ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Άκερ: "Μπορούμε στο ΟΑΚΑ"

Άκερ: "Μπορούμε στο ΟΑΚΑ"
ακερ ACTION IMAGES PRESS AGENCY

"Μπορούμε να νικήσουμε στο ΟΑΚΑ" είπε ο πρωταγωνιστής του 2ου τελικού, Άλεξ Άκερ

Ο Άλεξ Άκερ δεν θα έπαιζε στους τελικούς ή τέλος πάντων αυτή ήταν η πρόβλεψη μετά το τελευταίο συμβάν (με την καθυστέρησή του κατά την αναχώρηση του Ολυμπιακού για τη Θεσσαλονίκη στη διάρκεια των ημιτελικών με τον Άρη). Ο Αμερικανός στον πρώτο τελικό μπήκε στο όγδοο λεπτό και ο Πίνι Γκέρσον είχε προκαλέσει έκπληξη με την επιλογή του.
Στον δεύτερο τελικό τον ξεκίνησε βασικό και δεν το μετάνιωσε, καθώς ο Άκερ ήταν ένας εκ των πρωταγωνιστών στη νίκη του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού με 76-72. Πήρε τα πιο κρίσιμα σουτ όταν η μπάλα έκαιγε, ήταν μετρημένος και σοβαρός στις επιλογές του και έπαιξε καλή άμυνα τους Διαμαντίδη και Σισκάουσκας.

Όσο για το σουτ που έβαλε και έκανε το 72-71 στο πιο κρίσιμο χρονικά σημείο, είπε: "Στα τελευταία 89 δευτερόλεπτα σκέφτηκα αυτό που είχε γίνει στο παιχνίδι της κανονικής διάρκειας. Αν γινόταν πάλι το ίδιο δεν υπήρχε περίπτωση να μην πάρω την τελευταία φάση. Ένιωθα πολύ καλά και ήθελα το τελευταίο σουτ". Σε ό,τι αφορά την... επιστροφή του στα ματς, τόνισε: "Γύρισα νωρίτερα στα παιχνίδια με τον Άρη κι αυτό δημιούργησε επιπλέον πρόβλημα στο γόνατό μου. Μου είπε ο γιατρός να ξεκουραστώ για να είμαι έτοιμος για τα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό. Είχα πίστη στους συμπαίκτες μου ότι θα τα καταφέρουν, όπως και τα κατάφεραν και τώρα που ξεπέρασα το πρόβλημά μου είμαι έτοιμος".


Ο Άκερ δήλωσε και την πίστη του για ακόμη καλύτερη συνέχεια: "Πιστεύω ότι μπορούμε να κερδίσουμε στο ΟΑΚΑ, το έχουμε δείξει. Όποια ομάδα είναι πιο έτοιμη και το θέλει πιο πολύ, θα κερδίσει. Το κλειδί είναι να έχεις αυτοσυγκέντρωση σε κάθε κατοχή και να δίνουμε την μπάλα στο σωστό παίκτη κάθε φορά. Ο Μάτσας επέστρεψε για τα καλά σήμερα και ο Σοφοκής είναι ασταμάτητος και πρέπει να τους δίνουμε την μπάλα".


Τέλος, αναφορικά με τον κόσμο υπογράμμισε: "Στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου όταν ήμασταν πίσω στο σκορ, οι οπαδοί μας δεν σταμάτησαν να μας υποστηρίζουν. Ήταν εκπληκτικό. Τους ευχαριστούμε πάρα πολύ. Είναι οι καλύτεροι".




TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ