ΑΡΗΣ

Αγγέλου: "Δος ημίν σήμερον"

Αγγέλου: "Δος ημίν σήμερον"

«Τον στόχο του Πάτερ Ημών… Δος ημίν σήμερον. Χωρίς την βοήθεια του Θεού δεν γίνεται». Αυτός είναι ο αγωνιστικός στόχος του Άρη σύμφωνα με τον τεχνικό του Βαγγέλη Αγγέλου.

Ο Βαγγέλης Αγγέλου μίλησε στην «Αθλητική Κυριακή» για την προσπάθεια που γίνεται στην ομάδα, ώστε να πειστεί ο κόσμος να πάει στο γήπεδο και να ξεφύγει από την καθημερινότητά του.

Ακόμη ο τεχνικός του Άρη σχολίασε και τα… κοπλιμέντα του Λιανού μετά το παιχνίδι του Σαββάτου με τον Πανιώνιο στο κλειστό της Αρτάκης, και τον εκνευρισμό που προκαλούν οι ολιγωρίες στη διάρκεια του αγώνα.

Αρχικά ρωτήθηκε πως πήρε την απόφαση να απαντήσει θετικά στην πρόταση του Άρη παρά τα προβλήματα που υπάρχουν υποστηρίζοντας: "Για τους παίκτες και τους προπονητές που έχουν δουλέψει η αίγλη που έχει αυτός ο σύλλογος και το όνομα που κουβαλάει είναι μεγάλο θέλγητρο. Από εκεί και πέρα νομίζω ότι η αγωνιστική ομάδα και ο κάθε προπονητής κάνει αυτό που είπε ο πρόεδρος, προσπαθεί να υποστηρίξει την προσπάθεια που κάνει η διοίκηση με απλά συστατικά: Με ομαδικότητα, αυταπάρνηση, διάθεση, ώστε να εμπνεύσει τον κόσμο.

Εγώ το λίγο διάστημα που είμαι εκεί, έχω καταλάβει ότι ο κόσμος ανταποκρίνεται σε αυτά τα στοιχεία και αυτό θέλει και η διοίκηση. Κατ΄ επέκταση το αγωνιστικό τμήμα προσπαθεί να εκπέμψει μια προσπάθεια, ώστε να εμπνεύσει τον κόσμο, να συσπειρωθούν άνθρωποι γύρω από αυτήν την ομάδα και να φανεί ένα φως στο τούνελ, αλλά να μην είναι το… τρένο που έρχεται από απέναντι".

Σε ερώτηση για την απόδοση με τον Πανιώνιο και το ότι δέχθηκαν συγχαρητήρια από τον Ηλία Λιανό απάντησε πως: «Αυτά τα κοπλιμέντα δεν ξέρω αν είναι ευχάριστα ή δυσάρεστα. Για μας είναι δυσάρεστο, γιατί στο μπάσκετ ισοπαλία δεν υπάρχει, οπότε φύγαμε δυσαρεστημένοι από το αποτέλεσμα του Πανιωνίου. Όχι γιατί χάσαμε άδικα, ο Πανιώνιος μας κέρδισε δίκαια, αλλά γιατί εμείς δεν πιάσαμε τα στάνταρ που θέλαμε. Αυτό μας αφήνει μια πικρία και είναι επαναλαμβανόμενο αυτό σε σημείο τέτοιο που εκτός από εκνευρισμό, να αναρωτιόμαστε γιατί μας λείπουν λίγα πράγματα και λεπτομέρειες για να πάμε καλύτερα».

Για το ποια είναι τα στάνταρ στα οποία αναφέρθηκε με δεδομένο ότι υπάρχουν ελλείψεις λόγω των ξένων απάντησε πως «Αν έχετε παρατηρήσει εμείς δεν έχουμε αναφέρει τέτοια πράγματα, δεν αναφέρουμε ούτε ελλείψεις, ούτε για τραυματισμούς, ούτε ξένους. Ο σύλλογος έχει μια αξιοπρέπεια, μια υπερηφάνεια. Δεν τα χρησιμοποιούμε σαν επιχειρήματα. Δικαιολογίες υπάρχουν. Εμείς προσπαθούμε γι΄ αυτό που είπαμε πριν.

Ο Άρης έχει έναν κόσμο, που είναι χαμένος στα προβλήματα της σημερινής κοινωνίας. Εμείς θέλουμε να φτιάξουμε ένα «αθλητικό καφενείο», έναν χώρο για να μαζεύεται ο κόσμος και να νιώθει όμορφα ο Αρειανός φίλαθλος, που κατ΄ εκτίμηση πάρα πολλών ανθρώπων, είναι ίσως και ο πιο μπασκετικός στην Ελλάδα. Δηλαδή, ο φίλαθλος του Άρη είναι από τους πιο μπασκετικούς.

Είχαμε την τύχη να βρεθούμε προ ημερών σε μια συνεύρεση με τους παλαίμαχους και ακούσαμε κρίσεις που τις αναφέρουν προπονητές. Εμείς θέλουμε να μην αναφέρουμε δικαιολογίες. Οι σταθερές που ψάχνουμε στα παιχνίδια είναι οι σταθερές που ψάχνουν όλες οι ομάδες. Ας πούμε από τον Πανιώνιο ήταν τα ριμπάουντ που χάσαμε και οι στιγμιαίες επιθετικές και αμυντικές ολιγωρίες μας στοίχισαν".

Κι όταν ρωτήθηκε για τον στόχο που έχει ο Άρης αγωνιστικά στην φετινή χρονιά απάντησε: "Τον στόχο του Πάτερ Ημών… Δος ημίν σήμερον. Χωρίς την βοήθεια του Θεού δεν γίνεται".

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ