ΤΡΙΚΑΛΑ

Αιγάλεω-Τρίκαλα: 78-71

Αιγάλεω-Τρίκαλα: 78-71
Καλλινικίδης ©????? ?A????P????? / [email protected]

Στο ντέρμπι παραμονής το Αιγάλεω νίκησε τα Τρίκαλα με 78-71 και ξεκίνησε ιδανικά τη νέα χρονιά

Η ομάδα του Θωμά Νίκου πέτυχε την τρίτη νίκη της στο πρωτάθλημα, η οποία γεμίζει με αισιοδοξία τους ανθρώπους του "Σίτι", καθώς εκτός του ότι τα Τρίκαλα παρέμειναν με μόλις νίκη, πληροφορήθηκαν και την ήττα της ΑΕΛ από την Ολύμπια στο τοπικό ντέρμπι της Λάρισας.
Τα Τρίκαλα εμφανίστηκαν με πολλές αλλαγές στο ρόστερ τους και αποφασισμένα να πάρουν τη νίκη μέσα στη δύσκολη έδρα του Αιγάλεω και μάλιστα στην πρώτη περίοδο η ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου έπαιξε πολύ καλά με τους Τζικάνοβιτς και Ντίκελ να κάνουν τη διαφορά. Όμως, στη δεύτερη περίοδο το Αιγάλεω βρήκε λύση με τον Τέιλορ που ήταν σε πολύ καλή μέρα και το 27-20 ανέβασε την ψυχολογία των γηπεδούχων.

Παρά τις προσπάθειες των Κακλαμάνου και Μπόγδανου, το Αιγάλεω έπαιξε σκληρή άμυνα και στο τέλος του ημιχρόνου το σκορ ήταν 42-35, ενώ είχε αρχίσει να φαίνεται η απουσία του Μάσι από τη ρακέτα των Τρικάλων, που δεν είχαν πολλές αξιόπιστες λύσεις στους ψηλούς.

Στο τρίτο δεκάλεπτο το παιχνίδι εξελίχθηκε σύμφωνα με το ρυθμό του Αιγάλεω που είχε περιορίσει τις επιθετικές επιλογές των Τρικάλων και με το σκορ στο 59-49 και κυρίως τον τρόπο αντίδρασης των φιλοξενουμένων ήταν δύσκολο να ανατραπεί η κατάσταση, κάτι που αποδείχθηκε και στην τέταρτη περίοδο, όπου το "Σίτι" απλώς συντήρησε τη διαφορά.

Τα δεκάλεπτα: 20-20, 42-35, 59-49, 78-71

Αγγέλου: "Κάθε δευτερόλεπτο σε κάθε ματς να παλεύουμε"


Μετά το τέλος του ματς ο Βαγγέλης Αγγέλου τόνισε: "Συγχαρητήρια στο Αιγάλεω. Για εμάς ήταν ένα αποτέλεσμα δυσάρεστο, αλλά είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια που έκαναν τα παιδιά. Είχαμε θέληση και διάθεση, αλλά δεν παρουσιάσαμε βελτίωση στην άμυνα, κάτι που ήταν βασικός στόχος. Ήταν δύσκολο να βρούμε τη χημεία μας. Ο Μουτόμπο είναι 3 μέρες στα Τρίκαλα, ο Έιβερι περίπου το ίδιο. Κυνηγάμε το κάθε δευτερόλεπτο σε κάθε ματς".

Ο Δημήτρης Χαριτόπουλος σημείωσε: "Ήταν ένα πολύ σημαντικό ματς και για τις δύο ομάδες. Δεν είχαμε διάρκεια, αν και παίξαμε καλά σε κάποια σημεία του παιχνιδιού. Κάναμε κάποιες αλλαγές στο ρόστερ και χρειάζεται χρόνος για να αποδώσουν. Θα προσπαθήσουμε όμως με όλες τις δυνάμεις μας για να πετύχουμε το στόχο μας".

Νίκου: "Συγχαρητήρια στα παιδιά"

Από την πλευρά του ο Θωμάς Νίκου: "Ευχαριστώ τον κόουτς και του δίνω συγχατηρήρια γιατί τα Τρίκαλα έχουν αλλάξει πολύ και προς το καλύτερο. Στο τελευταίο δεκάλεπτο χάσαμε την αυτοσυγκέντρωσή μας, κάναμε λάθη, αλλά τέλος καλό όλα καλά. Ο κόσμος ήταν για μια ακόμη φορά συγκλονιστικός και οι παίκτες αξίζουν συγχαρητήρια. Δεν με προβληματίζει πάντως, το ότι στο τέλος έπεσε η διαφορά του σκορ".

Ο Ντονέλ Τέιλορ σχολίασε: "Παίξαμε όλοι καλά και έγινε ένα δυνατό ματς, γιατί τόσο εμείς όσο και ο αντίπαλος παίξαμε με καρδιά. Η άμυνά μας ήταν σκληρή και αυτό ήταν το κλειδί της νίκης. Στην επίθεση τρέξαμε και βρήκαμε ελεύθερα σουτ".

















TAGS ΤΡΙΚΑΛΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ