ΤΡΙΚΑΛΑ

Αγγέλου: "Θέλω να μείνω"

Αγγέλου: "Θέλω να μείνω"
Αγγέλου

Ο Βαγγέλης Αγγέλου εξέφρασε την επιθυμία του να μείνει ενώ μέχρι την Παρασκευή θα εξοφληθούν οι παίκτες

Αναλυτικά η συνέντευξη του Βαγγέλη Αγγέλου στην εφημερίδα "The Match":
- Είσαστε ο τρίτος προπονητής που ανέλαβε τον ΑΣ Τρίκαλα φέτος (σ.σ. είχαν προηγηθεί οι Γιάννης Τζήμας και Γιάννης Χριστόπουλος). Πόσο ρίσκο εμπεριείχε αυτή σας η απόφαση.

" Σίγουρα αρκετό. Αλλά αυτό με οδήγησε τελικά στο να αναλάβω την τεχνική ηγεσία της ομάδας. Έχει και αυτό την ομορφιά του. Να τεστάρεις δηλαδή τις δυνάμεις του και τα όριά σου. Βέβαια μου άρεσε και η προσέγγιση των ανθρώπων της ομάδας. Υπήρχαν και υπάρχουν αρχές και σωστός χαρακτήρας από τη διοίκηση που δύσκολα βρίσκεις σήμερα.

- Από τη στιγμή που αναλάβατε την ομάδα τι πιστεύετε ότι έπρεπε να αλλάξει;

" Έπρεπε να γίνει πρώτα απ' όλα ομάδα, και δεν είχαμε και πολύ χρόνο γι' αυτό. Δεν θέλαμε να προσβάλλουμε φυσικά κανέναν, ούτε να ρίξουμε ευθύνες. Από εκεί και πέρα έπρεπε να χωρίσουμε τη δουλειά σε κατηγορίες. Σε ομάδα εργασίας, προπόνησης, ιατρικού επιτελείου, όλα αυτά βέβαια σε θεωρητικό επίπεδο πάντα. Και από εκεί και πέρα να κινηθούμε με βάση τον κάθε αντίπαλο και τις βαθμολογικές ανάγκες που είχαμε. Και μόλις με μία νίκη έπρεπε να βρούμε τρόπο να κρατήσουμε τον κόσμο κοντά μας. Και χρειάστηκε κάποιοι να δουλεύουν 16 και 18 ώρες την ημέρα για να πετύχουμε αυτό που θέλαμε.

- Υπήρξε στιγμή που φοβηθήκατε ότι στο τέλος ο ΑΣ Τρίκαλα δεν θα τα κατάφερνε;

" Το μπάσκετ ξέρετε κι εσείς ότι δεν έχει ισοπαλία. Η νίκη φέρνει ενθουσιασμό και η ήττα απογοήτευση. Και έπρεπε να βρούμε ισορροπία σε αυτά τα δύο και να δείξουμε την απαραίτητη αντοχή. Υπήρξαν στιγμές που ναι όντως φοβήθηκα. Ωστόσο δείξαμε την αντοχή που έπρεπε".

- Θέμα συγκυριών λοιπόν που χρειάστηκε το πέρας της τελευταίας αγωνιστικής για να εξασφαλίσει την παραμονή στην κατηγορία ο ΑΣΤ;

" Ακριβώς. Αλλά δείξαμε και την απαραίτητη πνευματική δύναμη. Και όσο το δείχναμε αυτό, τόσο αντίπαλοί μας, όπως το Αιγάλεω και η ΑΕΛ ΓΣ, που έβλεπαν αυτήν την κατάσταση, αγχώνονταν.

"Οφείλω στον ΑΣΤ και στον πρόεδρο"

- Από εδώ και πέρα; Τι θα πρέπει να περιμένουμε; Αν και νωρίς να απαντήσετε οριστικά, είστε θετικός στο να συνεχίσετε τη συνεργασία σας με τον ΑΣ Τρίκαλα;

" Δεν είναι και τόσο νωρίς. Απλά πρέπει να προηγηθούν άλλα θέματα. Για παράδειγμα θα πρέπει να δούμε τι έδωσε ο καθένας φέτος στην ομάδα, να γίνει μία αξιολόγηση όλων. Από την πλευρά μου θα πρέπει να πω ότι οφείλω στον ΑΣ Τρίκαλα αρκετά. Μου έδωσε πολλά η ομάδα για την καριέρα μου. Οπότε είμαι θετικός στο να συνεχίσω την καριέρα μου στον ΑΣ Τρίκαλα

- Θα ήθελα και ένα σχόλιο από εσάς για τον πρόεδρο της ομάδα, τον κο Γιαννούλα…

" Είναι ένας άνθρωπος με αρχές και χαρακτήρα. Του οφείλω. Ο τρόπος σου σε πλησιάζει προσδίδει ασφάλεια. Και θα πρέπει να τονίσω το εξής: Ως νεόκοπος παράγοντας στο ελληνικό μπάσκετ χρήζει και της απαραίτητης προστασίας και σεβασμού. Πρέπει το μπασκετικό στερέωμα να τον υπολογίσει πολύ. Γιατί λείπει η προστασία σε σωστούς παράγοντες στην Α1.

- Σε γενικότερο πλαίσιο, πως σας φάνηκε το φετινό πρωτάθλημα της Α1;

Γενικότερα το μπάσκετ, όπως και κάθε ομαδικό άθλημα έχει ένα ιδιαίτερο φως. Είναι νωρίς για να βγάλουμε συμπεράσματα ακόμη για φέτος. Αυτό όμως που έχω να τονίσω είναι το εξής: Είμαστε σε δύσκολες εποχές. Σε εποχές κρίσης. Οι εποχές αυτές θα γίνουν δυσκολότερες και αυτό το φως του μπάσκετ δεν θα πρέπει να μας τυφλώνει.




























TAGS ΤΡΙΚΑΛΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ