της πίστας, αλλά χρήση του εσωτερικού χώρου της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ