ΜΠΑΣΚΕΤ

Αλεξανδρής: "Καταστροφικό το τρίτο δεκάλεπτο"

Αλεξανδρής: "Καταστροφικό το τρίτο δεκάλεπτο"
INTIME SPORTS

Ο κόουτς του Άρη, Βαγγέλης Αλεξανδρής χαρακτήρισε ως καταστροφικό το τρίτο δεκάλεπτο για τον Άρη. Διαβάστε αναλυτικά.

Ο προπονητής του Άρη, Βαγγέλης Αλεξανδρής υποστήριξε στην συνέντευξη Τύπου πως το σύνολό του ήταν ανταγωνιστικό όσο άντεξαν οι βασικοί του παίκτες απέναντι σε μία ομάδα επιπέδου Ευρωλίγκα που δεν συγχωρεί τα λάθη.

Όσο δε για τον Ισραηλινό τεχνικό της Νίμπουργκ ο Ρόνεν Γκίντζμπουργκ τόνισε πως δεν περίμενε πως η ομάδα του θα κέρδιζε τελικά τόσο εύκολα τον Άρη.

Στην αρχική του τοποθέτηση ο Αλεξανδρής στάθηκε στην παρουσία του κόσμου του Άρη στις κερκίδες του Αλεξανδρείου λέγοντας: " Η παρουσία του κόσμου δίνει δύναμη σε όλα τα παιδιά και μας βάζει στη λογική να προσπαθήσουμε ακόμα περισσότερο και επηρεάζει και την ομάδα.

Έγινε ένα πολύ ωραίο παιχνίδι όπου παίξαμε με μια καλύτερη ομάδα και ήμασταν ανταγωνιστικοί μέχρι το σημείο που άντεχαν οι βασικοί μας. Μέχρι τότε ήμασταν μέσα στο παιχνίδι. Το τρίτο δεκάλεπτο αποδείχτηκε όμως και πάλι καταστροφικό για την ομάδα.

Δεν εκμεταλλευτήκαμε το γεγονός ότι παίξαμε καλή άμυνα, γιατί πετύχαμε μόλις έξι πόντους. Όταν παίζεις με μια ομάδα επιπέδου Ευρωλίγκας, δεν θα σου συγχωρήσει κανένα λάθος.

Χάσαμε κάποια ελεύθερα σουτ, δυο αιφνιδιασμούς και έφυγε το παιχνίδι από τα χέρια μας. Δεν μπορέσαμε να ελέγξουμε την ταχύτητά τους, τα ριμπάουντ... Προσπαθήσαμε να καλύψουμε όλα τα μειονεκτήματα παίζοντας έξυπνα και αξιοποιώντας τον Μπόγρη, που μας έδωσε ιδιαίτερη δύναμη, αλλά χάσαμε δίκαια.

Θα πρέπει όμως να συνεχίσουμε την προσπάθεια. Χρειαζόμαστε μια νίκη για να αλλάξει η ψυχολογία μας. Δεν έχει έρθει μέχρι τώρα, αλλά η προσπάθεια θα συνεχιστεί".

Γκίντζμπουργκ: "Πετύχαμε σημαντική νίκη"

Από την πλευρά του ο Ισραηλινός τεχνικός της Νίμπουργκ, Ρόνεν Γκίντζμπουργκ, υπογράμμισε αρχικά ότι: " Πετύχαμε μια πολύ σημαντική νίκη για μας απέναντι στον Άρη. Για μας και το τσέχικο μπάσκετ το να κερδίσουμε εδώ είναι πολύ μεγάλη επιτυχία, γιατί σεβόμαστε πολύ το ελληνικό μπάσκετ και τον Άρη".

Για το αγωνιστικό κομμάτι δήλωσε: " Στο μεγαλύτερο μέρος παίξαμε πολύ καλά στην άμυνα, αλλά χάσαμε πολλά ελεύθερα σουτ στην επίθεση, ευτυχώς όμως είχαμε δεύτερες ευκαιρίες με τα επιθετικά ριμπάουντ. Η άμυνα μας έδωσε τη νίκη. Παίξαμε με μια ομάδα που θα γίνει σίγουρα πολύ καλύτερη και είμαστε χαρούμενοι που κερδίσαμε".

Σε ερώτηση για το σκάουτινγκ πάνω στο παιχνίδι του Άρη απάντησε πως: " Εξετάσαμε αρκετά τον Άρη και παρατηρήσαμε ότι παρουσιάζει πρόοδο σε κάθε παιχνίδι, είδαμε τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Δεν περίμενα όμως ότι θα κερδίζαμε εύκολα, αλλά το πίστευα ότι μπορούσαμε να πάρουμε την νίκη".

Κι όσο για την προοπτική της παρουσίας της Νίμπουργκ στην Ευρωλίγκα σχολίασε: " Η Νίμπουργκ είναι μια καλά οργανωμένη ομάδα, διαθέτει πολλούς ανθρώπους που δουλεύουν για την ομάδα και έχει σημειώσει αρκετές επιτυχίες. Αγωνιζόμαστε στην VTB λίγκα αλλά ο στόχος μας στο Eurocup είναι να περάσουμε στον επόμενο γύρο με την Ευρωλίγκα να είναι στο μυαλό μας αλλά να είναι δύσκολος στόχος για την Νίμπουργκ".

Όσο για τον πλέι μέικερ της τσεχικής ομάδας, Γιουτζίν Λόρενς, δήλωσε: " Ο Άρης διαθέτει εκπληκτικούς φιλάθλους κι αν δεν παίξεις συγκεντρωμένα θα βγεις εκτός παιχνιδιού. Παίξαμε καλά στην άμυνα, αναγκάσαμε τον Άρη να πετύχει μόλις έξι πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ