ΑΕΛ

Αιγάλεω-ΑΕΛ: 90-56

Με το... μάτι να γυαλίζει το Αιγάλεω συνέτριψε την ΑΕΛ με 90-56 κάνοντας το αποφασιστικό βήμα παραμονής

Οι παίκτες του Θωμά Νίκου από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο επέβαλαν την κυριαρχία τους και βρέθηκαν στην έναρξη της επανάληψης με μια μεγάλη διαφορά στα... χέρια τους, που μπορεί να φανεί κάτι παραπάνω από χρήσιμη στο φινάλε του πρωταθλήματος.
Οι Λαρισαίοι από την άλλη αποδείχτηκαν κατώτεροι των περιστάσεων, πληρώνοντας την αστοχία τους από τα 6.25. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι "βυσσινί" είχαν 1/19 ως το 37'.

Ο αγώνας

Από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι έδειξαν ότι... ήθελαν το ματς περισσότερο. "Κλειδώνοντας" με παγίδες τον Τορίν Φράνσις και μετατρέποντας την αμυντική τους διάθεση σε εύκολους πόντους στην επίθεση οι παίκτες του Θωμά Νίκου ξέφυγαν νωρίς-νωρίς (25-12).

Ο Ντονέλ Τέιλορ πέτυχε συνεχόμενους πόντους, αν κι αυτός που "καθάρισε" ουσιαστικά το ματς ήταν ο Ανδρόνικος Γκιζόγιαννης. Με συνεχόμενους πόντους έκανε το 34-12 ολοκληρώνοντας το σερί, πριν σταματήσει την 6λεπτη αφλογυστία των Λαρισαίων ο Νέστορας Κόμματος.

Ο έμπειρος φόργουορντ ευστόχησε σε τρίποντο μετά από δέκα άστοχες προσπάθειες, με το δικό του σουτ να είναι και το μοναδικό εύστοχο πίσω από τα 6.25! Οπότε το 43-25 που διαμόρφωσε ο Τέιλορ με εντυπωσιακή ενέργεια κι ο Αποστολίδης με 2/2 βολές ήταν μάλλον φυσιολογικό.

Οι παίκτες του Αιγάλεω, ωστόσο, δεν σταμάτησαν εκεί. Το... μάτι τους γυάλιζε και σκεπτόμενοι τη διαφορά ενόψει του δεύτερου γύρου πάλεψαν κάθε φάση, ακόμη και στα τελευταία λεπτά.

Το καλό ξεκίνημα είχε "γεμίσει" τους παίκτες του Θωμά Νίκου με αυτοπεποίθηση κι αυτό φάνηκε από... δύσκολα σουτ που έκαναν ακόμη δυσκότερο το έργο των "βυσσινί".

Η ομάδα του Βαγγέλη Αλεξανδρή με τον Τορίν Φράνσις φορτωμένο με φάουλ και τον Αποστολίδη "εξουδετερωμένο" δεν είχε και πολλές λύσεις. Ούτε το κοντό σχήμα κι οι αλλαγές σε όλα τα σκριν, ούτε καν η πιεστική άμυνα με παγίδες σε όλο το γήπεδο έφεραν αποτέλεσμα για την ΑΕΛ, που γνώρισε τελικά τη συντριβή (90-56).

Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 25-12, 43-24, 68-37, 90-56

Αιγάλεω (Θωμάς Νίκου): Γκάμπρανς 5, Σούλης 15 (1), Τέιλορ 15, Πάτερσον 6, Μαγκουνής 5 (1), Αγγελόπουλος 11 (1), Μπρέισι 6, Καλλινικίδης 5 (1), Γκιζόγιαννης 12 (2).

ΑΕΛ (Βαγγέλης Αλεξανδρής): Μπρόζος, Μέχια 8, Ζάρας 5 (1), Κόμματος 6 (1), Αποστολίδης 4, Μανωλόπουλος 3 (1), Παπανικολάου 3 (1), Λαμπρόπουλος 8, Τσαϊρέλης 5, Καραβανάς 4, Λάππας, Φράνσις 10.

Αλεξανδρής: "Από τις χειρότερες ήττες στην καριέρα μου"

Μετά το τέλος του αγώνα ο Βαγγέλης Αλεξανδρής τόνισε: "Ήταν μια από τις χειρότερες ήττες της καριέρας μου κι η χειρότερη ήττα της ΑΕΛ στο πρωτάθλημα. Δεν θα ρίξω ευθύνες πουθενά, αλά δεν μπορώ να τις αναλάβω κι όλες εγω".

Από τη μεριά του ο Θωμάς Νίκου πρόσθεσε: "Ήταν θέμα χρόνου να αποδώσουμε όπως θέλουμε. Δεν μπορείτε φανταστείτε κάτω από ποιες συνθήκες κάνουμε προπονήσεις, αλλά παρόλα αυτά θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να παλεύουμε για το στόχο μας".


























TAGS ΑΕΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ