ΚΑΒΑΛΑ

Αιγάλεω-Καβάλα: 72-77

Αιγάλεω-Καβάλα: 72-77
Καβαλιάουσκας-Ντάνιελς

Ιστορική νίκη για την Καβάλα καθώς απέδρασε από το Αιγάλεω επικρατώντας με 77-72

Το Αιγάλεω που θα προχωρήσει στην απόκτηση του Ντονέλ Τέιλορ (θα αντικαταστήσει τον Λεμίρ Γκολντγουάιρ) δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την έδρα του και υποχρεώθηκε στην πέμπτη του ήττα στο πρωτάθλημα.
Η Καβάλα δεν ξεκίνησε καλά, όμως στην επανάληψη βελτιώθηκε και εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο τις λανθασμένες επιλογές των γηπεδούχων. Ο Μπρέισι στο τέλος έδωσε λύσεις και κράτησε... ζωντανό το Αιγάλεω, όμως σε εκείνο το σημείο έβαλε την... υπογραφή του ο Ντάνιελς που σταμάτησε στους 27 πόντους.

Ο αγώνας


Το Αιγάλεω ήθελε να δείξει από νωρίς τις διαθέσεις του και να ελέγξει τον ρυθμό της αναμέτρησης κάτι που το κατάφερε κατά τη διάρκεια του πρώτου μέρους.

Οι γηπεδούχοι είχαν το πάνω χέρι, ωστόσο η Καβάλα βρισκόταν κοντά στο σκορ βρίσκοντας επιθετικές λύσεις. Περίπου τρία λεπτά πριν από τη λήξη του πρώτου μέρους το Αιγάλεω κατάφερε να προηγηθεί με δέκα πόντους διαφορά (38-28). Οι παίκτες του Κώστα Πιλαφίδη πάντως, δεν ήταν διατεθειμένοι να τα παρατήσουν και μείωσαν σε 39-33 στη λήξη του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη η Καβάλα... μεταμορφώθηκε προς το καλύτερο. Βελτίωσε την άμυνα της και έχοντας ως επιθετική αιχμή τον Ουίλιαμς Ντάνιελς πέρασε μπροστά και επέβαλλε τον δικό της ρυθμό. Στο 27' οι Θεσσαλλονικείς προηγήθηκαν ακόμα και με 12 πόντους (56-44) έπειτα από δύο εύστοχες βολές του Ντάνιελς.

Στα τελευταία λεπτά του τέταρτου δεκαλέπτου η αναμέτρηση έγινε πραγματικό ντέρμπι, αφού το Αιγάλεω επέστρεψε στη διεκδίκηση της νίκης και οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο ψύχραιμοι στο τέλος και έχοντας σωστές επιλογές στην επίθεση έφτασαν στην πρώτη τους νίκη στην Α1.

Τα δεκάλεπτα: 22-17, 39-33, 49-59, 72-77

Αιγάλεω (Σκουρτόπουλος): Γκάμπρανς 12 (1), Σούλης 5, Πάτερσον 12, ΜακΓκραθ 11 (3), Μαγκουνής 4, Αγγελόπουλος 2, Μπρέισι 14 (1), Καλλινικίδης 4, Γκιζογιάννης 8 (1).

Καβάλα (Πιλαφίδης): Ντιγκμπέ 4, Ντάνιελς 27(1), Τόμας 8(2), Κέκελης, Γκαγκαλούδης 9(1), Αμαγκού 12 (2), Καβαλιάουσκας 7, Κούβελας 2, Αγγελακόπουλος 3, Πάντιτς 5.

Πιλαφίδης: "Ιστορική νίκη"


Ο Κώστας Πιλαφίδης ήταν απόλυτα ικανοποιημένος από την απόδοση των παικτών του και μετά το τέλος του αγώνα τόνισε: " Παρά την κακή απόδοση που είχαμε στο πρώτο μέρος, οι παίκτες που είχαν την εμπειρία κατάφεραν να πάνε το παιχνίδι εκεί που θέλαμε και στο τέλος να χτυπήσουμε το Αιγάλεω παίρνοντας τη νίκη. Είναι ιστορική νίκη, καθώς είναι η πρώτη της Καβάλας στην Α1".

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος από την πλευρά του ανέφερε: " Η Καβάλα άξιζε τη νίκη. Δυστυχώς στο τρίτο δεκάλεπτο δεν λειτουργήσαμε σωστά. Παίρνω την ευθύνη που δεν χρησιμοποιήθηκε ο Γκόλντγουάιρ ο οποίος θα αντικατασταθεί. Θέλουμε παίκτες με προσωπικότητα".






















TAGS ΚΑΒΑΛΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ