All Star Weekend: O έλεγχος των δευτεροετών
Από τον Μπεν Σίμονς και τον Ντόνοβαν Μίτσελ, στον Τζέισον Τέιτουμ και τον ΝτιΆρον Φοξ, το Sport24.gr κάνει τον... έλεγχο προόδου των δευτεροετών του ΝΒΑ.
Με αφορμή το All Star Weekend, τo Sport24.gr συνεχίζει την ανασκόπησή του στον άτυπο... πρώτο γύρο του ΝΒΑ. Μετά λοιπόν τους ρούκι , ήρθε η σειρά να γίνει ο έλεγχος της εξέλιξης των δευτεροετών του ΝΒΑ.
Οι παίκτες χωρίστηκαν σε δύο κατηγορίες: Σε αυτούς που δείχνουν να έχουν κάνει ένα βήμα μπροστά και σε αυτούς που δείχνουν να έχουν μείνει στάσιμοι. Βασικό κριτήριο της τοποθέτησης κάποιου παίκτη σε μία κατηγορία είναι το πόσο βελτιωμένος δείχνει σε σχέση με την ρούκι σεζόν του. Κοινώς, το μέτρο σύγκρισης δεν είναι κάποιος άλλος παίκτης της φουρνιάς του, αλλά ο ίδιος ο εαυτός του και κατά πόσο έχει δικαιολογήσει, ξεπεράσει ή διαψεύσει τις προσδοκίες που είχε δημιουργήσει έναν χρόνο νωρίτερα.
ΟΙ ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΟΙ
Μπεν Σίμονς (Φιλαντέλφεια 76ερς)
Τι έκανε πέρυσι: 15.8 πόντοι, 8.1 ρριμπάουντ, 8.2 ασίστ και 1.7 κλεψίματα μέσο όρο σε 34 λεπτά συμμετοχής
Τι κάνει φέτος: 16.8 πόντοι, 9 ριμπάουντ, 7.9 ασίστ και 1.3 κλεψίματα μέσο όρο σε 34 λεπτά συμμετοχής
: Ο καλύτερος ρούκι της περσινής σεζόν έγινε ο πρώτος παίκτης της φουρνιάς του που χρίστηκε All Star. Ο Μπεν Σίμονς διανύει μία εξαιρετική δεύτερη σεζόν στο ΝΒΑ, όντας εκ των ηγετών των Σϊξερς στον δρόμο για μία θέση στην πρώτη τετράδα στην Ανατολή. Ο Αυστραλός γκαρντ/φόργουορντ είναι ένας από τους καλύτερους All Around παίκτες στο ΝΒΑ και ένα κινούμενο μις-ματς, με τους Σίξερς να ποντάρουν πολλά πάνω του.
Ντόνοβαν Μίτσελ (Γιούτα Τζαζ)
Τι έκανε πέρυσι: 20.5 πόντοι, 3.7 ριμπάουντ, 3.7 ασίστ και 1.5 κλεψίματα μέσο όρο σε 33 λεπτά συμμετοχής
Τι κάνει φέτος: 22.4 πόντοι, 3.9 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 1.5 κλεψίματα μέσο όρο σε 33 λεπτά συμμετοχής
: Έχοντας ανεβάσει τον πήχη στην... στραρόσφαιρα μετά την περσινή ρούκι σεζόν του, ο Μίτσελ ξεκίνησε ράθυμα την φετινή σεζόν, δείχνοντας να ψάχνει πατήματα. Σταδιακά βρήκε ωστόσο πατήματα και το τελευταίο δίμηνο θυμίζει τον παίκτη που πέρυσι τρέλανε κόσμο. Στα 23 του χρόνια ο Μίτσελ θεωρείται ήδη ο ηγέτης των Τζαζ, που ελπίζουν ότι μαζί με τον Ρούντι Γκομπέρ θα τους οδηγήσουν στην υπέρβαση. Αν συνεχίσει να βελτιώνεται με τον ίδιο ρυθμό, όλα είναι πιθανά.
Τζέισον Τέιτουμ (Μπόστον Σέλτικς)
Τι έκανε πέρυσι: 13.9 πόντοι, 5 ριμπάουντ και 1.6 ασίστ μέσο όρο σε 30.5 λεπτά συμμετοχής
Τι κάνει φέτος: 16.5 πόντοι, 6.3 ριμπάουντ και 1.9 ασίστ μέσο όρο σε 31.2 λεπτά συμμετοχής
: Έπειτα από μία καλή παρουσία στην περσινή αγωνιστική περίοδο και μία εξαιρετική παρουσία στα playoffs, ο πήχης είχε ανέβει πολύ ψηλά για τον Τζέισον Τέιτουμ. Η επιστροφή των Ίρβινγκ και Χέιγουορντ ήταν λογικό να επηρεάσουν τον ρόλο του, ωστόσο ο ταλαντούχος φόργουορντ δείχνει να συνεχίσει να εξελίσσεται, κάτι που αποτελεί και το μείζον ζήτημα σε κάθε δευτεροετή. Αν αντικαταστήσει τα μακρινά δίποντα με τρίποντα (όπως έκανε πέρυσι), όλα θα γίνουν καλύτερα.
Λάουρι Μάρκανεν (Σικάγο Μπουλς)
Τι έκανε πέρυσι: 15.2 πόντοι, 7.5 ριμπάουντ και 1.2 ασίστ μέσο όρο
Τι κάνει φέτος: 18.5 πόντοι, 8.8 ριμπάουντ και 1.3 ασίστ μέσο όρο
: Το γεγονός ότι έχασε τους δύο πρώτους μήνες της σεζόν λόγω τραυματισμού δεν επηρέασε καθόλου την εξέλιξη του Φινλανδού πάουερ φόργουορντ. Ο Λάουρι Μάρκανεν θεωρείται αυτή τη στιγμή ο ηγέτης των Μπουλς και ο άνθρωπος γύρω από τον οποίο θέλουν να χτίσουν την ομάδα του μέλλοντος. Ο 22χρονος φόργουορντ έχει το... ελεύθερο να κάνει ό,τι θέλει στην επίθεση και το εκμεταλλεύεται στο έπακρο, αποτελώντας μία νότα αισιοδοξίας σε μία κατά γενική ομολογία απογοητευτική σεζόν για το Σικάγο.
ΝτιΆρον Φοξ (Σακραμέντο Κινγκς)
Τι έκανε πέρυσι: 11.6 πόντοι, 2.8 ριμπάουντ και 4.4 ασίστ μέσο όρο σε 28 λεπτά συμμετοχής
Τι κάνει φέτος: 17.2 πόντοι, 3.7 ριμπάουντ, 7.2 ασίστ και 1.7 κλεψίματα μέσο όρο σε 31 λεπτά συμμετοχής
: Ο ΝτιΆρον Φοξ έχει εξελιχθεί φέτος σε όλα όσα περίμεναν οι Κινγκς όταν τον επέλεξαν στο Νο5 του ΝΒΑ Draft 2017. Ο εκρηκτικός γκαρντ είναι μία από τις ηγετικές μορφές της ομάδας, έχοντας παίξει σημαντικό ρόλο στην πορεία της μέχρι την 9η θέση της Δύσης. Το μακρινό του σουτ είναι βελτιωμένο (36.6% σουτάρει φέτος πίσω από τα 7.25 μέτρα έναντι 30.7% πέρυσι), οι αποφάσεις του είναι καλύτερες και το μέλλον του ανήκει.
Τζον Κόλινς (Ατλάντα Χοκς)
Τι έκανε πέρυσι: 10.5 πόντοι, 7.3 ριμπάουντ, 1.3 ασίστ και 1.1 κοψίματα μέσο όρο σε 24 λεπτά συμμετοχής
Τι κάνει φέτος: 19.4 πόντοι, 9.7 ριμπάουντ και 2.1 ασίστ μέσο όρο σε 30 λεπτά συμμετοχής
: Οι Χοκς ξεκαθάρισαν από αρκετά νωρίς ότι θεωρούν πως ο Κόλινς είναι ένας παίκτης που αξίζει να ποντάρουν πολλά. Το έχουν περιβάλλει με εμπιστοσύνη λοιπόν και έχυν δικαιωθεί, με τον άλλοτε συμπαίκτη του Ντίνου Μήτογλου στο Κολέγιο του Γουέικ Φόρεστ να έχει συνθέσει ένα εξαιρετικό δίδυμο ψηλού-κοντού με τον Τρε Γιανγκ. Αν υπάρχει ένα σημείο ανησυχίας, αυτό είναι ότι ήδη τα κοψίματά του να πέφτουν από τα 1.1 ανά αγώνα πέρυσι στα 0.4 φέτος, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται στο παρκέ σχεδόν 6 λεπτά περισσότερο! Αυτό σίγουρα δεν είναι καλό σημάδι, ωστόσο συνηθίζεται να συμβαίνει όταν ένας παίκτης αγωνίζεται σε κακή ομάδα και εστιάζει στα νούμερά του στην επίθεση.
Τζάρετ Άλεν (Μπρούκλιν Νετς)
Τι έκανε πέρυσι: 8.2 πόντοι, 5.4 ριμπάουντ και 1.2 κοψίματα μέσο όρο σε 20 λεπτά συμμετοχής
Τι κάνει φέτος: 11.2 πόντοι, 8.6 ριμπάουντ, 1.5 ασίστ και 1.6 κοψίματα μέσο όρο σε 27 λεπτά συμμετοχής
: Ο Άλεν είχε πάρει το χρίσμα του βασικού σέντερ των Νετς από το τέλος της περασμένης σεζόν και φέτος έχει δείξει πως δικαίως συνέβη αυτό. Ο 21χρονος σέντερ κάνει συγκκεριμένα πράγματα στο παρκέ, παίζοντας Πικ εν Ρολ στην επίθεση και κόβοντας... ό,τι κυκλοφορεί στην άμυνα. Δεν χρειάζεται όμως να κάνει και κάτι περισσότερο, έχοντας εξελιχθεί σε ακρογωνιαίο λίθο των φετινών εξαιρετικών Νετς.
Κάιλ Κούζμα (Λ.Α Λέικερς)
Τι έκανε πέρυσι: 16.1 πόντοι, 6.3 ριμπάουντ και 1.8 ασίστ μέσο όρο σε 31.2 λεπτά συμμετοχής
Τι κάνει φέτος: 19.1 πόντοι, 5.6 ριμπάουντ και 2.3 ασίστ μέσο όρο σε 32.7 λεπτά συμμετοχής
: Ο Κούζμα εντυπωσίασε στην ρούκι χρονιά του και φέτος περίμεναν αρκετοί να εμφανιστεί ακόμα καλύτερος. Η αλήθεια είναι ότι μέσα στο.. δράμα των φετινών Λέικερς έχει περάσει στα ψηλά, αλλά η δευτερη σεζόν του Κούζμα είναι – τηρουμένων των αναλογιών – εξαιρετική. Το ποσοστό του στα τρίποντα έχει πέσει (πέρυσι σούταρε με 36.6% και φέτος με 31.9%), ωστόσο το ποσοστό του γενικά στα σουτ έχει ανέβει (από 45% στο 46.7%) με τον Κούζμα να μοιάζει με ιδανικό συμπλήρωμα του ΛεΜπρόν.
Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς (Σακραμέντο Κινγκς)
Τι έκανε πέρυσι: 11.8 πόντοι, 2.9 ριμπάουντ και 3.3 ασίστ μέσο όρο σε 28 λεπτά συμμετοχής
Τι κάνει φέτος: 14.8 πόντοι, 3.6 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 1.1 κλεψίματα μέσο όρο σε 28 λεπτά συμμετοχής
: Το γεγονός ότι ο Μπογκντάνοβιτς έχει καλύτερους αριθμούς σε σχέση με πέρυσι με ίδιο χρόνο συμμετοχής σίγουρα κάτι δείχνει. Ο Σέρβος γκαρντ έχει εξελιχθεί σε έναν από τους πιο παραγωγικούς παγκίτες στο ΝΒΑ, έχοντας παίξει κι αυτός τον ρόλο του στην εξαιρετική πορεία των Κινγκς. Στο Σακραμέντο τρίβουν τα χέρια τους και ελπίζουν ότι τα καλύτερα έρχονται.
Τζόναθαν Άιζακ (Ορλάντο Μάτζικ)
Τι έκανε πέρυσι: 5.4 πόντοι, 3.7 ριμπάουντ, 1.2 κλεψίματα και 1.1 κοψίματα μέσο όρο σε 20 λεπτά συμμετοχής
Τι κάνει φέτος: 9 πόντοι, 5.3 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1.3 κοψίματα μέσο όρο σε 26 λεπτά συμμετοχής
: Έπειτα από μία απογοητευτική ρούκι σεζόν όπου αγωνίστηκε μόνο σε 27 παιχνίδια λόγω διάφορων τραυματισμών, ο Άιζακ δείχνει φέτος στοιχεία του ταλέντου του. Ο νεαρός φόργουορντ είναι ένα... θηρίο στην άμυνα, προκαλώντας τεράστια προβλήματα σε ψηλούς και κοντούς με τα μακριά του άκρα και τα αθλητικά του προσόντα. Στην επίθεση θέλει ακόμα δουλειά, αλλά βρίσκεται σε καλό δρόμο.
Ντέρικ Γουάιτ (Σαν Αντόνιο Σπερς)
Τι έκανε πέρυσι: 3.2 πόντοι και 1.5 ριμπάουντ μέσο όρο σε 8.2 λεπτά συμμετοχής
Τι κάνει φέτος: 9.6 πόντοι, 3.4 ριμπάουντ και 3.6 ασίστ μέσο όρο σε 25 λεπτά συμμετοχής
: Ο σοβαρός τραυματισμός του Ντεζούντε Μάρεϊ πριν ξεκινήσει η σεζόν έχρισε αυτόματα βασικό τον Ντέρικ Γουάιτ, ο οποίος έχει αρπάξει την ευκαιρία από τα μαλλιά. Έχοντας να ξεπεράσει και αυτός έναν τραυματισμό στο ξεκίνημα της σεζόν, σταδιακά ο Γουάιτ εξελίσσεται σε σημαντικό παίκτη για τους Σπερς, κυρίως χάρη στην αμυντική του προσήλωση. Ο 25χρονος γκαρντ θεωρείται ήδη ένας από τους καλύτερους αμυντικούς στην θέση του στο ΝΒΑ, ενώ στην επίθεση δείχνει να βελτιώνεται. Είναι προϊόν... Σπερς και φαίνεται από μακριά αυτό.
Τεράνς Φέργκιουσον (Οκλαχόμα Σϊτι Θάντερ)
Τι έκανε πέρυσι: 3.1 πόντοι και 0.8 ριμπάουντ μέσο όρο σε 12.5 λεπτά συμμετοχής
Τι κάνει φέτος: 6.8 πόντοι, 1.8 ριμπάουντ και 0.8 ασίστ μέσο όρο σε 24 λεπτά συμμετοχής
: Οι αριθμοί του για παίκτη που παίζει ουσιαστικά μισό παιχνίδι δεν εντυπωσιάζουν. Ο Φέργκιουσον είναι ξεκάθαρα ο... πέμπτος τροχός της αμάξης στην βασική πεντάδα των Θάντερ. Δεν παύει βέβαια να είναι βασικός από το ξεκίνημα της σεζόν – προφανώς λόγω του τραυματισμού του Άντρε Ρόμπερσον – και να έχει καλές και κακές στιγμές.Το εξαιρετικό του ποσοστό στα τρίποντα (38.7%) και η αμυντική του προσήλωση είναι αυτά που κρατάνε τον Φέργκιουσον στο παρκέ, με τους Θάντερ να ελπίζουν ότι θα συνεχίσει να βελτιώνεται όσο περνάει ο καιρός.
ΟΙ ΣΤΑΣΙΜΟΙ
Λόνζο Μπολ (Λ.Α Λέικερς)
Τι έκανε πέρυσι: 10.2 πόντοι, 6.9 ριμπάουντ, 7.2 ασίστ και 1.7 κλεψίματα μέσο όρο σε 34 λεπτά συμμετοχής
Τι κάνει φέτος: 9.9 πόντοι, 5.3 ριμπάουντ, 5.4 ασίστ και 1.5 κλεψίματα μέσο όρο σε 30 λεπτά συμμετοχής
: Έπειτα από μία συμπαθητική ρούκι σεζόν, ο Λόνζο Μπολ δείχνει φέτος να έχει μείνει στάσιμος. Η σκιά του ΛεΜπρόν Τζέιμς έχει πέσει πάνω του και – όπως έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν με τους πόιντ γκαρντ που συνυπήρξαν με τον “Βασιλιά” – τον έχει περιορίσει. Το γεγονός ότι ο Μπολ έχει κάνει τα καλύτερα παιχνίδια του χωρίς τον ΛεΜπρόν σίγουρα κάτι δείχνει. Ενδεχομένως σε άλλο περιβάλλον, με καλύτερους σουτέρ στο πλευρό του, να ήταν καλύτερος.
Ντένις Σμιθ (Ντάλας Μάβερικς/Νιου Γιορκ Νικς)
Τι έκανε πέρυσι: 15.2 πόντοι, 3.8 ριμπάουντ και 5.2 ασίστ μέσο όρο σε 30 λεπτά συμμετοχής
Τι κάνει φέτος: 13.5 πόντοι, 3 ριμπάουντ και 4.6 ασίστ μέσο όρο σε 29 λεπτά συμμετοχής
: Η έλευση του Λούκα Ντόντσιτς στο Ντάλας περιόρισε τον ρόλο του Ντενις Σμιθ, ο οποίος έδειχνε να ψάχνεται, αφού δεν είχε την μπάλα στα χέρια του. Η ανταλλαγή που τον έστειλε στους Νικς λογικά θα τον απελευθερώσει, κάτι που έχει ήδη γίνει εμφανές στις πρώτες συμμετοχές του με τη νέα του ομάδα. Παρόλα αυτά, ο Σμιθ γενικώς δείχνει ότι έχει να δουλέψει αρκετά πράγματα στο παιχνίδι του, με πρώτο τις αποφάσεις του με την μπάλα στα χέρια.
Τζος Τζάκσον (Φοίνιξ Σανς)
Τι έκανε πέρυσι: 13.1 πόντοι, 4.6 ριμπάουντ και 1.5 ασίστ μέσο όρο σε 25 λεπτά συμμετοχής
Τι κάνει φέτος: 11.2 πόντοι, 4.2 ριμπάουντ και 2.3 ασιστ μέσο όρο σε 24 λεπτά συμμετοχής
: Το Νο4 του περασμένου ΝΒΑ Draft εξακολουθεί να έχει θέματα. Το κάκιστο μακρινό του σουτ (μόλις 29.9% στα τρίποντα φέτος) περιορίζει αισθητά τον Τζάκσον, ο οποίος αγωνίζεται σε μία ομάδα με πληθώρα λύσεων στην θέση του και έφτασε στο σημείο να αγωνίζεται σε θέση πάουερ φόργουορντ για να είναι αποδοτικός. Δεν είναι ωστόσο αρκετά αποδοτικός για να δικαιολογήσει έστω αυτή την εξέλιξή του.
Μπαμ Αντεμπάγιο (Μαϊάμι Χιτ)
Τι έκανε πέρυσι: 6.9 πόντοι, 5.5 ριμπάουντ και 1.5 ασίστ μέσο όρο σε 19.8 λεπτά συμμετοχής
Τι κάνει φέτος: 7.8 πόντοι, 6.7 ριμπάουντ και 2 ασίστ μέσο όρο σε 22.1 λεπτά συμμετοχής
: Παίζοντας σε μία ομάδα χωρίς σταρ, αλλά πολλούς παίκτες που μπορούν να κάνουν πολλά στο παρκέ – αλλά και μία γεμάτη frontline – ο Αντεμπάγιο δεν έχει καταφέρει να κάνει το ξεπέταγμ που θέλει. Ο 22χρονος σέντερ έχει έναν σταθερό ρόλο ως back up του Γουάιτσαϊντ, συχνά τελειώνει αυτός τα παιχνίδια, αλλά δεν έχει προσθέσει κάτι νέο στο παιχνίδι του, με αποτέλεσμα να υπάρχουν και ματς που τρώει πάγκο.
Φρανκ Εντιλικίνα (Νιου Γιορκ Νικς)
Τι έκανε πέρυσι: 5.9 πόντοι, 2.3 ριμπάουντ και 3.2 ασιστ μέσο όρο σε 22 λεπτά συμμετοχής
Τι κάνει φέτος: 5.9 πόντοι, 2 ριμπάουντ και 2.8 ασίστ μέσο όρο σε 21 λεπτά συμμετοχής
: Ο Γάλλος γκαρντ εξακολουθεί να μοιάζει έξω από τα νερά του, ειδικά στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού. Ο Εντιλικίνα έχει δείξει εξαιρετικά δείγματα στην άμυνα, όπου δίνει την εντύπωση πως με λίγη δουλειά μπορεί να εξελιχθεί σε... εξολοθρευτή. Τα πράγματα ωστόσο αλλάζουν δραματικά στην άλλη πλευρά του παρκέ, αφού παραμένει διστακτικός, γεγονός που τον περιορίζει γενικά.
Μαλίκ Μονκ (Σάρλοτ Χόρνετς)
Τι έκανε πέρυσι: 6.7 πόντοι, 1 ριμπάουντ και 1.4 ασίστ μέσο όρο σε 14 λεπτά συμμετοχής
Τι κάνει φέτος: 10.2 πόντοι, 1.7 ριμπάουντ και 1.8 ασίστ μέσο όρο σε 18 λεπτά συμμετοχής
: Οι αριθμοί στην πραγματικότητα κολακεύουν τον Μαλίκ Μονκ, ο οποίος δεν έχει την εξέλιξη που περίμεναν πολλοί. Ο γκαρντ των Χόρντετς έχει πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του, με αποτέλεσμα να υπάρχουν παιχνίδια που είναι ακόμα και εκτός ροτέισον. Στα καλά του μοιάζει με μελλοντικό σταρ, αλλά στα άσχημά του μοιάζει με παίκτη της G-League. Αν δεν σταθεροποιήσει την απόδοσή του θα έχει πρόβλημα.
Ζακ Κόλινς (Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς)
Τι έκανε πέρυσι: 4.4 πόντοι και 3.3 ριμπάουντ μέσο όρο σε 16 λεπτά συμμετοχής
Τι κάνει φέτος: 6.8 πόντοι και 4.3 ριμπάουντ μέσο όρο σε 18 λεπτά συμμετοχής
: Έχοντας μπροστά του τον Γιουσούφ Νούρκιτς, ο Κόλινς προσπαθεί μαζί με τον Μέγερς Λέοναρντ να πάρουν... ό,τι περισσεύει, ενώ η έλευση του Ένες Καντέρ θα κάνει ακόμα χειρότερα τα πράγματα. Ο νεαρός σέντερ δείχνει ότι ακόμα ψάχνεται, έχοντας πολλά πάνω-κάτω στην απόδοσή του. Υπάρχουν βραδιές που μπορεί ακόμα και να κυριαρχήσει στο παρκέ, αλλά και βραδιές που εξαφανίζεται. Η αλήθεια είναι ότι έχει δημιουργήσει έναν ενδιαφέρον δίδυμο με τον Λέοναρντ ερχόμενος από τον πάγκο και συχνά παίρνει χρόνο συμμετοχής σε κρίσιμα σημεία στο τέλος των αγώνων. Το βήμα παραπάνω ωστόσο δεν το έχει κάνει ακόμα, πράγμα απογοητευτικό για έναν παίκτη που επιλέχθηκε στο Νο10 του ΝΒΑ Draft.
Λιουκ Κενάρντ (Ντιτρόιτ Πίστονς)
Τι έκανε πέρυσι: 7.6 πόντοι, 2.4 ριμπάουντ και 1.7 ασίστ μέσο όρο σε 20 λεπτά συμμετοχής
Τι κάνει φέτος: 8.4 πόντοι, 2.8 ριμπάουντ και 1.5 ασίστ μέσο όρο σε 21 λεπτά συμμετοχής
: Σε μία ομάδα που διψάει για καλούς σουτέρ που θα ανοίξουν το γήπεδο για χάρη των Γκρίφιν και Ντράμοντ, ο Κενάρντ δεν έχει τον ρόλο που θα περίμενε κάποιος. Οι αμυντικές του αδυναμίες και τα μέτρια αθλητικά προσόντα περιορίζουν τον απόφοιτο του Κολεγίου του Ντιούκ, με αποτέλεσμα να δείχνει – και να είναι – στάσιμος. Το καλό του περιφερειακό σουτ του εξασφαλίζει ότι θα βρίσκει δουλειά, αλλά αν δεν βελτιωθεί σε άλλους τομείς τότε δύσκολα θα εξελιχθεί ποτέ σε κάτι καλύτερο από 8ο – 9ο παίκτη μίας ομάδας.