ΜΠΑΣΚΕΤ

Αίτημα για 11 διαιτητές στον τελικό

Αίτημα για 11 διαιτητές στον τελικό
Αγγελόπουλος INTIME SPORTS

Αλλαγή... συνηθειών ζητάει ο Ολυμπιακός που θέλει 11 διαιτητές στην κλήρωση για τον τελικό Κυπέλλου

Η συνηθισμένη διαδικασία που ακολουθείται στο θεσμό του Κυπέλλου (και όχι μόνο) είναι να προ-επιλέγονται 4-5 διαιτητές πριν από κάθε σημαντικό αγώνα, όπως έγινε στον τελικό του 2008 ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Τότε στα χαρτάκια που μπήκαν στην κληρωτίδα ήταν αυτά των Πιτσίλκα, Κουκουλεκίδη, Βορεάδη και Ζαβλανού με τους τρεις τελευταίους να σφυρίζουν την αναμέτρηση.
Φέτος, ο Ολυμπιακός ζητεί διαφορετική διαδικασία, πιο... ολοκληρωμένη και περισσότερο πολυσυλλεκτική, με 11 διαιτητές στην Ευρωλίγκα, όλοι διεθνείς και με εμπειρίες στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, την Ευρωλίγκα. Συγκεκριμένα, η ΚΑΕ Ολυμπιακός ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τετάρτης ότι:

Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει ότι την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2009, απέστειλε στην "Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας" επιστολή με την οποία καταθέτει την πρότασή της για τον τρόπο επιλογής των διαιτητών του τελικού Κυπέλλου Ελλάδος.

Η πρόταση του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ είναι στην κλήρωση για τους τρεις διαιτητές του τελικού, να τοποθετηθούν τα ονόματα όλων των Ελλήνων διεθνών διαιτητών που αγωνίζονται στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, την Ευρωλίγκα.




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ