ΤΡΙΚΑΛΑ

ΑΕΛ-Τρίκαλα: 73-71

Χάρις στο τρίποντο του Νέστορα Κόμματου η ΑΕΛ επικράτησε στο ντέρμπι της ουράς των Τρικάλων με 73-71

Ο αγώνας

Οι δύο ομάδες βρέθηκαν να συμβαδίζουν στο σκορ από τα πρώτα κιόλας λεπτά. Με δημιουργό τον Αποστολίδη και εκτελεστή τον Φράνσις η ΑΕΛ προσπάθησε να επιβάλει το ρυθμό της, αλλά τα... τρίποντα ήταν αυτά που κράτησαν τα Τρίκαλα μες στο ματς (19-18 στο 10').

Η Λάρισα με τον Μέια σε ρόλο πρωταγωνιστή πήρε μια μικρή διαφορά, την οποία δεν κατάφερε να κρατήσει. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να βρίσκουν λύσεις από την περιφέρεια (απόντος του Μάσι που πέρασε το μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου στον πάγκο) και συγκεκριμένα τους Κακλαμάνο και Πέττα για το 41-39 της ανάπαυλας.

Στο τρίτο δεκάλεπτο οι "βυσσινί" ξέφυγαν στο σκορ με κινητήριο μοχλό τον Σάμι Μέια και τον Τορίν Φράνσις να συνεχίζει να κάνει τη ζημιά μες στη ρακέτα. Αν μάλιστα οι νεοφώτιστοι δεν έβλεπαν τον Ουίλιαμ Έιβερι με συνεχόμενα τρίποντα να τους "κουβαλάει" στην επίθεση, θα είχαν βρεθεί πίσω στο σκορ με μεγαλύτερη διαφορά από το 59-51 του 30'.

Τα Τρίκαλα, ωστόσο, δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Μεταφέροντας τις επιθέσεις μες στη ρακέτα στον Κρις Μάσι κατάφεραν να επιστρέψουν στη διεκδίκηση της νίκης στα τελευταία λεπτά που μπορούν να χαρακτηριστούν από νευρικότητα και αστοχία. Σημείο αναφοράς ήταν η άμυνα ζώνης του Γιάννη Χριστόπουλου, που έφερε αποτέλεσμα πριν... μιλήσει με δύο σερί τρίποντα ο Μέια.

Η... λύτρωση για τους Θεσσαλούς ήρθε από τα χέρια του Νέστορα Κόμματου, ο οποίος πέτυχε το νικητήριο τρίποντο στα 10''. Στην τελευταία επίθεση η μπάλα κατέληξε στα χέρια του Ουίλιαμ Έιβερι που επιχείρησε διείσδυση για να δεχτεί "στοπ" από τους γηπεδούχους (73-71).

Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 19-18, 41-39, 59-51, 73-71

ΑΕΛ (Βαγγέλης Αλεξανδρής): Κόμματος 6 (1), Μέια 20 (4), Ζάρας 11 (2), Καραδολάμης 3, Αποστολίδης 5, Μανωλόπουλος, Παπανικολάου, Λαμπρόπουλος 6 (1), Τσαϊρέλης, Καραβανάς 2, Λάππας 2, Φράνσις 18.

Τρίκαλα (Γιάννης Χριστόπουλος): Πέττας 12 (2), Νικολαΐδης 5 (1), Έιβερι 19 (5), Κατσαρές 3 (1), Μπογδανός 4 (1), Κακλαμάνος 8 (2), Μάσι 16, Τζιγκάνοβιτς 4, Χαρισμίδης, Χαριτόπουλος.

Αλεξανδρής: "Ήθελε ρεβάνς ο Κόμματος"

Μετά το παιχνίδι ο Βαγγέλης Αλεξανδρής υπογράμμισε: "Έγινε ένα ωραίο παιχνίδι με δύο ομάδες να παλεύουν για τη σωτηρία. Αλλά με την απόδοσή τους έδειξαν ότι μπορούν να παίξουν ωραίο μπάσκετ και να πάρουν θετικά αποτελέσματα. Και εγώ στη θέση των Τρικάλων θα αισθανόμουν στενοχώρια. Αλλά και η ΑΕΛ ΓΣ ήταν άδικο να χάσει το παιχνίδι. Παίξαμε κατά διαστήματα καλά, πήραμε διαφορές αλλά κάναμε παιδαριώδη λάθη που έβαζαν τον αντίπαλο στο παιχνίδι. Έχω πει ότι θα έχουμε δύσκολη χρονιά. Θα στηρίξω όλους τους παίκτες μου.

Έχει παιδιά η ομάδα που μπορούν να προοδεύσουν και να βοηθήσουν. Ξεπεράσαμε τον σκόπελο, έχοντας άγχος, κάτι που φαίνεται από λάθη. Είμαι χαρούμενος για τη νίκη. Από την άλλη, ο Γιάννης Χριστόπουλος είναι ένας άξιος προπονητής και μπορεί να τα καταφέρει. Αξίζει καλύτερης μεταχείρισης. Είμαστε φίλοι με τα Τρίκαλα και τους θέλουμε στην κατηγορία. Στην τελευταία φάση είχαμε επιλογή πρώτη να πάει μέσα η μπάλα στον Φράνσις και η δεύτερη στον Κόμματο. Ξέραμε ότι ο Νέστορας θα ήθελε να πάρει μία ρεβάνς, σε όλους τους αθλητές συμβαίνει".




Στην αντίπερα όχθη ο Γιάννης Χριστόπουλος τόνισε: "Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στην ΑΕΛ. Και συγχαρητήρια στους παίκτες μου γιατί υπό αντίξοες συνθήκες, μετά από ένα κακό παιχνίδι με τη Ρόδο και σωρεία τραυματισμών δεν δουλέψαμε σωστά. Τρία παιδιά, όπως ο Έιβερι και ο Μπόγδανος έπαιξαν ενώ είχαν κάνει μόνο μία προπόνηση.

Σουτάραμε 4 βολές και η αντίπαλη ομάδα 29. Δεν πήραμε ανάσες και πόντους. Δεν σουτάραμε καμία βολή στο δεύτερο ημίχρονο κάτι που είναι αξιοπερίεργο. Υπάρχει διαφορά επίσης στα ριμπάουντ, ενώ δεν εκμεταλλευτήκαμε τα λάθη της ΑΕΛ ΓΣ.

Θα πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και να μείνουμε ενωμένοι. Μόνο με θετικό πνεύμα μπορούμε να φτάσουμε στην παραμονή. Μπορούμε να πούμε πολλά όταν όλα κρίνονται στο τελευταίο σουτ. Όταν η μπάλα πηγαίνει στον καλύτερο σου επιθετικό παίκτη, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις αυτό υπέρ σου ή αρνητικά. Δεν θέλω να κάνω κάποιο σχόλιο για τη διαιτησία. Μόνο όταν δουλέψουμε σωστά με συγκέντρωση μπορεί η ομάδα να πετύχει τους στόχους της".




Από τη μεριά του ο Νέστορας Κόμματος πρόσθεσε: "Ήταν ένα παιχνίδι που θέλαμε να κερδίσουμε. Είχαμε αρκετό άγχος αλλά τέλος καλό όλα καλά. Κοιτάμε πλέον το παιχνίδι με την Καβάλα. Θέλουμε υπομονή γιατί είμαστε νέα ομάδα. Δεν δίστασα να σουτάρω. Έχω παίξει σε πιο δύσκολα παιχνίδια. Είναι η δουλειά μου να παίζω, αλλά δεν έπαιξα καλά σήμερα. Χρειάζομαι λίγο χρόνο προσαρμογής. Θα δρομολογηθούν εξελίξεις στο θέμα των Τρικάλων, αλλά δεν ήταν θέμα εκδίκησης. Ο καθένας πρέπει να σέβεται τις ανθρώπινες αξίες. Είμαι περήφανος που παίζω για την ΑΕΛ. Με προβληματίζει το ότι απέχω κάμποσους μήνες αλλά είμαι ικανοποιημένος που ο κόσμος μας στήριξε".

"Ήταν ένα σκληρό παιχνίδι με τις δύο ομάδες να θέλουν τη νίκη. Δυστυχώς χάσαμε αλλά δεν σκοπεύουμε να τα παρατήσουμε και να σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε και θα προσπαθήσουμε να μείνουμε ενωμένοι, να δουλέψουμε σκληρά. Αυτό είναι το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε. Έχουμε αυτοπεποίθηση και θέλουμε να κερδίσουμε.

Οι προπονητές και οι παίκτες πιστεύουμε ότι μπορούμε να νικήσουμε και αυτό πρέπει να κάνουμε. Ευχαριστώ τους φιλάθλους μας που βρέθηκαν κοντά μας και μας έδωσαν ώθηση. Δεν ήμασταν πολύ μακριά από την πρώτη νίκη, αλλά δεν τα καταφέραμε και πλέον συνεχίζουμε τη δουλειά και θα προσπαθήσουμε να βελτιωθούμε. Ο προπονητής είπε να κάνω διείσδυση για να πάρω φάουλ ή να δώσω κάποια φάση στο τέλος. Δυστυχώς δεν μπόρεσα να βάλω"

τόνισε ο Ουίλιαμ Έιβερι.

























TAGS ΤΡΙΚΑΛΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ