ΑΡΗΣ

Αγιασμός πρόκρισης

Αγιασμός πρόκρισης
Αγιασμός

Το απόγευμα της Κυριακής πραγματοποιήθηκε στο "Αλεξάνδρειο" ο καθιερωμένος Αγιασμός

Ένας Αγιασμός που τελέστηκε μόλις δύο μέρες πριν από το πρώτο παιχνίδι με το Μαρούσι στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο των προκριματικών της Ευρωλίγκας (Τρίτη, 19:00), με τη ρεβάνς να πραγματοποιείται την Κυριακή στο κλειστό του Αγίου Θωμά.
Ματσόν: " Δεν είχαμε αρκετό χρόνο"

Την αποφυγή των λαθών χαρακτήρισε ως "κλειδί" για την επικράτηση ο προπονητής του Άρη, Αντρέα Ματσόν, δύο ημέρες πριν από την πρώτη αναμέτρηση με το Μαρούσι, για τον Α’ προκριματικό γύρο της Ευρωλίγκα.

" Είναι για όλους μας περίεργο το γεγονός ότι πρέπει να δώσουμε τέτοιους αγώνες στην αρχή της περιόδου. Δυστυχώς, η ομάδα δεν είχε αρκετό χρόνο για να προπονηθεί όλη μαζί, αλλά θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Είναι σημαντικό να κάνουμε όσο λιγότερα λάθη γίνεται. Δεν είχαμε χρόνο να ασχοληθούμε πάρα πολύ με το Μαρούσι, γιατί το πρώτο μας μέλημα ήταν να φτιάξουμε τη δική μας ομάδα, να προσαρμοστούμε και να ετοιμαστούμε όσο καλύτερα μπορούμε", ήταν η πρώτη τοποθέτηση του Ιταλού τεχνικού του Άρη.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε επίσης στις ιδιαιτερότητες που κρύβουν αυτές οι διπλές αναμετρήσεις, που θα κριθούν στην συνολική διαφορά πόντων λέγοντας: " Παλιότερα παίξαμε πολλά παιχνίδια με το πόιντ σίστεμ. Ίσως αυτό το σύστημα έχει κάποια αρνητικά στοιχεία, επειδή σε ωθεί να σκέφτεσαι τη μεγάλη διαφορά στο σκορ. Την ώρα του αγώνα, το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να παίζουμε μπάσκετ, χωρίς να σκεφτόμαστε πώς πάει το σκορ. Μόνο στα τελευταία 3 λεπτά του αγώνα έχει σημασία να ασχοληθείς με το σκορ".

Ο προπονητής του Άρη ξεκαθάρισε, πάντως, ότι σε καμία περίπτωση δεν τίθεται θέμα ρεβάνς για την ήττα από το Μαρούσι στους αγώνες για την 3η θέση, στο περσινό πρωτάθλημα της Α1 επισημαίνοντας πως: " Το μόνο που σκέφτομαι, είναι να πηγαίνει καλά η ομάδα μου. Όταν κοιταζόμαστε στον καθρέφτη, είμαστε 200% βέβαιοι πως κάνουμε ό,τι μπορούμε για να πηγαίνουν όλα καλά".

Καταλήγοντας, ο Ματσόν τόνισε ότι: " Το μπάσκετ είναι το μέλλον, αλλά οφείλουμε να κοιτάμε και το παρελθόν. Πέρσι όλα τα παιδιά έκαναν εξαιρετική δουλειά, είχαν ελάχιστες ήττες μέσα στην σεζόν. Πρέπει να βλέπουμε τι πέτυχε αυτή η ομάδα τα προηγούμενα χρόνια, επιστρέφοντας στην Ευρωλίγκα έπειτα από πολυετή απουσία".

Mπετς: " Διαφορετικά παιχνίδια"
Πριν από την έναρξη της προπόνησης υπήρξαν και δηλώσεις από τον Άντριου Μπετς ενόψει του πρώτου ραντεβού με το Μαρούσι. Ο διεθνής Άγγλος σέντερ τόνισε: " Πρόκειται για διαφορετικά παιχνίδια από το περσινά για πλέι οφ. Άλλη ομάδα εμείς και άλλη το Μαρούσι. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να κερδίσουμε το παιχνίδι".

Από την πλευρά του ο Αντρέα Ματσόν για την εκτός αγωνιστικού χώρου προετοιμασία παρακολούθησε σε dvd το Σάββατο μαζί με τους συνεργάτες του, το τελευταίο φιλικό του Αμαρουσίου με την ΑΕΚ. Με τον τρόπο αυτό το τεχνικό τιμ του Άρη έχει και την τελευταία εικόνα για τον προσεχή του αντίπαλο.

Κατά τα άλλα θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Μάριο Μπόνι, μέλος του τμήματος σκάουτινγκ της ομάδας της Θεσσαλονίκης, αναμένεται τη Δευτέρα να βρίσκεται με την σειρά του από την Ιταλία στο "Αλεξάνδρειο" για να παρακολουθήσει την Τρίτη το παιχνίδι με το Μαρούσι.

Μαρκόπουλος: " Nα πετύχουμε τον στόχο μας"

Στην προσπάθεια του Άρη να προκριθεί στους ομίλους της Ευρωλίγκας αναφέρθηκε ο Χάρης Μαρκόπουλος που χαρακτήρισε αθλητική "εκδίκηση" την πιθανή πρόκριση επί του Αμαρουσίου.

Για την πρόωρη έναρξη της προετοιμασίας του Άρη: " Είναι πρωτόγνωρο για όλους. Η Ευρωλίγκα αποφάσισε να παίξουν για πρώτη φορά στην ιστορία της προκριματικά και πρέπει να προετοιμαστούμε όσο το δυνατό καλύτερα. Είναι νωρίς και οι ομάδες δεν είναι απόλυτα έτοιμες. Αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα για να προκριθείς στην επόμενη φάση και αν μπορέσεις να μπεις στους ομίλους", δήλωσε ο ασίσταντ κόουτς των "κίτρινων" στον "Sentra 103.3".

Για το αν το πρόγραμμα της προετοιμασίας θα ήταν διαφορετικό χωρίς την υποχρέωση των προκριματικών: " Σίγουρα. Θα ξεκινούσαμε πιο αργά. Περίπου στις 20 Οκτωβρίου θα ξεκινούσαμε τους αγώνες".

Για το αν πρέπει οι παίκτες να κάνουν και κάποιου είδους συντήρηση μέσα στη χρονιά: " Σίγουρα. Πρέπει να βρούμε τον τρόπο να κρατήσουμε τους παίκτες σε επαγρύπνηση ώστε να παίξουμε όσο το δυνατό καλύτερο μπάσκετ".

Για τις μεταγραφές που έκανε ο Άρης: " Θεωρούμε ότι για τη φετινή σεζόν χρειαζόμαστε έμπειρους Έλληνες παίκτες. Και οι τρεις Έλληνες που έχουν έρθει έχουν φάει με το κουτάλι τα ματς της Ευρωλίγκα. Επενδύσαμε σε φρέσκους, ως προς το ευρύ κοινό, Αμερικάνους, που έχουν κάνει αξιοζήλευτη καριέρα και να δημιουργήσουμε μια καλή ομάδα για να χαίρεται το κοινό που θα μας βλέπει".

Για το τι πρέπει να περιμένει ο κόσμος του Άρη από την ομάδα: " Είναι νωρίς να μιλάμε γι' αυτό. Είναι ομάδα που έχει χτιστεί τον τελευταίο μήνα. Έχει το ταλέντο και την εμπειρία να κάνει κάτι καλό. Προσπαθεί ο ένας να μάθει τον άλλο. Ο Άρης είναι καταδικασμένος να διεκδικεί τη νίκη και να κερδίζει σε κάθε ματς. Είναι μεγάλη ομάδα. Εν αρχή ο στόχος μας είναι να περάσουμε στην επόμενη φάση".

Για το αν αποτελεί στρατηγικό στόχο η πρόκριση στους ομίλους της Ευρωλίγκας: " Οποιαδήποτε ομάδα που παίρνει μέρος στον προκριματικό θέλει να περάσει στους ομίλους. Πόσο μάλλον για ο Άρης. Για να γίνει κάτι τέτοιο εφικτό η ομάδα πρέπει να μείνει συγκεντρωμένη στο στόχο της".

Για το αν αποτελεί κατά κάποιο τρόπο αθλητική εκδίκηση μια πρόκριση επί του Αμαρουσίου: " Πολλοί το λένε και είναι αλήθεια. Τα τελευταία δυο χρόνια μιλάμε για διαφορετικές ομάδες του Άρη και του Αμαρουσίου. Το μόνο που μας ενδιαφέρει τώρα είναι το πως θα πετύχουμε το στόχο μας. Το αν πετύχουμε το στόχο κερδίζοντας μια ομάδα που μας έχει δημιουργήσει προβλήματα θα είναι ό,τι καλύτερο".































TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ