ΜΠΑΣΚΕΤ

Αΐτο στο SPORT 24: "Μόνο 1200;"

Εν μέσω Copa Del Rey ο Αΐτο Ρενέσες μίλησε στο SPORT 24 για τον τελικό του ελληνικού κυπέλλου μεταξύ του ΟΣΦΠ και του ΠΑΟ εκφράζοντας την απορία: ''Μόνο 1.200 εισιτήρια'';

"Μα γιατί μόνο 1200 θεατές στο γήπεδο;", αναρωτήθηκε ο αργυρός ολυμπιονίκης με την Εθνική Ισπανίας συμπληρώνοντας ότι "είναι κρίμα δύο τέτοιες ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός να παίξουν σε σχεδόν άδειο γήπεδο"...

Ο 62χρονος προπονητής εξεπλάγη όταν του μεταφέραμε ότι οι δύο φιναλίστ του 34ου Τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος πήραν από 597 εισιτήρια συν κάποιες… ψωροπροσκλήσεις και δίχως να το θέλει μας παρέπεμψε στην εκπληκτική ατμόσφαιρα που αντίκρισε χθες (19/2) κατά την πρώτη ημέρα της τελικής φάσης του Κυπέλλου Ισπανίας, στην οποία συμμετέχουν οι οκτώ πρώτες ομάδες στο φινάλε του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος.

"Εδώ το μπάσκετ είναι αληθινή γιορτή. Επαιζαν Ρεάλ – Μπαρτσελόνα και Τάου Κεράμικα – Παμέσα και ο κόσμος απόλαυσε θέαμα υψηλού επιπέδου όχι μόνο εντός του αγωνιστικού χώρου, αλλά και εκτός, όπου υπήρχαν παράλληλες εκδηλώσεις για τους μικρούς και τους μεγάλους φίλους του αθλήματος.

Λυπάμαι που ακούω ότι μόνο 1200 θεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν live τον δικό σας τελικό και είναι κρίμα για δύο τόσο μεγάλες ομάδες όπως είναι ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός να παίξουν σε σχεδόν άδειο γήπεδο"

, μας είπε με ειλικρίνεια ο Αϊτο Ρενέσες δείχνοντας να τρέφει τεράστιο σεβασμό προς τους δύο φιναλίστ και τους προπονητές τους.

Η ώρα, όμως, περνούσε (περασμένα μεσάνυχτα Πέμπτης για την Ισπανία) και ο προπονητής της Ουνικάχα Μάλαγα όφειλε να συνεχίσει την προετοιμασία του δικού του προημιτελικού με τα Κανάρια Νησιά. Για αυτό χωρίς να χάσουμε χρόνο προχωρήσαμε στο παρασύνθημα ζητώντας την άποψή του για το τεχνικό κομμάτι του Τελικού. Οι αναμετρήσεις, άλλωστε, της Ουνικάχα με τους «αιώνιους» στην Ευρωλίγκα είναι πρόσφατες, οπότε δεν δυσκολεύτηκε να συνδράμει με τις γνώσεις του.

"Πριν από δύο εβδομάδες αντιμετωπίσαμε τον Παναθηναϊκό στην έδρα μας και πιστέψτε με, θυμάμαι καλά όλα όσα συνέβησαν στο παρκέ. Ο Παναθηναϊκός έπαιξε πάρα πολύ καλά, είχε απαντήσεις σε όλους τους τομείς αποδεικνύοντας ότι μπορεί να αποδώσει εξίσου καλά σε κοντά και ψηλά σχήματα, σε κοντρόλ και γρήγορο μπάσκετ, χτυπώντας μέσα και έξω από τη ρακέτα", σχολίασε ο Ρενέσες, ο οποίος αντιλαμβάνεται ότι ένας από τους βασικούς λόγους που καθιστούν τον Παναθηναϊκό τόσο ισχυρό είναι η παρουσία του ίδιου προπονητή και του ίδιου κορμού τα τελευταία χρόνια.

"Είναι εντυπωσιακό αυτό που έχει καταφέρει ο Ομπράντοβιτς, να παραμένει στον πάγκο του Παναθηναϊκού για δέκατο σερί χρόνο. Πιο παλιά αυτό συνέβαινε ευκολότερα. Κι εγώ θυμάμαι τον εαυτό μου να εργάζεται επί εννέα χρόνια στην Μπαρτσελόνα και επί επτά στην Μπανταλόνα. Στο σύγχρονο μπάσκετ, όμως, αυτό είναι πάρα πολύ σπάνιο και συνήθως οι προπονητές υπογράφουν διετή, άντε τριετή συμβόλαια.

Αυτό έχει να κάνει με τη συνύπαρξη προπονητή – παικτών στα ίδια αποδυτήρια, η οποία πολλές φορές δεν είναι εύκολη και για αυτό σας λέω ότι είναι σπάνιο"

, υποστήριξε ο έμπειρος κόουτς, ο οποίος –παρά το γεγονός ότι τον "τσιγκλήσαμε" αρκετά- δεν βρήκε αδυναμίες στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού! Ισως και να το απέφυγε σκόπιμα...

Και ο σεβασμός του, όμως, προς τον Ολυμπιακό και τον Παναγιώτη Γιαννάκη δεν πάει πίσω! "Η αλήθεια είναι ότι στο μεταξύ μας παιχνίδι στην Ισπανία ο Ολυμπιακός δεν έπαιξε τόσο καλά, ωστόσο δεν ήταν αυτή η πραγματική του εικόνα. Τον τελευταίο καιρό ο Ολυμπιακός έχει βελτιώσει θεαματικά την απόδοσή του αποδεικνύοντας ότι μπορεί να αποδώσει μπάσκετ υψηλού επιπέδου.

Σε αυτό συμβάλλουν παίκτες με σπουδαία προσωπικότητα όπως είναι ο Παπαλουκάς, αλλά και οι υπόλοιποι διεθνείς, καθώς και η παρουσία του κόουτς Γιαννάκη στον πάγκο της ομάδας"

, υπογράμμισε ο Αϊτο Ρενέσες, ο οποίος έδειξε να γνωρίζει πολύ καλά τις ικανότητες του Τζανίρο Πάργκο τονίζοντας ότι "πρόκειται για έναν πολύ αξιόλογο γκαρντ και η προσθήκη του μετά τον τραυματισμό του Τσίλντρες άλλαξε πολύ τον τρόπο παιχνιδιού του Ολυμπιακού".

Το μόνο που απέφυγε ο Ισπανός ήταν οι προβλέψεις. "Α, μην μου βάζετε δύσκολα. Ένας τελικός είναι ένας τελικός και συνήθως η έκβασή του εξαρτάται από τη μέρα που θα βρεθούν οι δύο ομάδες. Θα προτιμούσα, λοιπόν, να μην κάνω προβλέψεις γιατί εύκολα μπορεί να εκτεθώ.

Η επιθυμία των δύο ομάδων, η συγκέντρωση και οι μικρές λεπτομέρειες θα κρίνουν τον νικητή. Εύχομαι να παρακολουθήστε έναν πολύ ωραίο τελικό"

, ευχήθηκε ο κόουτς της Ουνικάχα, ο οποίος θα ζητήσει από το επιτελείο του το dvd του αγώνα για να το παρακολουθήσει από Δευτέρα με την ησυχία του...













ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ