ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Αγγελόπουλοι-Γιαννάκης σύμφωνα με... σχέδιο

Αγγελόπουλοι-Γιαννάκης σύμφωνα με... σχέδιο
Γιαννακης Μπουρουσης

Το ευτυχές τέλος με τον Μπουρούση, το παζλ του ρόστερ και ο σχεδιασμός Αγγελόπουλων-Γιαννάκη

Επιτέλους, τέλος... Ο Γιάννης Μπουρούσης έμεινε στον Ολυμπιακό, το αποφάσισε αργά το βράδυ της Παρασκευής μετά τις πολύωρες και εξαντλητικές (για... όλους μας) συζητήσεις και διαπραγματεύσεις. Οι οποίες είχαν ως βασικότερο κερδισμένο τον ίδιο τον Ολυμπιακό, που κράτησε τον καλύτερο παίκτη της περυσινής σεζόν και έναν εκ των κορυφαίων ψηλών της Ευρωλίγκα.
Επίσης, σημαντική ήταν και η ανατροπή που έγινε στο όλο θέμα, αφού το πρωί της Παρασκευής όλα φαίνονταν δύσκολα στην περίπτωση του Μπουρούση, με τον παίκτη να έχει απομακρυνθεί από τον Πειραιά και να οδεύει προς τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ωστόσο, το τηλεφώνημα του Παναγιώτη Αγγελόπουλου προς τον Κώστα Παπαδάκη άλλαξε τα δεδομένα και κυρίως το κλίμα ανάμεσα στις δύο πλευρές. Ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ Ολυμπιακός αποφάσισε μαζί πάντα με τον αδελφό του, Γιώργο, να κάνουν την υπέρβαση και να ανεβάσουν όχι μόνο την προσφορά τους σε 1.6 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, αλλά και τη διάρκεια του συμβολαίου.

Με 4.8 εκατομμύρια ευρώ σε τρία χρόνια ο Μπουρούσης είναι πλέον ο 2ος πιο ακριβοπληρωμένος Έλληνας του Ολυμπιακού και μέσα στους πρώτους Έλληνες γενικότερα, μαζί με Παπαλουκά, Διαμαντίδη και Σπανούλη. Παράλληλα, τα μπόνους σε περίπτωση επίτευξης στόχων, ανεβάζουν τις αποδοχές του Έλληνα παίκτη μέχρι και ένα εκατομμύριο ευρώ περισσότερα. Ο Μπουρούσης ήθελε να μείνει στον Ολυμπιακό, γι' αυτό και χαμήλωσε τις απαιτήσεις του από το 1.8 που είχε ζητήσει, ενώ αρνήθηκε και την πρόταση της Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά και την επιλογή του ΝΒΑ.

Με την ολοκλήρωση του θρίλερ ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Μπουρούση, επήλθε μια πολύτιμη ηρεμία στους ερυθρόλευκους και συγκεκριμένα τον Παναγιώτη Γιαννάκη που ήθελε την παραμονή του Έλληνα σέντερ και το είχε εκφράσει στους συνεργάτες του, αλλά και στη διοίκηση του Ολυμπιακού, ενώ προκάλεσε και ενθουσιασμό στον κόσμο της ομάδας που πλέον περιμένει τις επόμενες κινήσεις της διοίκησης.

Και τώρα Πρίντεζης...

Από τη Δευτέρα ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να δώσει ένα τέλος και στο θέμα του Γιώργου Πρίντεζη, η πλευρά του οποίου περιμένει να δει, αν οι ερυθρόλευκοι θα ανεβάσουν την προσφορά τους. Ωστόσο, τα 750.000 ευρώ που δίνουν οι Αγγελόπουλοι στον Έλληνα φόργουορντ κρίνονται λογικά και... ισορροπημένα για το καλοκαίρι που διανύουμε, δεδομένης και της απόφασης των διοικούντων να συμμάζεψουν την οικονομική κατάσταση της ομάδας.

Μάλιστα, ο Ολυμπιακός με το διετές συμβόλαιο προς τον Πρίντεζη, δίνει τη δυνατότητα στον παίκτη να αναδιαπραγματευτεί το μέλλον του σε δύο χρόνια και εφόσον οι ερυθρόλευκοι έχουν κατακτήσει και τίτλους, να ανεβάσει ακόμη περισσότερο το κασέ του και σε μια εξαιρετική για τον ίδιο ηλικία (27-28 ετών). Η λογική και το κλίμα που έχουμε γύρω μας, μας οδηγούν στην πρόβλεψη ότι το σήριαλ με τον Πρίντεζη δεν θα έχει τόσα επεισόδια όπως αυτό με τον Μπουρούση. Ο παίκτης θέλει να μείνει στον Ολυμπιακό και μόνο η επιλογή του ΝΒΑ και των Τορόντο Ράπτορς μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα, χωρίς όμως να ξέρουμε πόσα είναι διατεθειμένοι να δώσουν οι Ράπτορς στον παίκτη και σε χρήμα και σε ρόλο.

Ο Χόλντεν και ο Πριτζιόνι...

Την επόμενη εβδομάδα θα φανούν και οι όποιες εξελίξεις στην υπόθεση του Τζέι Αρ Χόλντεν. Ο Ολυμπιακός του έχει κάνει επίσημη πρόταση 1.5 εκατομμυρίου για δύο χρόνια και ο Αμερικανός με το ρωσικό διαβατήριο καλείται να απαντήσει, αφού πάρει τις απαντήσεις από την ΤΣΣΚΑ Μόσχα για τη δική τους περίπτωση ανανέωσης του συμβολαίου τους. Οι ερυθρόλευκοι, πάντως, αν και έχουν τον Χόλντεν πρώτο στη λίστα τους για τη θέση του πλέι μέικερ δεν πρόκειται να περιμένουν πολύ.

Ο σχεδιασμός που έχει γίνει ανάμεσα στους Αγγελόπουλους και τον Παναγιώτη Γιαννάκη είναι συγκεκριμένος και για κάθε περίπτωση, υπάρχει εναλλακτική λύση και μάλιστα περισσότερες από μία. Αυτή τη στιγμή, εκτός του Χόλντεν στη λίστα του Ολυμπιακού είναι και ο Πάμπλο Πριτζιόνι που είναι ελεύθερος από την Τάου. Ο Αργεντινός έχει ιταλικό διαβατήριο και λογίζεται ως κοινοτικός, στοιχείο που παίζει μεγάλο ρόλο, αφού οι ερυθρόλευκοι δεν θέλουν να πάρουν πίσω από τον Θοδωρή Παπαλουκά έναν Αμερικανό παίκτη. Οι περισσότεροι, λοιπόν, σε αυτή τη λίστα για τη θέση του πλέι μέικερ, είναι κοινοτικοί.

Πώς έχει μέχρι στιγμής το ρόστερ;

Μετά την ανανεώση του Μπουρούση τα πράγματα σε σχέση με το υπάρχον ρόστερ του Ολυμπιακού, έχουν ως εξής:

Γκαρντ: Παπαλουκάς, Χαλπερίν είναι σίγουροι για την επόμενη σεζόν, ενώ υπάρχει ο Μίλος Τεόντοσιτς που λογικά θα δοθεί δανεικός, σε ομάδα της Ευρωλίγκα. Άρα, οι ερυθρόλευκοι θα κυνηγήσουν έναν κοινοτικό πλέι μέικερ όπως είπαμε και πιο πάνω, έναν Αμερικανό (;) στη θέση 2 όπου προς το παρόν υπάρχει το όνομα του Άντονι Πάρκερ, αλλά και τον Νίκο Ζήση που θα καλύπτει και τις δύο θέσεις, είναι Έλληνας και θέλει να παίξει στον Ολυμπιακό.

Φόργουορντ: Ο Τζος Τσίλντρες και ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος είναι στη θέση 3, με τον Αμερικανό να παραμένει στο Λιμάνι, από τη στιγμή που δεν έχει ακουστεί πρόταση για τον ίδιο από το ΝΒΑ, που να τον ενδιαφέρει. Στη θέση "3" είναι πιθανό να παίζει και η ξένη μεταγραφή του "2", αφού στόχος είναι ένας ψηλός γκαρντ και όχι κάποιος στα μεγέθη του Λιν Γκριρ.

Ψηλοί: Ο Νίκολα Βούισιτς έχει συμβόλαιο και συνεχίζει κανονικά, ο Γιάννης Μπουρούσης έμεινε, ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης έρχεται και ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης μάλλον επιστρέφει (ξεκινάει και προπονήσεις). Επίσης, ο Ζόραν Έρτσεγκ είναι ακόμη στο δυναμικό της ομάδας και προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια σταθερή απόφαση για την περίπτωσή του, αφού πρέπει να τελειώσει και η υπόθεση του Γιώργου Πρίντεζη. Συν τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη που υπολογίζεται, παρότι σκέφτεται τους Λος Άντζελες Κλίπερς. Στους ψηλούς, είναι σίγουρο, ότι θα γίνει και μια πολύ καλή ξένη προσθήκη. Αν μείνει ο Πρίντεζης και έρθει και ξένος, ο Έρτσεγκ θα δοθεί δανεικός.

Σημείωση: Με σίγουρους κοινοτικούς τους Χαλπερίν-Βούισιτς, μένει μια κοινοτική θέση για πλέι μέικερ και μία για δυάρι ή για 4-5. Όπως καταλαβαίνεται, αν στο "2" αποκτηθεί κοινοτικός, ο Αμερικανός θα είναι ψηλός και το αντίστροφο.

Εν κατακλείδι...

Ο Παναγιώτης και ο Γιώργος Αγγελόπουλος έφεραν εις πέρας την υπόθεση του Γιάννη Μπουρούση και το παζλ του ρόστερ δεν χάλασε. Πλέον, υπάρχει η απαιτούμενη ηρεμία για να προχωρήσει ο Ολυμπιακός και στις επόμενες κινήσεις. Η ερχόμενη εβδομάδα είναι σημαντική για τα θέματα του Χόλντεν (και γενικότερα του κοινοτικού πλέι μέικερ) και του Πρίντεζη. Αφού τελειώσουν αυτά, θα μπούμε στον Ιούλιο και θα ανοίξουν και οι αμερικανικές αγορές. Όπως βλέπετε, πλάνο υπάρχει ακόμη και στο χρονοδιάγραμμα. "Μπάλα-μπάλα" λέει συνήθως ο Γιαννάκης, βήμα-βήμα πάνε οι Αγγελόπουλοι...
































TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ