NBA

Αφιέρωμα στο ΝΒΑ

Tο SPORT 24 παρουσιάζει τις 30 ομάδες που θα ακολουθήσουν το δρόμο του... δαχτυλιδιού (videos)

Για να στεφτεί μια ομάδα πρωταθλήτρια θα πρέπει, ωστόσο, να ρίξει από την κορυφή τον Κόμπι Μπράιαντ και την παρέα του. Κι αυτό δεν θα είναι εύκολο.
Η φετινή χρονιά έχει ιδιαίτερη σημασία, διότι το επόμενο καλοκαίρι ο "χάρτης" του ΝΒΑ αναμένεται να αλλάξει, καθώς μια "χρυσή φουρνιά" (ΛεΜπρόν Τζέιμς, Ντουέιν Ουέιντ, Καρμέλο Άντονι, Κρις Μπος) θα μείνουν ελεύθεροι...

Μέχρι το καλοκαίρι, ωστόσο, υπάρχει πολύς δρόμος. Θα ακολουθήσουν τα 82 παιχνίδια της κάθε ομάδας και τα πλέι-οφ, που μοιάζουν με ένα τελείως διαφορετικό... πρωτάθλημα. Εκεί όλα μετράνε. Το σόου δίνει τη θέση του στο μπάσκετ και για κάθε μπάλα, πρέπει να χυθεί ιδρώτας και αίμα.

Από το φετινό ντραφτ έλειψαν τα μεγάλα ονόματα κι ουσιαστικά οι.. προβολείς πέφτουν στον πολλά υποσχόμενο Μπλέικ Γκρίφιν που κατέληξε στους Κλίπερς, με τους Χάνσμπροου (Πέισερς), Θαμπίτ (Γκρίζλις), Τέρενς Ουίλιαμς (Νετς) και Κάρι (Ουόριορς) να ακολουθούν.

Το καλοκαίρι είχε μεγάλο ενδιαφέρον διότι οι μεγάλες μεταγραφές ξεκίνησαν από φέτος! Έχουμε και λέμε: Σακίλ Ο'Νιλ, Μπεν Ουάλας, Μπεν Γκόρντον, Βινς Κάρτερ, Ρίτσαρντ Τζέφερσον, Αντρέ Μίλερ, Τσάρλι Βιλανουέβα, Εμέκα Οκαφόρ, Τάισον Τσάντλερ, Τζαμάλ Κρόφονρτ, Χινταγιέτ Τούρκογλου, Ρον Αρτέστ, Τρέβορ Αρίζα, Σον Μάριον και πολλοί άλλοι.

Όσο για τα φαβορί; Οι προβλέψεις είναι επικίνδυνες αν κανείς αναλογισθεί την ονειρική πορεία των Μάτζικ που "χτύπησαν" τελικό. Τον πρώτο λόγο θα έχουν και φέτος οι παραδοσιακές δυνάμεις, δηλαδή οι Λέικερς, οι Σέλτικς, οι Καβαλίερς, οι Μάτζικ κι οι Σπερς, αν και κανείς δεν πρέπει να ξεγράψει αουτσάιντερ όπως οι Μάβερικς, οι Μπλέιζερς ή οι Πίστονς.

Σε αυτό το αφιέρωμα θα μπορείτε να δείτε τις ομάδες (χωρισμένες ανά περιφέρεια), τις σημαντικές μεταγραφικές τους κινήσεις, τα "συν" και τα "πλην", τον προπονητή, το ρόστερ, τη σύνδεση τους με την Ευρώπη, το σημείο που πρέπει να προσέξουμε, αλλά κι ένα ενδεικτικό βίντεο από τι θα ακολουθήσει!

Άντε και καλή αρχή...

Μια γεύση


























TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ