ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Αιγάλεω-Ολυμπιακός: 65-90

Αιγάλεω-Ολυμπιακός: 65-90
Τσίλντρες

Στο ντεμπούτο του Τσίλντρες ο Ολυμπιακός επικράτησε άνετα στην έδρα του Αιγάλεω με 90-65

Οι γηπεδούχοι άντεκαν μέχρι τα μισά της πρώτης περιόδου αλλά στη συνέχεια η είσοδος του Θοδωρή Παπαλουκά άλλαξε τον ρυθμό του αγώνα που έγειρε πολύ νωρίς στην πλευρά του Ολυμπιακού. Oι πόντοι μοιράστηκαν για τους παίκτες των φιλοξενούμενων με τον Τσίλντρες να είναι πρώτος σκόρερ με 16 (8/8 βολές) και τον Πρίντεζη να ακολουθεί με 14. Ο Γκόλντγουαϊρ είχε 14 από πλευράς "μπλε" και ο Γκιζόγιαννης 11.
Ο αγώνας
Το νευρικό ξεκίνημα και των δύο ομάδων είχε ως αποτέλεσμα ένα δίλεπτο χωρίς καλάθι εντός πεδιάς πριν ο Πρίντεζης κάνει το 0-3. Από εκεί και πέρα οι "ερυθρόλευκοι" που ξεκίνησαν με δύο νεοαποκτηθέντες στην πεντάδα (Τσίλντρες, Χάλπεριν) πήραν ένα γρήγορο προβάδισμα με 5-2 και 8-5 αλλά η συνέχεια άνηκε στους Αμερικανούς του Αιγάλεω που ανέλαβαν πρωτοβουλίες. Αρχικά ο Γκόλνγουαϊρ με 5 συνεχόμενους πόντους και στη συνέχεια οι Μπρέισι και Πάτερσον οδήγησαν στο 17-10 για το "Σίτι" με τον Γιαννάκη να είναι ιδιαίτερα προβληματισμένος με την άμυνα της ομάδας του.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού ανέλαβε και πρωτοβουλίες, περνώντας στο παιχνίδι τον Παπαλουκά που έκανε αυτό που ξέρει καλά. Άλλαξε τον ρυθμό του αγώνα και πρωταγωνίστησε στο σερί 10-1 για την ομάδα του που ισοφάρισε σε 18-18. Από εκεί και πέρα οι "ερυθρόλευκοι" τα πήγαν περίφημα και αρχικά έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενοι με 24-20 με τον "Δράκο" να έχει χρησιμοποιήσει σε αυτό το διάστημα 10 από τους 12 παίκτες που είχε στη διάθεσή του.

Αμυντικό ρεσιτάλ και εκτόξευση της διαφοράς
Σε παράσταση για έναν ρόλο εξελίχθηκε η δεύτερη περίοδος αφού είναι χαρακτηριστικό ότι στο συγκεκριμένο διάστημα το Αιγάλεω σημείωσε 7 πόντους και ο Ολυμπιακός 22.

Αρχικά με τον Έρτσεγκ να κάνει ότι θέλει και στη συνέχεια τους Βασιλόπουλο και Γκριρ να σκοράρουν η ομάδα του Πειραιά αύξησε το προβάδισμα στους 10 (23-33) με την άμυνα να παίζει σημαντικό ρόλο σε αυτή την εξέλιξη και τους διαδρόμους για τους γηπεδούχους να έχουν κλείσει. Χωρίς να μπορεί να βρει λύσεις απέναντι στο πλούσιο ροτέισον του Ολυμπιακού ο Σκουρτόπουλος έβλεπε την ομάδα του να παρακολουθεί ανήμπορη τα σερί των αντιπάλων που έφτασαν με τη λήξη του ημιχρόνου στο +19 (27-46) μετατρέποντας το ματς σε μονόλογο.

Συνεχίστηκε η παράσταση για έναν ρόλο
Όπως και στη δεύτερη περίοδο έτσι και στην τρίτη ο Ολυμπιακός είχε τον πλήρη έλεγχο του αγώνα με τον Τσίλντρες να κλέβει την παράσταση στο τρίτο λεπτό όταν κάρφωσε εντυπωσιακά στον αιφνιδιασμό δείχνοντας για πρώτη φορά στο ματς το μεγάλο του προσόν. Στα πρόσωπα των Μαγκουνή και Γκιζόγιαννη ο Θανάσης Σκουρτόπουλος βρήκε λύσεις στην προσπάθεια της ομάδας του να συμμαζέψει τη διαφορά και με όπλο τη ζώνη που καθήλωσε τον Ολυμπιακό για πέντε συνεχόμενες επιθέσεις το Αιγάλεω μείωσε σε 38-60. Το δεκάλεπτο έληξε με σκορ 39-65 αφού ο Πελεκάνος παρά το γεγονός ότι μόλις είχε περάσει στο ματς ήταν ζεστός.

Τυπική διαδικασία
Μεγάλη ευκαιρία για τους αναπληρωματικούς των δύο ομάδων αποτέλεσε η τελευταία περίοδος όπου όλα είχαν κριθεί πριν ακόμα αρχίσει. Ο Παναγιώτης Γιαννάκης πέρασε στο παρκέ και τον Σλούκα τη στιγμή που ο Πελεκάνος σκόραρε συνεχώς. Από την πλευρά του ο τεχνικός του Αιγάλεω έβαλε και τον νεαρό Αγγελόπουλο με τον Ολυμπιακό σταθερά να έχει το μεγάλο προβάδισμα. Το τελικό 65-90 επιβεβαίωσε την απόλυτη κυριαρχία των "ερυθρόλευκων" στο παιχνίδι το οποίο αποτέλεσε ιδανική αρχή στο Πρωτάθλημα γι' αυτούς.

Τα δεκάλεπτα: 20-24, 27-46, 41-65, 65-90

Οι σκόρερ των δύο ομάδων:

Αιγάλεω (Σκουρτόπουλος): Κρστιτς 1, Σούλης 4, Γκόλντγουαϊρ 14 (1), Κουπίδης 9 (2), Πάτερσον 5 (1), Χόχλερ 2, Μαγγουνής 2, Αγγελόπουλος Ν., Μπρέισι 14 (1), Καλλινικίδης 3, Αγγελόπουλος Δ., Γκιζόγιαννης 11 (3)

Ολυμπιακός (Γιαννάκης): Παπαλουκάς 3 (1), Πελεκάνος 11 (3), Τσίλντρες 16, Έρτσεγκ 8, Τεόντοσιτς 2, Μπουρούσης 11 (1), Χαλπερίν 5 (1), Γκριρ 9 (1), Πρίντεζης 14 (1), Βασιλόπουλος 7 (1), Βουγιούκας 2, Σλούκας 2

Γιαννάκης: " Mεγαλύτερη σταθερότητα"
Για την επιστροφή του Ολυμπιακού στο παιχνίδι μετά το κακό ξεκίνημα μίλησε ο προπονητής της ομάδας, Παναγιώτης Γιαννάκης.

" Ήρθαμε εδώ, γνωρίζοντας ότι το Αιγάλεω είναι μια ομάδα με πάθος, θέληση και μυαλό και πως, αν δεν ήμαστε σοβαροί από το πρώτο λεπτό, θα είχαμε προβλήματα. Στην αρχή κατάφερε να μας προκαλέσει κάποια νευρικότητα, αλλά όσο περνούσε ο χρόνος προσαρμοζόμασταν περισσότερο σε αυτό που θέλουμε να παίζουμε για να κερδίσουμε ματς, από τα οποία μπορούμε να μάθουμε αρκετά πράγματα".

"Είμαστε νέα ομάδα και πρέπει να βελτιώσουμε την σταθερότητα στο παιχνίδι μας. Το Αιγάλεω είναι μια ομάδα από γειτονιά κι αισθάνομαι ωραία που κάνει τον κόσμο να μιλάει για τη δυτική Αττική. Με μερικά απ' τα παιδιά έχουμε μεγαλώσει μαζί. Στη συνέχεια μπορούμε να δούμε ακόμη πιο θεαματικό μπάσκετ

".

Ο Γιώργος Πρίντεζης από την πλευρά του τόνισε: " Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, ασχέτως τι δείχνει το τελικό σκορ. Χρειαζόταν προσοχή, ήμασταν διαβασμένοι και καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη. Είναι νωρίς ακόμα για να μας κρίνει κανείς, σιγά-σιγά παρουσιαζόμαστε όλο και καλύτεροι. Δείξαμε κάποια καλά σημεία στο παιχνίδι μας, αλλά υπάρχουν ακόμα αδυναμίες, που πρέπει να βελτιώσουμε. Ελπίζω στη συνέχεια να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι και στην άμυνα και στην επίθεση".

Όσο για τον προπονητή του Αιγάλεω, Θανάση Σκουρτόπουλο, μίλησε για την προσπάθεια να προσαρμοστούν οι νέοι παίκτες: " Στόχος μας είναι να κάνουμε περήφανο τον κόσμο μας. Γι' αυτό θα παλεύουμε, όσο μπορούμε, με όσες δυνάμεις έχουμε, θα προσπαθούμε για το καλύτερο. Θέλω να σταθώ σε τρία σημεία. Το ένα είναι η μάχη των ριμπάουντ, εκεί όπου τα αθλητικά προσόντα τού Ολυμπιακού δεν τα βρίσκεις εύκολα".

"Xάσαμε πολλά εύκολα σουτ, τα οποία θα μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε για να μειώσουμε την διαφορά, ενώ προσπαθούμε να βοηθήσουμε 4 παιδιά να προσαρμοστούν. Δεν απογοητευόμαστε, συνεχίζουμε, είμαι αισιόδοξος. Χρειαζόμαστε πίστωση χρόνου. Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο της ομάδος, που στάθηκε στο πλευρό μας

".

O Ανδρόνικος Γκιζόγιαννης πρόσθεσε: " Δεν υπάρχουν και πολλά που μπορώ να πω, όπως μαρτυρά και το σκορ. Και οι δύο ομάδες είμαστε νέες. Πρέπει την αναμέτρηση αυτή να την κρατήσουμε ως μάθημα, γιατί είτε χάσεις από τον Ολυμπιακό είτε τον κερδίσεις είναι μάθημα. Υπάρχει μέλλον για την ομάδα μας, αρκεί να δουλεύουμε σκληρά. Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για τη νίκη του, συγχαρητήρια και στον κόσμο μας, που ήταν για ακόμη μία φορά ο έκτος παίκτης μας".

Tέλος ο Καλλινικίδης έπλεξε το εγκώμιο του Τσίλντρες: " Είναι υπεραθλητής, παίζει εξαιρετική άμυνα κι αν προσαρμοστεί μπορεί σπουδαία πράγματα".

Αγγελόπουλος: " Θα φέρουμε ακόμα καλύτερους"
Στο κλειστό του Αιγάλεω βρέθηκε και συνεργείο του ESPN για να καλύψει την πρώτη εμφάνιση του Τζος Τσίλντρες στο ελληνικό Πρωτάθλημα.

Σε δηλώσεις του στο αμερικάνικο δίκτυο ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος δήλωσε: " Θα φέρουμε κι άλλους παίκτες, ακόμη καλύτερους από το ΝΒΑ τα επόμενα χρόνια".

Η εξέλιξη του αγώνα:

1' Έναρξη 1ης περιόδου
2' Δίποντο Ολυμπιακός Πρίντεζης (0-3)
Ακόμα δύο πόντοι από τον Πρίντεζη
3' Δίποντο Αιγάλεω Γκόλντγουαϊρ (2-3)
3' Δίποντο Ολυμπιακός Μπουρούσης (2-5)
3' Τρίποντο Αιγάλεω Πάτερσον (5-5)
4' Τρίποντο Αιγάλεω Γκόλντγουαϊρ (8-5)
Πάρτυ κάνει ο Αμερικάνος που σκοράρει κατά βούληση
4' Τρίποντο Ολυμπιακός Χαλπερίν (8-8)
5' Δίποντο Αιγάλεω Γκόλντγουαϊρ (10-8)
5' Δίποντο Αιγάλεω Μπρέισι (12-8)
Προβάδισμα 4 πόντων για πρώτη φορά στο παιχνίδι
6' Δίποντο Ολυμπιακός Μπουρούσης (12-10)
6' Δίποντο Αιγάλεω Πάτερσον (14-10)
6' Καλάθι και φάουλ Αιγάλεω Μπρέισι (17-10)
Ο Αμερικάνος έχει αναλάβει τη σκυτάλη και τρέχει συνέχεια στον αιφνιδιασμό με επιτυχία
6' Σχόλιο Ολυμπιακός
Στο παιχνίδι για πρώτη φορά ο Παπαλουκάς
7' Δύο βολές Ολυμπιακός Τσίλντρες (17-12)
7' Τρίποντο Ολυμπιακός Πρίντεζης (17-15)
Με σερί 0-5 ο Ολυμπιακός επανέρχεται στο παιχνίδι με τον Έλληνα παίκτη να αποτελεί τον κορυφαίο
7' Αντιαθλητικό φάουλ Ολυμπιακός Πρίντεζης
Στη μία βολή ευστοχεί ο Μπρέισι
9' Καλάθι και φάουλ Ολυμπιακός Τσίλντρες (18-18)
Σούπερ ασίστ του Παπαλουκά από τη μία άκρη του γηπέδου στην άλλη και ιδανικό τελείωμα από τον Αμερικανό
10' Δίποντο Ολυμπιακός Έρτσεγκ (18-20)
Μπροστά μετά από πολλή ώρα ο Ολυμπιακός με τον Γιαννάκη να έχει χρησιμοποιήσει ήδη 10 παίκτες. 1-10 το "ερυθρόλευκο" σερί
10' Δύο βολές Ολυμπιακός Γκριρ (18-22)
10' Δύο βολές Αιγάλεω Σούλης (20-22)
10' Δίποντο Ολυμπιακός Πρίντεζης (20-24)
10' Λήξη 1ης περιόδου 20-24
Ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε πολλά προβλήματα στην άμυνα απέναντι στους Γκόλντγουαϊρ και Μπρέισι αλλά επανήλθε και με τις αλλαγές του Γιαννάκη προσπέρασε στο σκορ
11' Έναρξη 2ης περιόδου
11' Δίποντο Ολυμπιακός Έρτσεγκ (20-26)
12' Δίποντο Αιγάλεω Σούλης (22-26)
12' Δίποντο Ολυμπιακός Έρτσεγκ (22-28)
12' Αντιαθλητικό φάουλ Ολυμπιακός Έρτσεγκ
Στη μία βολή ευστοχεί ο Κρστιτς
13' Δίποντο Ολυμπιακός Βασιλόπουλος (23-30)
13' Τρίποντο Ολυμπιακός Γκριρ (23-33)
Για πρώτη φορά στο +10 ο Ολυμπιακός που παίζει πολύ καλύτερα με τη δεύτερη πεντάδα
13' Τάιμ-άουτ Αιγάλεω Σκουρτόπουλος
15' Δύο βολές Ολυμπιακός Τσίλντρες (23-35)
15' Τρίποντο Αιγάλεω Γκιζόγιαννης (26-35)
Ανάσα για το "Σίτι"
16' Δίποντο Ολυμπιακός Βασιλόπουλος (26-37)
17' Δίποντο Ολυμπιακός Χαλπερίν (26-39)
19' Δύο βολές Ολυμπιακός Τσίλντρες (26-41)
20' Τρίποντο Ολυμπιακός Βασιλόπουλος (27-44)
20' Δίποντο Ολυμπιακός Βασιλόπουλος (27-46)
20' Λήξη ημιχρόνου 27-46
Τραγικό το Αιγάλεω στη δεύτερη περίοδο. Σούπερ άμυνα από τον Ολυμπιακό που έκλεισε τους διαδρόμους και βρήκε πολλές λύσεις αντίθετα με τους γηπεδούχους που "κόλλησαν"
21' Έναρξη 3ης περιόδου
22' Τρίποντο Ολυμπιακός Μπουρούσης (27-52)
23' Δίποντο Ολυμπιακός Τσίλντρες (27-54)
Εκπληκτικό κάρφωμα από τον Αμερικανό που ξεσηκώνει το γήπεδο
23' Δίποντο Αιγάλεω Γκόλντγουαϊρ (29-54)
23' Δίποντο Ολυμπιακός Γκριρ (29-56)
24' Δίποντο Αιγάλεω Μαγκουνής (31-56)
27' Τρίποντο Αιγάλεω Γκιζόγιαννης (38-60)
Μειώνει το Αιγάλεω με τη ζώνη να το βηθάει
29' Δύο βολές Ολυμπιακός Τεόντοσιτς (39-62)
30' Τρίποντο Ολυμπιακός Πελεκάνος (39-65)
30' Δίποντο Αιγάλεω Γκιζόγιαννης (41-65)
30' Λήξη 3ης περιόδου 41-65
Με τη ζώνη το Αιγάλεω μείωσε αλλά ο Ολυμπιακός συνήλθε και ανέβασε εκ νέου τη διαφορά στους 24
31' Έναρξη 4ης περιόδου
31' Τρίποντο Αιγάλεω Κουπίδης (44-65)
32' Τρίποντο Ολυμπιακός Πελεκάνος (44-70)
33' Τρίποντο Αιγάλεω Μπρέισι (47-70)
34' Δίποντο Ολυμπιακός Πρίντεζης (47-72)
34' Δίποντο Αιγάλεω Κουπίδης (49-72)
34' Δίποντο Ολυμπιακός Μπουρούσης (49-74)
35' Δίποντο Αιγάλεω Γκόλντγουαϊρ (51-74)
36' Δύο βολές Ολυμπιακός Βουγιούκας (55-78)
37' Δίποντο Ολυμπιακός Πελεκάνος (55-80)
38' Τρίποντο Ολυμπιακός Πελεκάνος (56-84)
38' Καλάθι και φάουλ Αιγάλεω Μπρέισι (59-84)
39' Δύο βολές Αιγάλεω Κουπίδης (61-87)
39' Δύο βολές Ολυμπιακός Σλούκας (61-89)
40' Λήξη αγώνα 65-90
Άνετη νίκη για τον Ολυμπιακό στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της περιόδου













































TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ